Backup softver za osobnu upotrebu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Backup softver za osobnu upotrebu

04.04.2005 | 17:12
Prije nego krenem u mucnu potragu i isprobavanje, a poucen iskustvom kolege kojem je izdahnuo hard disk u dva mjeseca starom Powerbooku, zanima me ima li netko konkretne prijedloge za backup softver slijedecih karakteristikaČ
- da radi backup na DVD medije
- da radi inkrementalni backup
- da se lako mogu selektirati fileovi za restore

Po Versiontracker se mahom nalaze neki glupi wrapperi za par command line utilityja. Dosta obecavajuce izgleda Impression (babelcompany.com/impression) ali nije bas mukte....ima li tko kakvih iskustava sa Deja Vu?
04.04.2005 | 18:21
Imam ja: i to odlična. Htio sam napraviti jednostavan backup na hdd (eksterni) i to mi je to. Meni je programčić vrlo zgodan i jednostavan pa ću ga i platiti. Nisam probao backup na DVD.
05.04.2005 | 14:53
Nažalost, iako je obećavao, Deja Vu je smeće. Pojam inkrementalnog backupa za njega je nepoznanica, pogotovo na DVD-CD medije. Čitanjem foruma shvatio sam da autor u biti ni ne zna o čemu je riječ.
Još mi ostaje Impression za isprobati, ali čini mi se da ću se i tamo gadno razočarati. Na kraju ću završiti na Retrospectu kojeg svi pak gdno pljuju.
05.04.2005 | 15:00
Deja Vu je dobar. Instalira se u System preferences i jednostavan je za uporabu.
SilverKeeper je dobar takodjer. Dolazi s Lacie diskovima besplatno.
No oba programa nisu pravo, profi rjesenje za sve kompleksne potrebe pohranjivanja. Zgodni su samo za osobnu uporabu, ali ne i kao enterprise (network) rjesenje gdje cesto trebas incremental, differential ili neki drugi backup.
Ako hoces SilverKeeper, poslat cu ti ga. Imam dvije kupljene kopije; jedna je neregistrirana i mozes je koristiti na svoje ime.
Kao kompleksnije rjesenje imas Retrospect -- iako taj komad softwera nije bas evoluirao u pravu, ozbiljnu aplikaciju.
05.04.2005 | 15:40
Ja radim backup s carbon copy clonerom, da li vaše razmatranje govori da moji Backupovi ne valjaju? To bi me jako uznemirilo, jer od kako sam napravil prvi Backup (uvijek na drugi externi disc, nisam (hvala Bogu) imal havarije s sistemom, no uvijek kad napravim backup nudi mi se opcija startup disca s backupa, pa mi se čini da sve dela normalno.

Naravno ccc ne radi, na žalost backup na dvd-ije, samo kao full backup ili image backup na externi disk.

Da li sam ja u zabludi, ili vi tražite samo nova ili eventualno bolja rješenja?
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
05.04.2005 | 16:02
Nisu u zabludi. Tvoje rješenje je komfornije. Individualno i bez previše prtljanja s... \"a koje sve DVD-ove trebam da stvari vratim natrag?\"
05.04.2005 | 16:26
Zvonimir je napisao:
Ako hoces SilverKeeper, poslat cu ti ga. Imam dvije kupljene kopije; jedna je neregistrirana i mozes je koristiti na svoje ime.
Kao kompleksnije rjesenje imas Retrospect -- iako taj komad softwera nije bas evoluirao u pravu, ozbiljnu aplikaciju.

Ono što je komično jest što se profesionalno bavim enterprise backup rješenjima, i jedno imam na raspolaganju zajedno sa klijentom za OS X. Ono što ne štima jest što na disku imam nekih podataka koje nije zgodno dijeliti sa drugima (a koje kad se zapišu na traku svatko sa admin privilegijama može recoverirati). Palo mi je na pamet da koristim filevault, ali moram priznati da me ta ideja ne privlači pretjerano.
Također posredno radim za EMC koji je novi vlasnik Dantza
U biti Retrospect bi trebao biti to, i to Express verzija koja se čini se ne može kupiti već se dijelila kao OEM verzija...u biti podaci na siteu su konfuzni, a Desktop verzija retrospecta je pomalo pricey, iako nije srašno.
Inače na LaCie stranicama kažu da je SilverKeeper freeware...i ne spominju da može raditi span preko više DVD medija.
Ima li netko Retrospect Express 6?
05.04.2005 | 16:55
Oj, Ribo!

