04.05.2009 | 00:29
Mini je, po meni, super izbor za ajmo reci uredski rad (obrada teksta, programiranje, administracija webova, amaterska obrada fotki i sl) ili za ljude sa ogranicenim budgetom. Ne i vise od toga. Kupio sam ih dva, pa znam o cemu pricam...
Smatrao sam da je dobar izbor i za switchere ali vise ne mislim tako
Naime, covjek proda (baci, pokloni) par godina star PC na kojeg je nabacio piratsku Vistu koja se vukla sporo kao puz. Dosadio mu takav rad...i umjesto da kupi novi PC koji ce naravno raditi brze od njegovog starog stroja, on ide kupiti Mac Mini jer toliko ima love (ili zeli dati) i odmah u startu ocekuje cuda, jer su mu svi rekli da je Mac bolji od svega sto je on vidio do sada.
I onda stigne Mini sa gigom rama, slabasnom grafikom i poprilicno sporim hardom a zadovoljni vlasnik krene "nabacivati" sve zivo na sto naleti po internetu.
Pa kupio je Mac, to ne moze radit sporo! Racunalo od 5000kn MORA raditi brzo kao zmaj
Vrlo brzo taj Mini umire u moru pokrenutih programa za koje ni sam vlasnik ne zna zasto ih je instalirao ni cemu zapravo sluze.
I onda mu preostaje samo da napise na forumu kako Mini ne valja, jer su u startu kriteriji postavljeni previsoko i normalno da taj mali stroj nije mogao ispuniti necija velika ocekivanja.
Ne osudujem nikoga, i sam sam prosao slican scenarij, a provjereno znam da nisam jedini
Moj savjet za switchere: kupite iMac
To je pravo Mac iskustvo...
Dovoljno je brz za sve zadace, out of the box je rjesenje, a osjetno je cijenom pristupacniji od PRO strojeva...
Da je Mini bio moj prvi Mac, velike su sanse da bi se razocarao i vratio na PC, razocaran.
Ovako, i dalje volim svoj iMac24 Alu i uzivam u njemu, bio sto da radim