Keyframes u Final Cut Pro
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Keyframes u Final Cut Pro

18.04.2008 | 02:47
Pozdrav!

Recimo da imate jedan clip na timelineu i unutar njega jedan efekt s više keyframeova: kako kopirati jedan (ili nekoliko) keyframeova i napraviti paste unutar istog clipa i istog efekta?

Ono.. da se ne mora otići na taj keyframe i prepisati vrijednosti na papir
te ih opet ukucavati u novi na drugom mjestu u istom clipu.

Cilj je da se efekt u npr. desetoj sekundi ponaša kao što se ponašao u petoj sekundi.

Znam da se sa Paste Attributes radi copy/paste svih keyframeova na drugi clip, no mene zanima kako to obaviti unutar jednog zapisa u keyframe editoru.

hvala unaprijed!
  • Dijete
  • Posjetitelj
18.04.2008 | 11:15
nemam pojma da li postoji jednostavniji nacin, ali kad mi zatreba to s vremena na vrijeme, jednostavno napravim klip od jednog frejma i kopi pejstam njegove vrijednosti na onaj "drugi klip" tj neki drugi frejm unutar tog rascjepkanog klipa..

mislim da sam dovoljno jasan..
nadam se da ima nekaj jednostavnije
18.04.2008 | 11:24
erm... ne kužim... bar ne trenutno...

Znači imamo jednu "liniju" na kojoj imamo 5 keyframeova. I sad bi kao šesti keyframe stavio jedan u kome bi vrijednosti svih parametara bili identični trećem keyframeu od već postojećih.

Kako kopirati taj treći keyframe i napraviti paste na toj istoj liniji?

(znam, najsretniji bi bio kad bi mogao pokazati na primjeru... a sad nisam ni za strojem pa ne mogu napraviti screenshot. )
  • Dijete
  • Posjetitelj
18.04.2008 | 11:57
stisnes B za rezanje klipa..

i taj svoj clip zrezes oko 3. key frame i zrezes ga oko 6. frejma.. i sad dakle imas svoj stari klip koji cemo firgurativno prikazati kao

RRRRRRRRRRRRRRRRRR

al in sad izgleda

RRRRRR3RRRRRRR6RRR gdje su RRRRRR 3 RRRRRRR 6 i RRR samostalni klipovi koji se naslanjaju jedni na druge..

kopiras od klipa 3 efekte i pejstaš ih na 6..

Voila!!
18.04.2008 | 12:09
ok, sad je (naravno) jasno...

ta kompletna zavrzlama mi se čini puno bolje riješena u Premiereu.

Kako se onda s tim manipulira? Ako moraš nešto pomaći lijevo ili desno (keyframe) od onoga gdje si ga stavio prvi put? Ono.. ispadne da ti ipak ne odgovara na tom mjestu?

A i ako se mora napraviti više takvih zahvata onda je sve izrezuckano... što onda? Raditi nesting ili taj kompletan dio trpati u novi sequence?

kako još nisam dovoljno vješt s Final Cutom to je prvo što mi pada na pamet, pa mi se ta kombinacija s rezanjem čini malo komplicirana na prvi pogled.
  • Dijete
  • Posjetitelj
18.04.2008 | 12:17
Kad se vratim iz pekare, upalit cu fcp pa cu pogledat.. i ja sam uvjeren da postoji lkasi nacin tipa dregendrop, ali u ovo mamurno jutro mi samo padaju rjesenja šustera
18.04.2008 | 16:51
Ako si mislio na ovo

to nažalost ne radi u FCP-u.
Trebalo mi je nebrojeno puta... olovka papir i prepisivanje....
Za kompliciranije svari koristi Motion ili AFX.
18.04.2008 | 17:16
thanx... na žalost to je (po meni) veliki manjak. Zapravo, Premiere ima jako dobrih funkcija baš oko tog keyframeanja koje bi Apple mogao (trebao) "kopirati" i u svoj alat.

Nekako sam se navikao na dosta komotan rad s keyframeovima u Premiereu i u tom segmentu je dosta brži. Nije mi neka fora zbog takvih stvari ići u Motion.. pa ni iz Premierea ne moraš u Aftere zbog svake "sitnice".

Tko zna kakve su šanse da se to popravi u, recimo, verziji 7.. ako nisu do sad..
18.04.2008 | 17:55
Pa instaliraj si Premiere na Macu.

Fino radi.
18.04.2008 | 18:06
hehehe.. i to bi bilo rješenje.

no projekt mi je sad u Final Cut i baš se fino navikavam na njega. Stabilnost me oduševljava (još uvijek postoji ona fobija od pucanja softwarea i uništavanja čak i datoteke s projektom, pa imam projekt snimljen u 5 fileova... a nepotrebno ).

Ti većinom radiš u Premiere ili u FCP? Daj malo (obzirom na ipak neusporedivo veće iskustvo rada na Macu) usporedi prednosti i nedostatke: Premiere CS3 vs. FCP
Je li tebi Final Cut ipak prvi izbor?

A i cijena Premierea mi je sad već nepoznata...
20.04.2008 | 01:45
AxeMax je napisao:

Ti većinom radiš u Premiere ili u FCP?

FCP

Daj malo (obzirom na ipak neusporedivo veće iskustvo rada na Macu) usporedi prednosti i nedostatke: Premiere CS3 vs. FCP

Na Premieru sam poceo raditi kad se na trzistu pojavila prva verzija.
No, nakon nekog vremena sam se prebacio na Sonyev ES3 pa zatim na FCP.
Bilo je to u prošlom stoljecu

Je li tebi Final Cut ipak prvi izbor?

Da, definitivno.
Mislim da je integracija FCP sa ostalim softverima iz FCS paketa u ovoj verziji
nadmašila sva moja ocekivanja.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 17 sati, 2 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.62 Seconds

Provided by iJoomla SEO