03.04.2008 | 00:01
Naravno, ako nije zaštićen, što i nije u mom slučaju (kad se radi o digitalizaciji kućnog videa s VHSc kamere).
www.appleotaku.com/2007/10/23/how-to-imp...dvds-into-imovie-08/
Poanta je u tome da kad se napravi običnim Disk Utilityjem DMG od DVD-a i onda se taj DMG mounta, prilikom pokretanja iMovie-a, on to doživi kao da mu je spojena digitalna kamera i prikaže sve titleove s DVD-a kao clipove s kamere. Meni je jedino glupo zašto to ne može direktno s DVDa, nego samo s DMG-a od DVD-a...
Enivej, nisam točno siguran zašto bi Apple ubilo da su to napisali u Help file. Da stvar bude bolja, nisu napisali čak ni na službenim support stranicama. Al ajde...
I, moram dodati, po brzini kojom importira očito je da ne radi nikakve konverzije ni rekompresije, već radi direktno s MPEG2 streamom.
Mene samo sad zanima da li bi ovo probao netko tko na svom Mac-u nema instaliran QuickTime Pro, niti QT MPEG2 Playback komponentu pa da provjerimo da li ipak treba imati to ili radi i bez toga (što bi meni bilo logično)?
PS
Vjerojatno u nekoj ovakvoj kvaki treba tražiti razlog zašto mi krahira iMovie svaki put kad ga pokrećem dok je mountan eksterni HDD - iMovie očito pri startupu preskenira sve mountane medije u potrazi za nečim importabilnim, a na tom HDD-u naleti na nešto što ga sje...