Backup softver za osobnu upotrebu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Backup softver za osobnu upotrebu

04.04.2005 | 17:12
Prije nego krenem u mucnu potragu i isprobavanje, a poucen iskustvom kolege kojem je izdahnuo hard disk u dva mjeseca starom Powerbooku, zanima me ima li netko konkretne prijedloge za backup softver slijedecih karakteristikaČ
- da radi backup na DVD medije
- da radi inkrementalni backup
- da se lako mogu selektirati fileovi za restore

Po Versiontracker se mahom nalaze neki glupi wrapperi za par command line utilityja. Dosta obecavajuce izgleda Impression (babelcompany.com/impression) ali nije bas mukte....ima li tko kakvih iskustava sa Deja Vu?
04.04.2005 | 18:21
Imam ja: i to odlična. Htio sam napraviti jednostavan backup na hdd (eksterni) i to mi je to. Meni je programčić vrlo zgodan i jednostavan pa ću ga i platiti. Nisam probao backup na DVD.
05.04.2005 | 14:53
Nažalost, iako je obećavao, Deja Vu je smeće. Pojam inkrementalnog backupa za njega je nepoznanica, pogotovo na DVD-CD medije. Čitanjem foruma shvatio sam da autor u biti ni ne zna o čemu je riječ.
Još mi ostaje Impression za isprobati, ali čini mi se da ću se i tamo gadno razočarati. Na kraju ću završiti na Retrospectu kojeg svi pak gdno pljuju.
05.04.2005 | 15:00
Deja Vu je dobar. Instalira se u System preferences i jednostavan je za uporabu.
SilverKeeper je dobar takodjer. Dolazi s Lacie diskovima besplatno.
No oba programa nisu pravo, profi rjesenje za sve kompleksne potrebe pohranjivanja. Zgodni su samo za osobnu uporabu, ali ne i kao enterprise (network) rjesenje gdje cesto trebas incremental, differential ili neki drugi backup.
Ako hoces SilverKeeper, poslat cu ti ga. Imam dvije kupljene kopije; jedna je neregistrirana i mozes je koristiti na svoje ime.
Kao kompleksnije rjesenje imas Retrospect -- iako taj komad softwera nije bas evoluirao u pravu, ozbiljnu aplikaciju.
05.04.2005 | 15:40
Ja radim backup s carbon copy clonerom, da li vaše razmatranje govori da moji Backupovi ne valjaju? To bi me jako uznemirilo, jer od kako sam napravil prvi Backup (uvijek na drugi externi disc, nisam (hvala Bogu) imal havarije s sistemom, no uvijek kad napravim backup nudi mi se opcija startup disca s backupa, pa mi se čini da sve dela normalno.

Naravno ccc ne radi, na žalost backup na dvd-ije, samo kao full backup ili image backup na externi disk.

Da li sam ja u zabludi, ili vi tražite samo nova ili eventualno bolja rješenja?
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
05.04.2005 | 16:02
Nisu u zabludi. Tvoje rješenje je komfornije. Individualno i bez previše prtljanja s... \"a koje sve DVD-ove trebam da stvari vratim natrag?\"
05.04.2005 | 16:26
Zvonimir je napisao:
Ako hoces SilverKeeper, poslat cu ti ga. Imam dvije kupljene kopije; jedna je neregistrirana i mozes je koristiti na svoje ime.
Kao kompleksnije rjesenje imas Retrospect -- iako taj komad softwera nije bas evoluirao u pravu, ozbiljnu aplikaciju.

Ono što je komično jest što se profesionalno bavim enterprise backup rješenjima, i jedno imam na raspolaganju zajedno sa klijentom za OS X. Ono što ne štima jest što na disku imam nekih podataka koje nije zgodno dijeliti sa drugima (a koje kad se zapišu na traku svatko sa admin privilegijama može recoverirati). Palo mi je na pamet da koristim filevault, ali moram priznati da me ta ideja ne privlači pretjerano.
Također posredno radim za EMC koji je novi vlasnik Dantza
U biti Retrospect bi trebao biti to, i to Express verzija koja se čini se ne može kupiti već se dijelila kao OEM verzija...u biti podaci na siteu su konfuzni, a Desktop verzija retrospecta je pomalo pricey, iako nije srašno.
Inače na LaCie stranicama kažu da je SilverKeeper freeware...i ne spominju da može raditi span preko više DVD medija.
Ima li netko Retrospect Express 6?
05.04.2005 | 16:55
Oj, Ribo!

Dosta surfam po dvije Web stranice za Mac software:

osx.hyperjeff.net/Apps/,

www.macupdate.com/

i nalazim dosta korisnih programa (izračunao sam da je cca 90% svega free).

Glede i u svezi backupa, možda da probaš:

www.dobrysoft.com/products/backuper/ ($30)

a kao alternativa Retrospectu:

www.tolisgroup.com/index.html (BRU tehnologija za Mac OS X, Unix/Linux; BRU LE $129)

Ovo pišem sa posla na kanti sa W2K.
Kod kuće radim na Macu, backup radim na eksterni disk.
07.04.2005 | 14:20
.i ne spominju da može raditi span preko više DVD medija.

Ako vec trebas span na vise DVDova, zasto ne nabavis dodatni vanjski disk?
Pa na nj lijepo spremis sve sto ti treba, i s njim u sef, ili na neko trece mjesto.

Ili ako ti treba \"fingerprint in time\", onda jednom tjedno sve backupiras na DVD (imas li visekatne DVD przilice ili obicnu? Ako imas obicnu, ionako moras ubaciti rucno novi disk kad se prvi popuni), indeksiras DVDove i spremis ih u sef. A dnevno pravis differential backup na vanjski hard.

Tako ti u biti ne treba nikakvo kompleksno softwersko rjesenje -- Deja Vu je dovoljan.
07.04.2005 | 18:30
Atrus - backuper nije izgledao los, ali ipak to nije pravo backup rjesenje u smislu da ne drzi browsable index i slicno... BRU sam i ja primjetio ali zbog necega ga nisam ni isprobao.
Na kraju ti najociglednije rjesenje promakne, Retrospect naravno. Malo je konfuzan, ali me ugodno iznenadio nekim zgodnim opcijama, pogotovo filterima za exclude fileova. I jos k tome pise izravno na DVD. Za sada sam naletio na jednu glupost, ukljucio sam softversku kompresiju (powerbook se sav uspuhao ), no majstor mi je uredno izbacio DVD vani kada je snimio 4.x GB iako je sam medij bio 1/5 popunjen
Sad cu ponoviti postupak ali bez softverske kompresije.
zvonimir - eksterni hard disk je najelegentniji no trenutno mi je glupo trositi novce na to kad mi je vec DVD recorder na raspolaganju a backup cu raditi samo povremeno.
23.04.2005 | 22:23
Sam da bubnem - free programcic, daleko od skriptabilnosti Retrospecta ali Backup od Applea... Retrospect nije los, backupirao sam s njim davno, ali me uvijek zivciralo sto je sve snimao u jedan veliki file - i uvijek me brinulo da kad sve ode kvragu, koje sma srece i file ce biti kvragu
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 19 sati, 5 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.14 Seconds

Provided by iJoomla SEO