Prodaja i Servis
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Prodaja i Servis

11.01.2008 | 17:15
Kakva su vaša iskustva u servisiranju i kupovini proizvoda od \"Velike Jabuke\" od prodavača i servisera u Hrvatskoj? Pitanja, komentari, kritike, pohvale..
13.01.2008 | 19:58
Moje je iskustvo više nego dobro. Admin, je li dopušteno reklamirati trgovca kod kojeg sam kupio Mac?
13.01.2008 | 21:57
Pretraži stare postove tu, ima dosta o iskustvima hrvatskih Apple dealera
14.01.2008 | 00:03
smayoo je napisao:
Moje je iskustvo više nego dobro. Admin, je li dopušteno reklamirati trgovca kod kojeg sam kupio Mac?

Jednostavno je - dozvoljeno je bas sve sto nije ilegalno i ne radi se o vrijedjanju/nekulturi.
14.01.2008 | 00:21
Dakle, kupio sam Mac Mini prije 2-3 mjeseca u Kreativnom odjelu u Rijeci i više sam nego zadovoljan, kako predprodajnom, tako i postprodajnom podrškom. Servisna mi za sada još nije trebala (iskreno, bio bih ozbiljno uzrujan da jest )
20.01.2008 | 16:16
Ja sam inače iz Zadra i kod mene nema trgovine koja prodaje Mac računala, eventualno HG Spot kod kojeg ne znam kako ide procedura naručivanja. Isplati li se to ili otići u Split ili Zagreb i jednostavno kupiti? Brine me u slučaju reklamacije, moram li ga osobno donjeti u servis ili? Što vi mislite?
20.01.2008 | 16:38
pa Powercom tj apple.hr nudi besplatnu dostavu po cijeloj RH tako da jednostavno naručiš preko njih i dođe ti na kućnu adresu (u teoriji, u praksi ne znam)
20.01.2008 | 17:53
Thnx!
21.01.2008 | 16:42
u praksi naručiš onlajn miniDVI 2 DVI kabel 169 kuna prosim lepo i nakon primitka uplate dodje ti na vrata ujutro nekom kurirskom dostavom. dva dana sve u svemu ako imaju na lageru..
  • applem
  • Posjetitelj
23.03.2008 | 00:59
Imam pitanje u vezi garancije.

Ako kupim komp preko neta, zajedno sa AppleCare Protection Planom, da li ga domaći distributeri prihvaćaju u slučaju servisa?
23.03.2008 | 15:12
trebali bi. barem ako se radi o macbooku, mislim da imaju worlwide support i garanciju. a ti bi kupovao Mac preko neta? jer?

sorry ako smo hijackali thread...
  • applem
  • Posjetitelj
23.03.2008 | 16:13
Kay je napisao:
trebali bi. barem ako se radi o macbooku, mislim da imaju worlwide support i garanciju. a ti bi kupovao Mac preko neta? jer?

sorry ako smo hijackali thread...

Da, kupio bih Macbook Pro, a išao bih preko neta jer mi je tako jeftinije.
Naručio bih ga direktno iz USA. 2799$ + 112.5$ shipping + PDV na obje cifre = 16700 kn, a isti takav ali bez dodatne veće rezolucije ekrana (što je dodatnih 100$) sam kod nas uspio naći tek za 20350 kn. Još nešto...Čujem da ljudi u USA znaju kako točno napisati račun.
Radi se o Macbook Pro 17\" 2.5 Ghz...
23.03.2008 | 17:55
smayoo je napisao:
Dakle, kupio sam Mac Mini prije 2-3 mjeseca u Kreativnom odjelu u Rijeci i više sam nego zadovoljan, kako predprodajnom, tako i postprodajnom podrškom. Servisna mi za sada još nije trebala (iskreno, bio bih ozbiljno uzrujan da jest )

nisam znao da Kreativni prodaje Macove ili je to bio polovni?
23.03.2008 | 21:14
AppleCare ne važi u Hrvatskoj, dakle to bi bio bačen novac. Garancija za notebooke vrijedi worldwide.
  • applem
  • Posjetitelj
24.03.2008 | 00:46
dpasaric je napisao:
AppleCare ne važi u Hrvatskoj, dakle to bi bio bačen novac. Garancija za notebooke vrijedi worldwide.

