25.01.2010 | 02:16
Majuccia je napisao:
Za ostale nedoumice sam srecom nasla odgovore na forumu iako me zacudilo da nitko nije (ili ne bar koliko sam ja vidjela) pokrenuo temu o zamjenskom softwareu za autocad autodesk... posto studiram arhitekturu i sve sto sam dosad radila je u autocad formatu, ako netko ima neke dodatne info o tome sta je bolje (vectorworks, allplan, archicad) nek mi pliz javi!!
Pisalo se (nešto malo) o tome tu na jabučnjaku, ali zaista malo i dosta davno.
Nažalost, nema niti jednog CAD programa za Mac koji bi bio cjeloviti nadomjestak AutoCAD-a (meni barem, jer je meni najvrijedniji dio AutoCAD-a - AutoLISP).
Solidworks ima besplatni viewer koji prikazuje i DWGove, zove se e-Drawings. Za novac imaju i kompletan CAD, ali nije me baš oduševio.
AuotCAD 2000 radi pod Wineom, probah upravo danas, ali dosta je spor.
Međutim, koliko ja vidim (elektro projektant sam, dosta surađujem s arhitektima) arhitekti danas mahom koriste archicad. Iako sam od dosta njih čuo da je MicroStation bolji, Archicad je nekakav standard struke. Oba imaš za Maca, ali to su vrlo skupi softveri. Predlažem ti da najprije na svom faksu provjeriš situaciju s obzirom na to da visokoškolske ustanove u pravilu imaju dogovoreno paušalno licenciranje za sav softver koji studenti trebaju za potrebe studija.