06.11.2024 | 10:38
mbp2009 kaže:
m@xym kaže:
Medicinske konferencije na kojima se sastaje struka ne organiziraju ni političari ni milijarderi, nego medicinske ustanove, instituti, fakulteti i slično.
Naravno, ceh se plati iz zraka
Ja to nisam ni rekao, ni promislio.
U svojoj dugogodišnjoj karijeri sam bio u kontaktu sa organizatorima brojnih konferencija i sastanaka u kojima su sudionici bili doktori medicine, a samo manji broj je bio organiziran od strane neke farmaceutske firme ili proizvođača medicinske opreme (ispod 10%), dok je većina bila organizirana od strane medicinskih ustanova ili državnih institucija.
zašto ne pogledaš pa iskomentiraš?
Tvrdnje koje je ovaj doktor iznio, ja ne mogu provjeriti ni na koji način.
Mogu vjerovati na riječ njemu i ovoj grupi doktora koja se okupila na ovom "summit"-u, ili onim doktorima koji se na slažu sa ovdje iznesenim tvrdnjama.
Ja sam eto, odlučio vjerovati većini (iako sam svjestan činjenice da biti u većini ne znači i biti u pravu).
Jeli to neki problem?
@Bertone,
Liječnici opće prakse su ti koji određuju koji točno lijek (kojeg proizvođača, jer ih obično ima više) će prepisati svojim pacijentima, pa je onda i logičnije da su oni izloženiji farmaceutskom lobiranju.
Za razliku od njih, većina liječnika koji dolaze na kongrese, nisu liječnici opće prakse, nego doktori specijalisti i kirurzi, i ne raspravljaju o tome koje lijek je najbolji, nego razmjenjuju iskustva o novim istraživanjima, tehnikama i slično.