Vrlo malo će ih plaćati, možda par %, onih koji prežive. Rusi su slobodno mogli staviti plaću 10 000 $, jer od tih preživjelih će samo njih par posto dobiti lovu, koji ostanu nakon ugovora i ako će to Rusija priznati, jer je vrlo vjerojatno da će im produžiti ugovore, nakon što prežive prvi. Davor to najbolje zna, ali se ne želi mješati
Sa velikim ću zanimanjem pogledati Dnevnike danas.
Od HRT-a, preko Nove, preko srpskih N1 i NovaS, do istih kanala za BiH i Crnu Goru.
A onda režimske u Srbiji, Pink, Happy...
Onako nabrzinu - samo me zanima kako će koji pokriti posjetu Zelenskog Dubrovniku.
Zanimljivo, umjesto najavljenog ministra vanjskih poslova Srbije Marka Đurića došao je Vučić.
A upravo je on izjavio nešto što mi je ostalo u glavi prošlu nedjelju u emisiji imena Hit Tvit.
Emisija je režimski bullshit, ali me zanimalo što će Vučko reći.
Gosti su uz Vučića bili generalna sekretarka banaka Srbije Marina Papadikis i (na moje iznenađenje jer s temom ima veze kao ja sa poluvodičima) - "hrvatski istoričar Hrvoje Klasić".
Teme su bile "povijesni kreditni rejting Srbije, novi infrastrukturni projekti, aktuelni svjetski sukobi i ostalo..."
Tako da je Klasić uglavnom šutio. Kasnije ću napisati kada je i što pričao.
Prvo, kako je Hrvatskoj dignut kreditni rejting, podignut je i Srbiji.
S čim se Vučić, baš kao i Plenković - nije propustio pohvaliti.
No, meni je najzanimljivije bilo kako je Vučić usporedio rat u Ukrajini s onim na Bliskom istoku.
Drži da "ukrajinski sukob" više ne odgovara nikome; od velikih sila preko država koje graniče s Ukrajinom do malih zemalja članica NATO pakta koje su obavezne pomagati Ukrajincima iako nemaju vojsku dostatnu niti za obraniti sebe.
Uglavnom, nastavlja, iznos i sredstva kojima je Amerika pomagala Ukrajinu ispasti će "kap u moru koliko će se novaca, naoružanja, pa i ljudstva sliti u Perzijski zaljev ako će biti potrebno jer Izrael ima bezrezervnu podršku SAD-a."
Misli da Benjamin Netanyahu sada vidi svojevrsni prozor koji nije bio moguć desetljećima, a kojim bi mogao proširiti Izrael koliko je god to teoretski moguće, sve to dok ima leđa SAD-a kao još uvijek najjače vojne i ekonomske sile svijeta.
A Vučić misli da taj status SAD neće imati još dugo. Desetljeće, dva - maksimum.
Bibi pak, svojim potezima želi ostaviti neki trag iza sebe, nešto čime bi ušao u izraelske povijesne knjige.
Nadalje, Vučić raspreda da su Kinezi oduvijek bili vodeća nacija svijeta, samo su "posljednjih tri stoljeća to mjesto izgubili ne razumjevši prednosti parnog stroja"; no da je sa time "sada gotovo i da se dominacija Amerike, kao i svake imperije; bliži svome kraju".
U prilog tezi da Ameri zaista gomilaju trupe u Zaljevu, link: www.politico.com/news/2024/09/29/austin-...middle-east-00181582
I zadnje, Klasić je pušten da priča samo tek toliko koliko je trebalo da pljucne na Hrvatsku.
Pa je rekao da "ne može vjerovati da nitko ovdje nije prenio da je Vučiću u posjet došao šeik Mohamed bin Zayed (trenutni predsjednik Ujedinjenih Arapskih Emirata i vladar Abu Dhabija). Jedan od najmoćnijih ljudi na svijetu kojemu "na noge" dolaze svi svjetski moćnici." - veli nam Klasić.
