04.03.2005 | 15:51
pa što ne dobiješ isti rezultat ako to postaš u forum?
Forum je rijec koja sama po sebi i u prijevodu znaci nekakav (potencijalni) nered.
Ako na glavnoj stranici imas mali box sastrane koji vodi do stranice s KRATKIM opisima programa (a ne recenzijama sa shotovima -- to je za novinare i usidjelice) i linkom, stvar je rjesena a web tehnologija upotrebljena na pravi nacin.
Na toj stranici automatski se izbace posljednji dodaci, te islistaju sve kategorije softwera koje se opisuju. Kad se ispisu, mozes ih izlistati po ocjenama (recimo, svatko moze kliknuti ocjenu 1-5 i ocijeniti program ako ga je isprobao), po datumu ili abecedno (najlakse).
Pa postoji mjesto gdje se idu recenzije softvera.
Sve sto je dulje od dva klika je zamorno, a najzamornije je pisati dosadne recenzije. Ja sam recimo crko dok sam napisao recenziju za Powerbooka. To je koncept iz 19. stoljeca. Treba ograniciti kolicinu informacija na recimo 500 znakova, plus link. Bez slika. Takav se opis napise za par minuta. Pored svega toga postavit dugmad 1-5, za ocjene koje daju oni koji isprobaju program. Izlistavanje abecedno, po datumu ili po ocjenama. I to je sva mudrolija.
A Jabucnjak najednom postane puno interaktivniji i zanimljiviji pridoslicama koji tragaju za ovim ili onim softwerom.