Dosta surfam po dvije Web stranice za Mac software:

osx.hyperjeff.net/Apps/,

www.macupdate.com/

i nalazim dosta korisnih programa (izračunao sam da je cca 90% svega free).

Glede i u svezi backupa, možda da probaš:

www.dobrysoft.com/products/backuper/ ($30)

a kao alternativa Retrospectu:

www.tolisgroup.com/index.html (BRU tehnologija za Mac OS X, Unix/Linux; BRU LE $129)

Ovo pišem sa posla na kanti sa W2K.
Kod kuće radim na Macu, backup radim na eksterni disk.
07.04.2005 | 14:20
.i ne spominju da može raditi span preko više DVD medija.

Ako vec trebas span na vise DVDova, zasto ne nabavis dodatni vanjski disk?
Pa na nj lijepo spremis sve sto ti treba, i s njim u sef, ili na neko trece mjesto.

Ili ako ti treba \"fingerprint in time\", onda jednom tjedno sve backupiras na DVD (imas li visekatne DVD przilice ili obicnu? Ako imas obicnu, ionako moras ubaciti rucno novi disk kad se prvi popuni), indeksiras DVDove i spremis ih u sef. A dnevno pravis differential backup na vanjski hard.

Tako ti u biti ne treba nikakvo kompleksno softwersko rjesenje -- Deja Vu je dovoljan.
07.04.2005 | 18:30
Atrus - backuper nije izgledao los, ali ipak to nije pravo backup rjesenje u smislu da ne drzi browsable index i slicno... BRU sam i ja primjetio ali zbog necega ga nisam ni isprobao.
Na kraju ti najociglednije rjesenje promakne, Retrospect naravno. Malo je konfuzan, ali me ugodno iznenadio nekim zgodnim opcijama, pogotovo filterima za exclude fileova. I jos k tome pise izravno na DVD. Za sada sam naletio na jednu glupost, ukljucio sam softversku kompresiju (powerbook se sav uspuhao ), no majstor mi je uredno izbacio DVD vani kada je snimio 4.x GB iako je sam medij bio 1/5 popunjen
Sad cu ponoviti postupak ali bez softverske kompresije.
zvonimir - eksterni hard disk je najelegentniji no trenutno mi je glupo trositi novce na to kad mi je vec DVD recorder na raspolaganju a backup cu raditi samo povremeno.
23.04.2005 | 22:23
Sam da bubnem - free programcic, daleko od skriptabilnosti Retrospecta ali Backup od Applea... Retrospect nije los, backupirao sam s njim davno, ali me uvijek zivciralo sto je sve snimao u jedan veliki file - i uvijek me brinulo da kad sve ode kvragu, koje sma srece i file ce biti kvragu
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 38 minuta
  • Yonkis: 18.3.2 verzije su dostupne kao i 15.3.2 za Sekvoju
  • kupus: eh moj dream, mislim da si fulao forum
  • dpasaric: Evo stiže tuce za tebe, cijena sitnica! :)
  • smayoo: Davore, pa to je prava prilika. Naruči mi odmah 10 komada. :P
  • smayoo: mislim da ne
  • dreaMMAster: Jel ima na forumu generalna tema o novom M4 Airu?
  • dpasaric: :)
  • dpasaric: Mac Studio u top konfiguraciji nešto preko 15.000 € PDV
  • dpasaric: Stigle CTO cijene za MacBook Air 15" M4 u Voćarnu... ostalo će ovih dana!
  • Yonkis: Kako instalirati Apple Sports app ako imam na svom hrv acc eura?
  • Yonkis: Raid? Za komarce? Za Siri?
  • drlovric: @Yonkis: Sad marketing timovi vec rade na strategiji "Kupite novi iPhone raid Nove Siri" :) Kao sto su se ljudi upecali na Apple inteligenciju, koja niti dan-danas ne radi niti jednu jedinu korisnu i uporabljivu stvar.
