kako napravit dvd od nekoliko avi zapisa
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

kako napravit dvd od nekoliko avi zapisa

14.09.2007 | 19:38
Daklem, skinuo sam neku seriju s neta i epizode su u avi formatu. Htio bih ih zapržit na DVD al na način da ga mogu gledat na standardnom DVD playeru te da mogu ić epizodu po epizodu naprid/nazad. Također bih htio ubaciti i subtitlove te eventualno nekakav meni na početku.

Kažite mi koji mi je software potreban za to i ako može neka pomoć u vidu par crtica što napraviti. Hvala.
15.09.2007 | 01:21
Treba ti Toast
15.09.2007 | 02:25
john_st je napisao:
Daklem, skinuo sam neku seriju s neta i epizode su u avi formatu. Htio bih ih zapržit na DVD al na način da ga mogu gledat na standardnom DVD playeru te da mogu ić epizodu po epizodu naprid/nazad. Također bih htio ubaciti i subtitlove te eventualno nekakav meni na početku.

Kažite mi koji mi je software potreban za to i ako može neka pomoć u vidu par crtica što napraviti. Hvala.

Da Toast bi pomogao ali vidim da želiš dodati subtitlove što znači za ti je potreban DVDSP ali...
predpostavljam da si skinuo nekakvu seriju sa neta i ona je vec kao takva u Xvid ili divx formatu.
Probaj skinuti titlove i nazvati ih potpuno isto kao epizodu unutar serije.
Zaprži sve to zajedno na neki dvd i probaj u kućnom dvd playeru... to bi trebalo raditi bez ikakvih problema.
Nije da ti treba nekakv fancy menu za seriju pa će ti biti dovoljan defaultni ispis DVDplayera.
15.09.2007 | 03:31
al na kucnom dvdu ce sljakati super samo ako ima podrsku za divx,,
iako ce ti na dvd stati 3-4 epizode serije, jer se ne gleda prostorno vec vremenski, ako ides na dvd video
bilo je govora o tome na forumu, al ne mogu iskopati

treba ti neki dvd author prog... ali ne mogu savjetovati niti jedan..

jos jedna opcija je moguca,, zaljepiti titlove na film i onda film kao takav tj seriju pomocu touasta ili idvd-a sprzit sa nekim fancy menijem...
15.09.2007 | 04:14
pokušao sam nešto sa iMovie-jem al nemogu importirat avi već mi traži da prekodiram u mpeg4. wtf? epizode su po 360MB. jel ja mogu njih samo naslagat kolko stanje na DVD i zapržit? nisam vele iskusan u ovom polju pa mi treba sva moguća pomoć.
15.09.2007 | 04:31
I dalje mislim da je najfinija opcija zapržiti sve na dvd i vrtiti u kucnom dvd playeru.
15.09.2007 | 04:55
Treba ti Toast i jednostavno pod Video s desne strane odabereš DVD-Video. Onda možeš izabrati i neki Menu Style, kvalitetu videa a obično ti stanu 3 avi filea na 1 DVD. Onda takav možeš gledati na kućnom DVD-u koji nema podršku za dvix. Konvertiranje i samo prženje jednog DVD-a će ti potrajati. Sve ovisi kakav stroj imaš. Meni na MacBook Pro 17\" sa 2 GB RAM-a potraje i do sat i pol. A na PowerMac-u G4 1.25 i do 4 sata!
Uživaj!
15.09.2007 | 22:20
Od pojedinih epizoda napraviti DVD-e sa ffmpeg-om (www.ffmpegx.com/)

Drop movie, odaberi DVD ffmeg
Video -> Autosize: 16:9, Framerate: PAL (25)
Filters -> Load subs, Geneva - CP1250
Options -> Decode with QT, Letterbox

i onda epizode spojiti na jedan DVD sa DVD2oneX2 (www.dvd2one.com/)
25.10.2007 | 01:59
lip i ugodan dan svima koliko vas ima

evo da se osvrem malo na ovu temu pa mozda i pomegnem nekom nikada se nezna ...
naime ja sam samouk i ovo sto sam tu procitao je za mene jako brzo i nemogu vas sve uhvatiti jer tolik toga pisete da vise ni sam neznam sto vise .....

nego da se vratim na temu ...

ja to radim u neru i do sada nisam imao nikakvih problema .. doduse nisam umetao titlove ali u neru se moze isprziti vise filmova na jednom dvd i da to radi kao pravi tj tvornick dvd ...

dakle ima meni i sve sto je potrebno da se moze u ovom slucaju prebacivati serija po izboru ...

mozda sam pretjerao i tesko shvatljiv ali ako imate malo vremena pokusajte se sami poigrati s nero premiumom mozda je to to ....
23.11.2007 | 17:18
iDVD??? samo te AVIe spustis u iDVD, izaberes bilo koji template, i to je to...
23.11.2007 | 19:03
2 Mirakul: Nero na OSXu?
23.11.2007 | 19:58
Ovo mi liči na igru pokvarenog telefona...
Reko čovjek da želi DVD sa menijima i subtitlovima, znači DVD Video format.
Na PCu je najpopularniji program bio (i ostao) DVD Maestro kojeg je zajedno sa Spruceom kupio Apple i napravio DVD Studio te ga uvrstio u Final Cut Studio bundle. U paketu dolazi tutorial DVD na kojem je objašnjeno kako se sa tim programima radi.
Nero i Toast su programi za prženje medija, sa nekoliko dodatnih opcija koje mogu u nuždi poslužiti (kreiranje audio CDa).
E da, ne vrte svi DVD playeri divx-e...
23.11.2007 | 23:49
a zasto ne iDVD??? sad me ovo zanima zbog nekih mojih filmova... jednostavno je, importujes AVIje i dobijes DVD ko \"pravi\"
24.11.2007 | 03:21
Ufff Maestro i slicne aplikacije su IMO malo preozbiljne za ono sto covjek trazi. Posto se radi o nekim AVI filmicima pretpostavljam da su to divxi i filmovi/serije skinuti sa neta tako da mislim da nema potrebe za kompliciranjem i profi alatima. Na zalost na Macu jos nisam nasao aplikaciju koja bi se mjerila sa jednostavnoscu i brzinom ConvertXtoDVD-a koju koristim pod Win i moram priznati da nemam nikakvih zamjerki. Program je uzasno jednostavan a omogucuje i subove, menije, radi dobru konverziju ntsc>pal a usput je i poprilicno brz.
http://www.vso-software.fr/products/convert_x_to_dvd/
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 17 sati, 21 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

jmirakul, m@xym, Riba, robee, rusty, VanjusOS, Anonimci (355)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.10 Seconds

Provided by iJoomla SEO