Uglavnom, to koliko je čovjek hvalio Vučića, čovjek bi pomislio da je zaista plaćen za to.
Inače je rodom iz Rijeke, ima hrvatsko državljanstvo no za sebe tvrdi da je Crnogorac koji je eto, rođen u Rijeci.
To je to.
A šta je bilo na summitu, čut ćemo uskoro.
PS:
Koga zanima ova emisija koju sam naveo, evo link:
> ... several thousand” North Korean infantry soldiers are undergoing training in Russia now and could be deployed to the front line in Ukraine by the end of this year.
> As we can see, the overwhelming majority of science workers, that is, the most educated segment of the population, are against military actions. A similar thing can be said about those who are obtaining this education—almost half of the students do not support the war.
> Newly obtained footage from Russia's Sergievsky Training Ground showing North Korean troops being outfitted in Russian gear in preparation for deployment to Ukraine.
Ovo s korejancima, je malo drugačiji slučaj nego s raznim plaćenicima, kojih je bilo od svukud na obije strane. Korejanci se ne mogu svrstati u tu skupinu, jer idu organizirano od strane države, pa se nameću mnoga pitanja ? Jedino da budu u Rusiji i da recimo čuvaju Ruske granice ili oslobađaju Kursk...svaki drugi scenarij je jako škakljiv. Vidjet ćemo to uskoro kad se zarobe prvi vojnici, gdje se nalaze.
Koja je razlika ako čuvaju ruske granice i oslobađaju Kursk? U oba slučaja oslobađaju rusku stranu koja može te svoje snage koje nisu potrebne da čuvaju ruske granice ili za oslobođenje Kurska poslati da dalje rade zulum po Ukrajini. To su spojene posude.
Na mjestu Južne Koreje, bio bih jako zabrinut ovim razvojem događaja. Ako Kim krene rotirati svoje snage onda znači da ih šalje da prikupe borbeno iskustvo. A to onda znači samo jedno: da se priprema za invaziju na jug, jer za nju mu trebaju snage koje su prošle kaljenje u ratu...
Pa razlika je da su i granice Rusije i kursk u Rusiji, dok Ukrajina nije u Rusiji. Ako bi išli ratovati u Ukrajinu, to je ipak neka razlika, jer bi država Koreja napadala drugu suverenu državu,ok ?
Evo novo izvješće austrijske vojske o stanju na bojišnici. Kao i naš predsjednik Milanović, pukovnik Reisner jamačno širi rusku propagandu i plaćenik je Kremlja.
Evo novo izvješće austrijske vojske o stanju na bojišnici. Kao i naš predsjednik Milanović, pukovnik Reisner jamačno širi rusku propagandu i plaćenik je Kremlja.
Ajde, molim te, ne nateži priču. Je li ovo službeni stav austrijskih obrambenih snaga ili je to mišljenje pojedinca koji je pripadnik austrijske vojske kao povjesničar?
Nisam pogledao video, pa tako ne mogu iznijeti svoj puni kritički stav. Ako lik zbilja priča o "war of attrition", vjerojatno je u pravu. Rusija praktički, od neuspjeha inicijalnog udara, provodi tu doktrinu. Već dvije godine, najveća prednost Rusije u ovom ratu je mogućnost žrtvovanja ogromnog broja ljudstva u smislu zauzimanja teritorija.
Međutim, što to zbilja govori o ovoj agresiji i zaštiti ruskog življa u Ukrajini? Više Rusa će poginuti u ovoj invaziji nego što bi ih poginulo da se Rusije nije umiješala.
Međutim, što to zbilja govori o ovoj agresiji i zaštiti ruskog življa u Ukrajini? Više Rusa će poginuti u ovoj invaziji nego što bi ih poginulo da se Rusije nije umiješala.
Puno puta mi je ovo isto palo na pamet.
Idemo “zastititi” nase Ruse tako sto cemo im porusiti gradove, infrastrukturu, radna mjesta. Usput minirati sve livade i puteve, ostaviti tisuce tona neeksplodiranih ubojnih sredstava (cca 20-30% ruskog smeca ne detonira na cilju).
