Kako napraviti capture sa NTSC DV kazetice
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako napraviti capture sa NTSC DV kazetice

06.07.2008 | 01:52
Imam problem ... tj pitanje! Uglavnom imam snimku koja mi je vazna, a snimljena je u NTSC-u ... (DV kazetica)( za vrijeme studentske razmjene u US). i Pokusaoi sam to capturirati prije jos na pc-iju sa premiere-om preko kamere, sto nije uspjelo doci dalje od prvog framea razbijenog u pixele (bez obzira na razna podesenja aveg sta sam u appu mogao naci - na NTSC).
Onda sam danas otisao do kinokluba jer oni imaj skop ... pa ponovio isti postupak samo sa skopom ... isti rezultat. Onda sam skuzio da u drugoj prostoriji imaju MAcPro pa sam isto probao i sa Macom - isto nista?!?!?!
Trebam taj materijal sad vec ocajno ... i neznam kako ga skinuti na komp ... ili prekodirati u PAL!!!
Molim vas pooooooomoc:unsure:
hvala puno
06.07.2008 | 11:39
Ako je kamera firewire, onda bi je trebao spojiti na maca i upaliti iMovie. On sigurno handla i NTSC i PAL. Mislim da moraš samo odrediti da ti je pri importu NTSC format. Nakon toga bi ja probao eksport u bilo koji od formata koji je 25 FPS (pal).
06.07.2008 | 12:45
Ma da, nema tu nikakavih problema, spoji FW, podesi da je projekt NTSC i sve radi. Gomilu puta smo imali takav slučaj.
  • Dijete
  • Posjetitelj
06.07.2008 | 15:04
Pa moze bit problema ovisno o kameri..

Jedna moja kamera moze prebacivat i pal i ntsc materijal na komp, druga ne moze..
06.07.2008 | 15:08
Evo da probam ja to opisati. (mislim da kamerica .. iliti skop nepodrzavaju NTSC) Ubacim npr u skop PAL kazeticu... u Final cutu odem na file/log and capture (ili jabuka 8) i otvori se onaj capture prozor u njemu je i slika .... i dalje ide nekako vise-manje "ajde stavi to na hdd" i on poslusa ... mislim tipa kliknec neki capture gumb ... i to je to!!!
E sad druga situacija je ova: odem na FInalcut pro/user preferences/i tam namjestim NTSC dv, odem na edit/project properties/ntsc dv, onda odem na jabuka+8 (ili ti capture) i tamo na capture settings kazem isto ntsc dv...
E sad to je to sto se meni cini da treba napraviti prije nego idem na capture gumb u capture prozoru (u kojem se do sad pojavila ta razvaljna slika (prvi frame) na kojekakve kockice "pixele"). S obzirom da sam probao vise puta .... sad jos provjerim sta sve u cijelom Final cutu moze biti podeseno na NTSC standard!!!! Cist jer sumnjam da sam nesto propustio!!!
I klik na capture i ona pocne vritit kazeticu (cujem je u skopu, kamerici ... cemu vec) ali nis se ne vidi na captureu... pustim da se vrti pa kao mozda nemoze biti previewa pa cu nakaj morad prekodiravat da bi se moze gledat ... samo da to meni dodje na komp !!!
Ali nis ...kad zaustavim capture kaze no file captured ... ili tako nest!!!
Eto ... meni se cini da nemre bit do Final cuta ... on je isti za nas i USA .. inace nebi imao opciju da bude NTSC .. dapace cak je po defaultu NTSC sve namjesteno pa ti moras mjenjat na PAL .. kad ga first installas!

2 davor: Hoces reci da dosta kamerica ima podrzan NTSC?!!?
Ovdje ni taj skop (sonyev btw ) mislim da ne podrzava?!? KAmerica od starog nema nigdje tu opciju da premjestim na NTSC...
Pitao sam frenda koji radi na RTL ... i on kaze da to ove user kamerice nemaju .. i da je to kao ful problem prebaciti (sto meni zvuci cudno) ali da bi na Tv morali moci imati to ... pa NARAVNO mislim si .. kajoni kao nista iz USA ne dobiju ???

