14.07.2008 | 10:32
Isto pitanje sam postavio na MacKorisniku, pa me zanima sto kaze i ekipa koja obitava na ovim forumima
.
U subotu sam bio do iStylea kako bi se malo poigrao sa MacBook Pro-om, (nadam se) mojem buducem racunalu
.
Fino sam se raspitao za placanja, dostupnost u skladistu, nadogradnje i sve standardne stvari koje se ticu oko kupnje - cura je sve fino pojasnila
.
Znam da je dosta vas imalo problema sa PowerComom (ne znam tocno sto, ali bilo je
) pa jos razmisljam da li uzeti kod njih ili ne. Cini mi se da ne bi trebalo biti problema, mislim uzeti na obrocno placanje, pa ako netko ima kakve dojmove oko toga ili ima savjete na sto treba pripaziti kod kupovine, slobodno recite
.
E sad, znam da je sigurno bilo negdje ovakvih pitanja, ali imajte zivaca ponovno odgovoriti
.
Uz MacBook Pro, izbor je i iMac (vjerojatno 24").
Posto je najveci dio moga posla na racunalu web i graficki dizajn te web development, za iMac ne bi trebalo biti brige posto trenutno radim na desktopu, no zanimalo bi me iz prve ruke od ljudi koji se bave slicnim ili istim poslom kako je sa MacBook Pro-om raditi takav posao, proces navike sa desktopa na notebook, workflow, ... Da li je isplativije preci na prijenosnu platformu ili ostati na desktopu?
Za aplikacije nema brige, znam da ih ima dosta i mnogo boljih od onih na Windowsima (nista cudno
)
Ekran - glossy ili matte? Ja ciljam na matte jer nisam bas cuo neke dobre stvari oko glossyja. Da li uopce ima iMac sa matteom? Tamo u Maksimirskoj ga nisam vidio. MacBook ima, na njemu sam i radio...
Da li je 15,4" dovoljno za kvalitetan rad u ovom poslu kojim se bavim? Tamo mi se cinilo kao super dimenzija, mada mi je kasnije plan vjerojatno uzeti neku Cinemu od 23".
Imat cu sigurno jos nekih pitanja, ali to s vremenom i kad mi jos nesto padne na pamet
Hvala!