14.02.2008 | 01:49
AxeMax je napisao:
After Effects ili Motion? Sad kad imam oboje i kad sam radio i u jednom i u drugom (ali ne previše) volio bi znati što se ovdje, među video profesionalcima, preferira i zašto?
Oboje.
Nekad pašu Afteri a nekad Motion. Zavisi od projekta.
Zašto se preferira? Bo. Nekad je puno lakše layere animirat u FCS nego u Afterima ili Motionu. U Motionu je klick away do dima u šalici kave ali u Afterima lakse maskiraš stvari...
Filozofska rasprava. Naučis jedno i drugo pa si na miru.
Druga stvar: na PCju sam radio capture u AVI file i imao razne mogućnosti za raditi deinterlace - neki su bili dobri, a neki manje dobri. Kako se na Macu u FCS2 radi deinterlace, odnosno koristite li kakav drugi (ekstra) program u kojem deinterlacate video? Što se pokazalo najboljim za tu operaciju?
U efektima u folderu video imaš opciju za deinterlace ali i opciju Flicker Filter koji isto tako fino miksa frejmove.
A nekad kad nema pomoći odeš u Aftere.
Treća stvar: Premiere (čak i CS3) ima problema s velikim projektima (6 ili 7 sati \"sirovine\" koju treba izmontirati). Blokira se, ne može se otvoriti projekt i razne druge stvari - sve u svemu jako je nestabilan. Ima li takvih problema i Mac verzija? Odnosno: ima li Final Cut problema s projektima u kojima je 7 sati capturiranog materijala za montiranje? (Pitanje stabilnosti).
Nema problema.
Od 2000 godine do 2006 sam svake godine montirao Riječki Karneval za razne potrebe. (priloge, reportaže, dokumentarce, emisije...)
Način na koji sam radio je bio taj da bi ubacio 4 kazete od svake kamere u kompjuter i onda izabirao najbolje kadrove povorke.
Računaj da povorka traje cca 5 sati a na kazetu stanu tri sata.
U projektu bi imao između 15 do 25 sati materijala.
Da, vuklo se ali se nije rušilo.