Početnik :(
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Početnik :(

11.05.2006 | 22:43
Pozdrav svima!
Razmisljam da kupim iMac umijesto PC. E sad uglavnom surfam i slusam muziku, no u zadnje vrijeme sam počeo samo igrati wow, proklet bio kako je dobar, i izrađivati web stranice. Čitao sam u VIDI-u o mac-u, br. 118, i svida mi se sto sam pročitao. Stvarno hvale mac i njegov OS. E sad imam par pitanja.
1.Pošto ću 40% provoditi uz igre(od toga 35% wow i 5% AA) zanima me isplati li mi se mac, tj. hoću li imati neke probleme.
2.Koliko ste vi zadovoljni svojim imac, zelio bi da komentiraju oni koji su prešli sa PC-a/windowsa na mac
3.Sto sad znači ovaj prelazak na intel,moči čemo win imat gore? No opet sto če mi win ako mac ima tako dobar softwer, jedino možda za igre?
4.Koliko če se novom korisniku biti tesko snači, posto sam cijeli život bio na windowsima, i postoji li neki tečaj ako če biti preteško?
12.05.2006 | 00:58
Ja da sam na tvom mjestu, nebi razmisljao ni sekunde, nije bas da se igram, ali mislim da ti se isplati. Ako su ti igre tako bitne mozes instalirati windowse i sve radi. Sto se tice kompliciranosti, to je svojstvo windowsa a ne maca, lijepo pise na apple stranici, ako si ikada vidio iTunes, vec znas kako funkcionira cijeli sistem. Sto se tice 2. pitanja, ja sam presao obratno, jer sam prvo poceo raditi na macu (i jos radim), ali silom prilika u firmi radim na PC-ju i tek sada vidim kolika je razlika u jednostavnosti i kvaliteti. Svog maca doma ne bi mijenjao za nista, osim za novog maca...
12.05.2006 | 02:32
1. WOW te druge Blizzardove igre su sve PC/Mac kompatibilne, Americas Army nije, ali kao što je rekao Davor, možeš instalirati Windowse za tih 5%
2. Imam Mac Mini, znači malog od Applea i jako sam zadovoljan. Sa 1GB memorije radi čuda u Photoshopu te kvalitetno održava moj gaming život (iako sam u biti umirovljeni gamer )
3. Yup, samo za igre. S obzirom da će sada izdavači moći lakše raditi Mac verzije svojih igara, i ta će potreba uskoro nestati. Kao što si rekao, ako igraš većinom WOW, mislim da ćeš 99.9% vremena provoditi u Mac OS Xu
4. Uz Jabučnjak što se tiče hrvatskog weba te razne Mac community-e što se tiče internacionalne scene, intuitivnost Mac OS-a te općenito duhu zajedništva (bratstva u nekom pogledu) što se tiče Macovaca, mislim da ćeš se sam moći snaći, a ako zatrebaš pomoć, neće ti je biti teško naći. Prelazak je lagan, samo ti netko treba preporučiti aplikacije, malo hintova itd. (PM-aj slobodno
12.05.2006 | 02:35
kako igras wow? na originalnom ili kao ja trazim neki normalan privatni. ako igras na originalno nece bit problema ali ovako trazenje server je problem. npr. dosta dobrih servera zahtjeva lacd (.exe progam protiv hackera koji nema za mac) za jedan server mi treba patch 1.9.4 a na netu ga je nemoguce nac, sve za windowse. naso sam taj patch ali ima 318mb i u imenu je De sto neznam kako bi funkcioniralo. ja bi najradje wow na oriđiđi ali ta 2 mjeseca placat bas nebi najbolje proslo kod roditelja . dobro dosao u mac obitelj
12.05.2006 | 03:47
E fala decki, mislio sam si do sada kupiti laptop (trebat ce mi na FER-u, kupit cu neki rabljeni, jeftini ) ali sada sam se odlucio za imac. Trebao bi ga kupiti u sljedeča 2 mjeseca. Inace imam ipod nano 2gb i stvarno je super,pogotovo itunes. Što se tiče wow-a imam orginal, prije sam igrao na piratima ali kad 1 pređes na orginal...PREDOBRO... ali sto se tiče plačanja, mislim u 2 mjeseca nije mi problem skupiti 200kn, od dede i bake dobim toliko mjesecno. Inace wow igra starija ekipa, mislim starija- imaju 30g ,i igra je totalni ubojica socijalnog zivota, tako da ako je kupite ocekujte 6 mjeseci ne izlaženja iz stana:ohmy: Ako ču vas nesto još trebati pošaljem vam pm

Čujemo se
12.05.2006 | 18:27
Slavko, slobodno prijeđi na Mac. Ako ti financijska konstrukcija to dozvoljava uzmi iMac. Windowsi i MacOSX - nebo i zemlja. Mac jednostavno radi i to je to. Ja sam isto switcher i do sada sam promijenio 7 PC-a. Možeš imati killer od PC za tu lovu, ali tu su jednostavno Windowsi koji kvare ukupni dojam i ugodu u radu. O dizajnu i kvaliteti izrade neću trošiti riječi. Što se tiče Mac-a, imaš iLife paket koji dolazi besplatno uz sam OSX. To će ti vjerujem biti i više nego dovoljno da pokriješ kompletne potrebe za kućnom multimedijom - a i šire. Za igre ne znam, slabo igram ali sve što od igara valja izlazi i za Mac. Ako imaš WOW original, on radi bez problema na Intel Macu. Kako su neki gore naveli ako si baš lud za igrama instaliraj BootCamp (još je u beti), stavi na Mac Windoze i igraj se kao na high-end PC-u.
13.05.2006 | 03:35
zna ko neku stranicu di da skinem 1.9.4 patch za wow. nema sanse da se nadje za mac, sve za windows ili 1.10 za mac a teba 1.9.4
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 sati, 29 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, BoroZvijer, drlovric, m@xym, Riba, rusty, Anonimci (923)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.19 Seconds

Provided by iJoomla SEO