  • Yonkis: Look how they massacred my boy [link]
  • kupus: sad se ne može upaliti, nema ni jabuke pri paljenju. rip imac
  • kupus: nisam ni ja gasio svoj imac. neki dan, nakon budjenja iz sna, radio je 5 minuta. poslije toga screen "flickering" pa se ugasio.
  • Ender: @hal9000: mislim da nema smisla ni potrebe za takvom anketom. jer Mac se ne restartuje, osim kad budu neki update-i sistema, al to je redovno odrzavanje :)
  • Ender: @ZoPaj: toliko cesto? :) podseti me na mog kolegu sa studija kad je rekao - ja menjam devojke kao carape, 2 puta u godinu dana :)
  • Yonkis: @zopaj ima travel-sickness, ne podnosi vožnju? :)
  • ZoPaj: ja restartam često, dva tri put godišnje.. a kad ga vozim na more ugasim ga skroz ;)
  • hal9000: @Ender - Mogli bi predložiti jabučnjaku da stave anketu tipa "Kad ste zadnji put restartali svoj mac" :D
  • hal9000: @borisone Ne fali kontekst. Sjećam se kada sam ga zadnji put restartao, samo je bilo davno pa ne mogu procjeniti. A nemam preko 6 banki. Nisam boomer. :P
  • Borisone: Fali kontekst. Ako hal9000 ima preko šest banki taj "tako davno" moče biti i jučer. :-)
  • Ender: @hal9000: tako sam nesto i pretpostavio :)
  • hal9000: @Ender Nemam pojma! Toliko davno je to bilo da se ne mogu ni sjetiti! :D
  • Borisone: Novi Mac Studio, MacBook Air, iPad Air i iPad.
  • Borisone: Toliko najava ovaj tjedan a vikalica šuti.
  • Lihto: Its Been 84 Years XD
  • Ender: @hal9000: posle koliko vremena je bio taj restart?
  • hal9000: Danas sam restartao Mac! :O
  • kupus: @yonkis :D
  • ping: Pa HR koristi samo Skype. Ne bi to znao da to svaki put ne naglase. Ptrm skype iz Rima, putem skype iz Bruxellesa…
  • Yonkis: Ako ništa ostao je kao sinonim za online video call :) barem za sada, za neke.
  • Zdravac: ...Skype je izgubio smisao, kao i bilokakav interes za borbu sa konkurentima
  • Zdravac: vjerojatno ne, ali eto, malo nostalgije, iako je to već dugo vremena bilo izgledno, od kada su puno toga iskoristili za Teams...
  • smayoo: zar to itko još koristi?
  • Zdravac: Skype se gasi u svibnju! RIP :(
  • Yonkis: iPad 10th gen se izgubio pa psuješ ili..? :)
  • kupus: traži se ipad 10th gen, PM
  • hal9000: Hihihihihihihi: [link]
  • Zdravac: jura22, s obzirom na cijene rada, bravar mu je kod nas najskuplje rješenje
  • jura22: Daj bravaru da napravi. Jedan taj je malo jeftiniji od MP1.1.
  • kupus: [link]
  • kupus: Ako ne nadjes, 3d print je ok rjesenje
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: Nabavi ove nove koji mogu prihvatiti i nove velike diskove, nisu strašno skupo:
  • dpasaric: Teško da će ti to ikada itko imati viška! :)
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, ima li tko viska HDD sledova za MacPro 2009-2012 (4,1-5,1)? :)
  • Zdravac: MB Air M1
  • Zdravac: to je zadnja verzija koja je u App Storeu
  • Zdravac: Meni na Sequoia 15.3.1 radi normalno WhatsApp v. 25.3.80 (instaliran putem App Store-a

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.09 Seconds

Provided by iJoomla SEO