09.05.2008 | 10:03
Pozdrav,
imam situaciju koja se (valjda) ne događa često:
radim DVD u kojem će se nalaziti apsolutno svakakvi materijali u svakakvim formatima. To u prijevodu znači da će biti i materijali koji su snimani sa Bottom Field First i Upper Field First i normalni PAL i PAL koji sam napravio iz NTSC i anamorphic 16:9 i "normalni" 4:3.
Kako se DVD radi za sve vrste televizora u PAL sistemu želim napraviti jedan stream sa svim tim manjim clipovima. To znači da će anamorphic materijal isto biti spušten na 4:3 (ali u letterboxu) itd. Ne želim da netko sa isključivo 4:3 televizorom bez 16:9 moda dobije "visoke i mršave ljude po ekranu" i "elipse umjesto kružnica"
No ozbiljan problem je sljedeći: kako staviti u jedan stream i BFF i UFF? Odnosno, kako dijelovima s Upper Field First promijeniti (swap) da im prvo radi Bottom Field? Ima li za to kakav filter? Ako da - je li free ili ne i gdje ga ima za nabaviti?
Idealno bi bilo da sam Compressor to radi (kad mu se kaže da cijeli stream bude MPEG2 i, među ostalim, zada i Filed Order), ali nisam još probao pa ne znam...
Ne paničarim, samo se pripremam jer neću imati dugačak rok za izradu