10.05.2010 | 00:36
IgorD je napisao:Ja koristim Microsoft miseve na bas svim mojim kompjuterima: devetka, osx, windowsi.
Uz trackball, vrlo zanimljiva podudarnost
IgorD je napisao:Ovo je moj trackball mis:
Prosao mi je kroz ruke i spada u neku visu srednju klasu stare Kensington slave.
IgorD je napisao:A trebao bih nesto poput ovoga, iako bih radije da je kugla centralno:
5 komada spomenutog i vjerovatno idem na 6-tog za vanjsko nosenje. Po meni najbolji trackball koji sam koristio a vucem naviku od prvih Logija i Kensingtona. On je predstavljen kao zadnji model u gami recentne ponude. No zanimljivo, njegov patent je medju starijim modelima. Ne znam koliko si trackball mishki koristio do sada? Ali striktno srednje kormilarenje se pokazalo prilicno starim po pitanju ergonomije ruke i novih pristupa. Optical Trackman je prilican pomak ugodi ruke naspram tvog sadasnjeg modela i samo je lagano spustena pozicija kugle. Neupitno da je to prilicno subjektivna kategorija, ali eto, upoznat sam s tvojim modelom, pa donekle mogu biti objektivan.
IgorD je napisao:U zadnjih godinu dana sam pitao na desetak mjesta i nitko ne drzi trackball miseve.
Logitech je osjetno dignuo cijene, pa su trackball-ci, dodatno ostali u kategoriji nezahvalnih proizvoda za drzanje u ponudi manjih ducana. Jedno vrijeme su se dali uredno naruciti via HGSpota kao i nekih manjih web ducana. No trenutno se povremeno pojavljuju ili zivotare po nekim skladistima ili kao artikli koji jos nisu nasli kupca :
Nabava
No za pravu dozu relevantnosti ponude, jedino ti telefon u ruke i provjera daju pravi odgovor. S druge strane,
eBay ih zbilja ima koliko hoces i vrlo cesto ti se moze zalomiti novi u kutiji za nikakvu cijenu. Posebno kad potrefis model koji slucajno taj tjedan nije privukao previse paznje.
IgorD je napisao:ali nema wheel, pa ga rijetko koristim iako su meni te kugle daleko najpreciznije i ruci najugodnije.
Mozda da posaljes email Kensingtonu ili eventualno provjeris na nekom njihovom boljem forumu? Jer sjecam se da je postojao pandan PC varijanti
Marble Scroll Wheel utila koji je netko slozio bas za Kensigton ergelu pojedinih modela. TrackMan Marble je stekao veliku reputaciju u DAW upotrebi i znam da je neki util postojao za Maca. Spominjem cisto ako te postojeci u svemu ostalom zadovoljava i fali ti samo scroll.
User je napisao:Meni su isto interesantni trackball misevi, al volio bi ih isto isprobat prije kupnje da vidim jel mi trebaju
Iz ponude
ponude modela :
Svi su dostigli slicne visine i samo je pitanje kvalitativnih finesa medju odabirom.
TrackMan Wheel u dvije inkarnacije je ponesto osebujniji medju modelima. Najvise radi razliku izmedju korisnika koji se kunu u njega i onih koji ga ne vole. Meni ni nakon par tjedana nije leglo namotavanje palcem. Daleko da je tesko ili lose. Ali jednostavno mi nije lezalo kao ideal, ili kao ugoda naspram centralnom polozaju. Nekakvu vrstu nazovi motorickog nemira mi je izazivao takav rad palca. Istina, kad se zadubis u radu, to se zaboravi. Ali cim napravim usporedbu ostalih modela, jednostavno nije moj izbor. Preciznost kugle je bez greske i zbog manjih dimenzija daje posebnu dinamicnost.
Trackball Marble je kao sto sam spomenuo stekao prilicnu reputaciju medju specificnijim korisnicima. Marble je na papiru zadnji patent i ujedno najrecentniji uradak iz kuce Logija. Preciznost kugle je recimo za mili finesu naspram ostalih modela.
Cordless Optical Trackman je moj trenutni izbor. Jednostavno mi lezi kao saliven. Ima pravu tezinu, uzitak kontrole i jednostavno zaboravljam da ga koristim koliko je ugodan. Crtanje i opcenito "parkiranje" pomaka je sasvim drugacija dimenzija od klasicnog misa. Potreban je jedino period prilagodbe na kao i na svaki novi trackball. Mana mu je jedino cijena. Eh da, izolacijska guma (boljka nekih Logi proizvoda) zna biti vrlo mizerna i sklona "pilingu" vec nakon nekoliko dana. Ali to odma mozete primjetiti i ako dodje do toga - odmah ga zamijeniti za novog. Jednog sam (kupljen u DE) slao nazad Logiju i dobio novu zamjenu za nekoliko dana. Uglavnom, preporuka za one koji traze novi trackball.