14.02.2008 | 14:19
Ovako... imam oko 7 sati materijala koje treba izmontirati (pri tome mislim na dokumentarac koji bi trebao biti slikovno \"nabrijan\" (afteri, motion, fcp, određena količina filtera, čuda s layerima... u glavnom skužili ste)).
Kako je stvar \"nešto kompliciranija\" prijatelj i ja bi to montirali i na PC i na Mac (obzirom da on ima PC). U Premiere Pro CS3 je napravljen capture AVI (16:9 interlace).
E sad... može li se normalno raditi s tim AVIjem u FCP?
Konkretno:
1) kad ga importiram u projekt koji je ispravno podešen (DV PAL anomorphic), FCP javi da video nije optimiziran (ili tako nešto) za FCP. Isto tako kad ga stavim u traku bude još nekakvo pitanje o podešavanju sekvence. Sam AVI ne moram renderirati (ne daje \"crvenu traku\"). Hoće li se svi zahvati na tom videu raditi normalno ili će FCP to prvo iskodirati za sebe a onda tek filtere.. ako me kužite...
2) hoće li export biti u maksimalnoj kvaliteti (koja je i ušla) ili će FCP morati taj video prepraviti za sebe nauštrb kvalitete?
3) Hoću li što dobiti ako za taj projekt postavim Premiere CS3 i na Mac? Konkretno: hoće li Premiere raditi s tim materijalom bez poruka \"ovo nije optimizirano za mene\" i sa 100% kvalitetom koja je importirana, kao i s projektom i sekvencama napravljenim na PCju u CS3?
Ne znam jesam li paranoičan, ali kad sam dio tog videa exportirao i otvorio ga u QT-u = QT mi je dao 4:3 izduženu sliku (na TV je izgledalo ok preko kamere iz FCP), pa me strah da se sve informacije iz AVI ne daju pročitati u FCP.