Pošto živim u Rijeci, misliš li da bi mi ipak koristio ako bi komp nosio u Trst na popravak? Nemam iskustva, a ni podataka od korisnika pa ne mogu zaključiti...Previše je nepoznanica o učestalosti kvarova u prvoj godini te u slijedeće dvije godine i neznam ništa o cijenama popravaka pojedinih dijelova.
Ako tebi ovo bolje leži, molim te da mi pokušaš odgovoriti barem odokativno.
24.03.2008 | 04:07
Kuc-kuc o drvo, Macovi su generalno jako pouzdane stvarčice. Kako manje-više svi Macovi s nekim problemima u našoj županiji prvo završe kod mene na dijagnozi, mogu reći da sam zadnjih godina vidio samo 5 kvarova, a mislim da je to zaista jako dobro - nema Macova baš toliko malo.

Kvarovi su bili:

- tvornički neispravan ethernet port na jednom Dual G4/1GHz, zamjenjeno,
- vertikalna linija na monitoru jednog PowerBooka 17" (debelo nakon garancije),
- krepano napajanje na Dual G4/450, star 9 godina,
- iMac 17", random smrzavanja, star 4 godine, serija za koju je Apple priznao grešku,
- još jedan takav.

Naravno, bilo je tu još kvarova, ali te ne računam jer su bili izazvani neprikladnim rukovanjem, npr:

- čupanje SCSI uređaja "naživo" na jednom starom G4 dok na kraju nije krepao on-board SCSI kontroler (ostalo je radilo ok),
- iMac 17"; kojem je otkazao optički drive jer je korišten u profesionalnoj kuhinji (imao je na sebi milimetar masti po kućištu i ekranu.

Loša vijest je, da ako do kvara ipak dođe, a ne radi se o nečemu gdje je moguće nabaviti zamjenski third-party dio, onda se treba pripremiti na super-paprene cijene originalnih dijelova. Recimo zamisli skupi rezervni dio, pa to pomnoži barem s 3, a nekada i s 5. Često ljudi odustanu od popravka i jednostavno kupe novi stroj.

Da li nositi notebook na servis u Trst ili kod nas - ne znam, što ti je zgodnije, i jedni i drugi moraju obaviti posao.
  • applem
  • Posjetitelj
24.03.2008 | 20:42
dpasaric je napisao:
Da li nositi notebook na servis u Trst ili kod nas - ne znam, što ti je zgodnije, i jedni i drugi moraju obaviti posao.

Hvala ti na detaljima u vezi s kvarovima.

Što se Trsta tiče...odnio bih tamo laptop na popravak samo u slučaju da kupim AppleCare, a pošto si rekao da AppleCare u Hrvatskoj ne važi...pretpostavljam da ga u Trstu priznaju i da bi mi se taj put u Trst i 349$ za AppleCare isplatio u slučaju nekog većeg kvara. Neznam...Zato pitam tebe i ostale koji imaju više iskustva.

Nisam još siguran niti što sve ulazi u AppleCare.
24.03.2008 | 21:09
Ja sam jednom odnio bežični telefon na servis u Trst i nikad mi ga nisu nikad popravili, ni vratili, ni refundirali, ni ništa. Na kraju su mi rekli da se gonim, da sam \"stronzo schiavone\" i da ih tužim sudu ako hoću. Ja sam ih umjesto toga prijavio Guardia Finanzi.

Uglavnom, to je bilo zadnji put da sam nešto servisirao u Trstu. Prije 10 godina.
  • applem
  • Posjetitelj
25.03.2008 | 01:14
Pouka priče je: Ne nosi BEŽIČNE telefone u Trst.

Biti će da je Sanader čuo puno sličnih priča pa je odustao od ZERP-a:lol:
25.03.2008 | 02:59
eh.... ja cu opet malo da hijackam

za koji tjedan mi istjece 1godisnja garancija za macbook.... ima li pomoci tome?
25.03.2008 | 14:45
U Hrvatskoj nema. Jednog dana kada Apple bude "službeno" prisutan i na ovako malim tržištima, vjerojatno ćemo dobiti pristup i AppleCareu.
26.03.2008 | 20:58
Ima li čemu pomoći? Tome da prolazi vrijeme?
02.04.2008 | 13:34
bump?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 16 sati
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić
  • Yonkis: Sretan Božić svima, koliko god vas ima!
  • drlovric: Hvala hvala :)
  • Yonkis: Happy belated bday drlovriću!
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • JOHN: Sretan rođoš!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, MacSlavko, Anonimci (284)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa