07.12.2008 | 15:00
Ekipa, imam jos pitanja
U biti vise se radi o situaciji pa bi molio one koji su ovo vec prosli da pomognu malo
Imam Win based PC sa hrpom podataka na njemu, a sutra mi dolazi iMac sa 320GB diskom.
Naravno taj disk odmah ide vani, i umjesto njega disk WD od 1TB u iMac. Taj novi disk dijelim na dvije particije (radi boot camp) i koristim ga kao sistem disk za Leopard i Vistu ili XP.
Kod boot campa sto se prvo instalira? Leopard ili Win? Ili nije bitno?
Kada instaliram neki Windows, on "sasvim normalno" radi i shodno tome moram imati neki Antivirus instaliran, jel tako?
Ovaj disk od 320gb iz iMaca (nadam se da nije mali) mislim staviti u externu ladicu i koristiti za Time Machine backup.
E sad...
Meni treba jos jedan dodatni externi disk (bice neki mali 2,5") za backup podataka, ali da te datoteke mogu citati i Mac i PC racunala. Koji datotecni format koristiti na tom disku?
Ako racunalo dolazi sa 2GB pretpostavljam da su oba slota popunjena sa po 1GB. To cu navjerojatnije cupati vani i staviti 2x2GB, jer kao Win useru, meni jednostavno ne ide u glavu da racunalo moze dobro raditi samo sa 2GB
Pa Vista mi je uzimala gigu i po bez icega drugog pokrenutog. Mozda grijesim ali sada imam takav feeling da je 2GB malo. Tako da ce ta dva modula najvjerojatnije biti na prodaju, pa ako nekome treba neka se javi.
To je to za sada.
Hvala svima!