Znaci kreirali su okruzenje koje ce se morati cistiti desetljecima. I opet ce civili stradati od tih zaostalih mina.
U tom velikoumnom procesu ce poginuti vise Rusa (strani placenici su gratis) nego sto ih je zivjelo na prostoru Ukrajine. Tih koje navodno spasavaju
Mislim da se govornik trudi biti strucan i objektivan, ali nije mi jasno sta nam je ovaj covjek novo i nepoznato otkrio?
Pogledao sam ovaj video postivajuci ratnu ekspertizu koju ima drzava Austrija. Ipak su oni pobijedili u Velikom beckom ratu. Doduse to je bilo prije 350 godina, ali to su vec tehnicki detalji
Sazetak:
1. Rusi ruse ukrajinsku civilnu i energetsku infrastrukturu.
Strasno vojnicko ostvarenje, bravo za njih!
2. Rusi mjenjaju vojnu taktiku
Kada su shvatili da ne mogu frontalno probijati utvrdjene crte poceli su napadati u malim timovima, na moticiklima, malim vozilima i sl. To Ukrajinci rade od prvog dana i to se zove GERILSKO RATOVANJE. Nije to nikakva strategija nego puka nuzda (hint: Partizani vs Nijemci). Tako se ponasaju armije koje su inferiornije u odnosu na protivnika. Zasto su Rusi poceli tako ratovati? Ne znam, ali eto ti sam procijeni...
3. Rusi se adaptiraju, poceli su uspjesno ometati GPS navodjena oruzja.
Zato sto su nesposobnjakovici koji ni sami ne koriste svoj vlasiti Glonas, oni su usvojili GPS u svojoj armiji. Kao i ostatak svijeta. Iako je u vlasnistvu americke vojske, taj komunikacijski standard je postao toliko poznat da je u stvari vec u domeni Open Source. Ne trebas biti bas puno pametan i sposoban da ga ometas. To rade gadgeti sa Ali Expressa, lopovi ih svakodnevno koriste da ometaju sakrivene GPS trackere u vozilima.
4. Vuhledar
Iako su ga jako dugo bezuspjesno napadali uspjeli su neprekidnim granatiranjem bombama i raketama da zauzmu taj grad. Nisu oni zauzeli nikakav grad, nego gomilu rusevina na geografskoj lokacji gdje se nekada grad nalazio. Ako svaki gradic koji namjeravaju zauzeti moraju bombardirati po godinu dana, racunaj koliko ce im trebati za Donbas samo. A daleko je Odesa Ali pobjeda je pobjeda, pa necu ovdje cjepidlaciti. Samo eto napominjem da ovom dinamikom, Putinovo unuce nece biti zivo da proglasi rusku pobjedu.
5. PZO
Ovdje se 100% slazem s covjekom jer sada USA mora da kalkulira u PZO donacijama. Izrael treba puno toga radi svoje trenutacne situacije. A slozit cemo se da USA ipak malo vise njih voli od neke tamo Ukrajine
Ja sam 100% ubijedjen da se Iran odvazio na napade na Izrael uz podrsku Moskve. Dali su im krila, obecali neku podrsku, cisto da ih ohrabre na taj korak. Racunajuci da ce dio pomoci morati ici u Izrael, te direktno pomoci Rusiji u ratu.
Neću se osvrnuti na video nego na ovo boldano. Nije mi jasan tvoj cilj, da stalno pominješ ruske plaćenike ? Da li to znači da ih nema ili želiš umiriti svoju savjest, jer duboko u sebi znaš da si na strani zla. Kako god bilo stalno spominjanje tih plaćenika, proizvodi kontra-efekt od tvog željenog cilja.