Uglavnom .. pitanje ... u cemu je stvar ... jel trebam ja nesto softwerski drugo raditi ili naci hardware koji NTSC podrzava ???
I savjet gdje bih se mogao obratiti za takav hardware ???
Jos jednom puno hvala
06.07.2008 | 15:11
Dijete je napisao:
Pa moze bit problema ovisno o kameri..

Jedna moja kamera moze prebacivat i pal i ntsc materijal na komp, druga ne moze..

A gdje ti zivis ... U zagrebu mozda???
BIli se mogli dogovriti da dodjem pa prebacim to???

Hvala
06.07.2008 | 15:55
A vjerojatno je moguće da postoje kamere i skopovi koji ne podržavaju NTSC, ja ih nisam vidio, uvijek je sve radilo u oba standarda. Moguće da jeftinija oprema to nema. Ako si u Rijeci, dođi, pa ćemo prebaciti.
06.07.2008 | 17:01
I ja sam bio uvjeren da sve kamerice podrzavaju obadva standarda ako TVi to vec podrzavaju godinama ali ocigledno su "zakljucane" zbog razlicitih trzista
  • Dijete
  • Posjetitelj
06.07.2008 | 20:55
da, nazalost, ne podrzavaju sve kamerice oba standarda i bit ce da je u tome problem.. ako zelis, posalji mi neki pm pa cemo se nac negdje u zegebeju (relativno sam blizu i u posljednje vrijeme sam cesto tamo) pa se mozemo nac na nekoj kavici i pokusat prebacit kazetu na hard.. imam i pal i ntsc i HDV kamere pa cemo rijesit, sve fala bogu stane u ruksat pa nije problem u mobilnosti..

ti ponesi kazetu i vanjski hard pa cemo rijesiti..

ako necemo, nastavit cemo ovaj thread ili proglasiti kazetu pokvarenom sto ne bi bilo prvi put..

dakle, javi se, dogovorit cemo se..
07.07.2008 | 22:59
pozdrav, i kao prvo zahvala 2 dijete i davor. Davore ja sdam iz rijeke ali me nema tamo jos neko vrijeme a ovo je malo zurno .. tako da nemogu do RI, a dijete evo dogovorio sam sutra otic do HFS-a probati to prebaciti pa ako to neupali iz bilo kojeg razloga ... javim ti se pa se najdemo kad budes mogao... u svakom slucaju obojici hvala ... javim kako je proslo u svakom slucaju.
BTW snimano je u LP (longplay) dali to mjenja na stvari ikako???
POz
  • Dijete
  • Posjetitelj
08.07.2008 | 00:02
Pa meni je LP znao pravit probleme, ali ne ako sam koristioistu kameru za snimanje i za capture.

makar, mozda je to puka slučajnost ili koše pamćenje
08.07.2008 | 02:22
ecvis17 je napisao:
...kad zaustavim capture kaze no file captured ... ili tako nest!!!

Jesi li probao u capture settingsima staviti "non controllable device"?
08.07.2008 | 02:37
nisam... stavljao sam podesenja na NTSC ... ?!?!
A koja je funkcija tog settinga?
Ja sam do sada samo sa DV PAL radio tako da nisam imao potrebe puno po tome petljati?!?!
Hvala... ali idem u Hr. filmski savez sutra da mi oni probaju to iscupati .. p ako se to ne desi .. cu probati ovo ...!!
Hala svima na svjetima
08.07.2008 | 20:50
Evo prebacen video sa NTSC snimke (nije lp falabogu) na drugu pal kazeticu. Uglavnom novi skop ... u HFS su spojili sa konverterom (velika plava sociajalisticki izgledajuca metalna kutija na kojoj nema niceg samo pise NTSC <-------> PAL ) sa istim onakvim kao iz kinokluba starim PAL skopom ... tako da video nije ni dosao na komp neg se sam presnimio na drugu kazeticu !!!
Slika je kul.
Hvala svima na pomoci i savjetima .. te ponudjenoj pomoci
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 12 sati, 8 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

baka, drlovric, Ender, m@xym, Riba, robee, VanjusOS, Anonimci (402)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO