10.05.2009 | 10:24
Evo da i ja nesto napisem. Kupio sam iMac 20", 2,4 1 gb rama, 250 hdd, graficka je neki ati hd s hd zvukom.
Racunalo je fenomenalno, nakon dosta pc-a, napokon vise niti ne pomisljam na neko drugo racunalo,
Sto se 1gb rama tice mislim da ne razumijem ovu Quadovu pricu, ja sam uredno editirao video u iMovie-u, pratio video turtoriale u quick timeu, i imao otvoren Safari i iPhoto, sad neznam mozda ne ocekujem puno ali ovo je stvarno ugodan rad u usporedbi s win platformom i 1 gb rama.
Naravno kod kovertiranja videa racunalo je izuzetno usporilo ali sam jos uvijek mogao uredno pristupiti otvorenim aplikacijama.
Od igara iams dosta stvarno evo ja polako razmisljam da prodam ps3 jer se kvalitetno poigrati koliko sada imam vremena mogu i na Imac-u.
Najgora stvar na Imac-u je mis u koji sam totalno razocaran,
Prije nekoliko dana zamjenio sam kekse te stavio 2x2gb 800mhz rama, nisam to napravio zbog neke velike potrebe nego eto kad vec mogu da to rijesim.
Sve u svemu komp sam platio 7.800,00 kn, nadodao sam 398 kn za ram module, sad jos ganjam eksterni disk koji ce biti oko 2.000,00 kn, te usb hub s vanjskim napajanjem. sto ukupno daje 10.400,00 kn. PUNO???
Pa i nije svaka budala ima svoje zadovoljstvo danas kada mi je vrhunac izlaska poslovni sastanak, a zabave posijet proizvodnom pogonu neke tamo tvornice ili kamenoloma, definitivno mi nije zao ni kune koje sam izdvojio za ovo racunalo.
Komp bilo koji kostao je 2000 dm, ili 1000Eura jos uvijek kosta toliko, bez obzira koji kupujes, sve ispod te cijene nesto je s cime neces biti pre zadovoljan i brzo ce uslijediti nadogradnje. Osobno od racunala ocekujem da ga iducih min 5 god ne mijenjam i nemam dalje investicije u njege. A osjecaj da ce mi ovaj iMac to pruziti nikad nije bio bolji.
Tako da sad mkon druzenja s njim cca 4 mj, mislim da ga necu brzo mijenjati, i da je trenutno mozda ipak usprkos visokoj cijeni nekakav best buy u kategoriji kucnih racunala.