Nije vezano uz Ukrajinu, ali zapravo jest, jer promatramo isti scenarij na djelu iznova. Moldavija na referendumu izglasala promjene koje za konačni cilj imaju pristupanje EU. Pobjeda je vrlo tijesna (50,6 posto prema 49,4 protiv), ali kako je otkrivena masovna ruska kupnja glasova protiv, ovo ide u kategoriju povijesne pobjede. Iskreno, ne znam zašto Ukrajina i Moldavija još uopće trpe onu tzv. Pridnjestrovsku republiku u kojoj nema više od 1500 ruskih vojnika, umjesto da to razmontiraju svi skupa i riješe se bolesti?
Sad tek možemo očekivati da krenu sranja, ugroženost nekih skupina itd... Sve isti scenarij, svaki put iznova.
Neću se osvrnuti na video nego na ovo boldano. Nije mi jasan tvoj cilj, da stalno pominješ ruske plaćenike ? Da li to znači da ih nema ili želiš umiriti svoju savjest, jer duboko u sebi znaš da si na strani zla. Kako god bilo stalno spominjanje tih plaćenika, proizvodi kontra-efekt od tvog željenog cilja.
Moj cilj je skrenuti pozornost na to koliko su besmisleni i nelogični istupi ljudi koji svakoga tko propituje taj rat, podalje od službenog narativa, odmah nazivaju "ruskim plaćenicima". A ti si među takvima i više puta si to činio na forumu. Pa evo dodajem austrijskog pukovnika na tu listu plaćenika Kremlja, uz sve one američke intelektualce koji imaju malo šire i dublje viđenje situacije koja je dovela do rata i koji govore ono što je očito, ali je "zabranjeno".
Evo tvog podcasta mrežnica, koji guraš. Ajd neću reći da su ruski plaćenici, nego jednostavno rusofili. Pogodite tko je na slici u ovoj knjizi gdje je strelica, sad se jedino ne slažemo da li je to slika ratnog zločinca ili pape Kažeš onih koji propitkuju ovaj rat i kako je do njega došlo. Masu njih to propitkuje, ali nitko od rusa, za njih je normalno da se brane kad ih je Ukrajina napala.
Prave namjere Rusije, koje ne izgovara putin naglas
"A settlement in Ukraine will not solve anything at all. If we talk about the long-term perspective, then Russia's security is about returning to the Balkans and Central and Eastern Europe."
Vidim da se u Rijeci priprema teren, možda bude dobrodošlica kao u Odesi, gdje su ih čekali s sokovima i sendvičima. Znači ako želimo dugoročni mir, moramo vratiti stanje 35 godina unatrag. Nemojte samo tražiti neke garancije za ove tvrdnje, jer je nama ispod časti da kažemo, da ne lažemo.
Meni je nekako očito da bi Rusija htjela Boku Kotorsku da ih Turci više ne zezaju na ulazu u Crno more.
Imaju li želje gore prema nama, ne bih znao. Ako je nekom izvana bilo u interesu osamdesetih da se razbije Jugoslavija, nisu to Ameri jer je cijela Jugoslavija uvijek bila neutralna i nikad se ne bi priklonila Rusiji, ali samostalna Srbija, to je već druga priča. A ako ugrabe Srbiju, kako im se Crna Gora može suprostaviti?
Slažem se s ocjenom, ali reci to našim pametnjakovićima koji misle da je zapad razbio jugu !! Toliko su razbijali jugu da su nam nametnuli sankcije na oružje, a isto je stizalo s istoka, baš onak interesantno Srbija ( to jest Rusija ) stalno rovari protiv CG...litije, popis stanovništva, jezik i sl. CG je u NATO, pa neznam kako bi brodovi mogli u boku uploviti ? Vučić za sada daje svima po nešto, pa zbog toga ostaje na vlasti. Jedino ga mogu srušiti rusi na temi litija.
Nego izlazaći iz svijetskog rata, jedan bravar je mogao reći ne Staljinu, gdje je taj blok bio par puta moćniji od sadašnje RF, a danas bi se mnogi naguzili rusima, to je ono što boli
drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice [link]
drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada
Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo
Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj