31.12.2013 | 20:54
ma kužim, to su gadne stvari kad u industriji stvari koje 15+ god rade, sad ne možeš koristiti, ali...
uz cvijenu mac proa, i FCPXa koja niej prevelika,
možeš raditi 4K video, efekte kakve ima, pretpostavljam da trening predstavlja najveći problem, a onda bi sve bilo...zanimljivije.
S obzirom na hype oko mac proa (pogledajte iFixit teardown, sve se da rastaviti, CPU i RAM lako zamjeniti, možda će kasnije i upgrade SDDa moći, a i GFXa....)
nego, obzirom na hype, i brzine koje drugi ne dostižu ni s Premierom ni s Avidom (il kak se već zove) mislim da apple u stvari ovime stvara novi trend.
Možeš ti biti okorjeli FCP7ovac, al kad klinac koji je stigao s dizajna u uredu pored tebe vrti ženi 4K film na TVu i montira 4K video s 18 simultanih super efekata...bez trzajnih ozljeda monitora....onda...pogledapš sebe na HD rezi i staneš.
Kao i sve nove stvari, treba pomak, al vidjet ćemo.
imam neki feeling da zalupljivanjem iWorks seta programa su u stvari krenuli od minimuma radi bug ironinga i standardizacije aplikacije za iOS i OSX, a onda kreću pomalo nadopunjavati. Zato im i paše nenaplaćivajne aplikacija, kad se doda web use preko iclouda, daju više nego drugi - besplatno!
PS meni icloud storage postaje premalen. imam 4 iOS uređaja, velika i puna, hrpu keynot i pages fileova....na 59Gb sam....