06.07.2008 | 15:08
Evo da probam ja to opisati. (mislim da kamerica .. iliti skop nepodrzavaju NTSC) Ubacim npr u skop PAL kazeticu... u Final cutu odem na file/log and capture (ili jabuka 8) i otvori se onaj capture prozor u njemu je i slika .... i dalje ide nekako vise-manje "ajde stavi to na hdd" i on poslusa ... mislim tipa kliknec neki capture gumb ... i to je to!!!
E sad druga situacija je ova: odem na FInalcut pro/user preferences/i tam namjestim NTSC dv, odem na edit/project properties/ntsc dv, onda odem na jabuka+8 (ili ti capture) i tamo na capture settings kazem isto ntsc dv...
E sad to je to sto se meni cini da treba napraviti prije nego idem na capture gumb u capture prozoru (u kojem se do sad pojavila ta razvaljna slika (prvi frame) na kojekakve kockice "pixele"). S obzirom da sam probao vise puta .... sad jos provjerim sta sve u cijelom Final cutu moze biti podeseno na NTSC standard!!!! Cist jer sumnjam da sam nesto propustio!!!
I klik na capture i ona pocne vritit kazeticu (cujem je u skopu, kamerici ... cemu vec) ali nis se ne vidi na captureu... pustim da se vrti pa kao mozda nemoze biti previewa pa cu nakaj morad prekodiravat da bi se moze gledat ... samo da to meni dodje na komp !!!
Ali nis ...kad zaustavim capture kaze no file captured ... ili tako nest!!!
Eto ... meni se cini da nemre bit do Final cuta ... on je isti za nas i USA .. inace nebi imao opciju da bude NTSC .. dapace cak je po defaultu NTSC sve namjesteno pa ti moras mjenjat na PAL .. kad ga first installas!
2 davor: Hoces reci da dosta kamerica ima podrzan NTSC?!!?
Ovdje ni taj skop (sonyev btw ) mislim da ne podrzava?!? KAmerica od starog nema nigdje tu opciju da premjestim na NTSC...
Pitao sam frenda koji radi na RTL ... i on kaze da to ove user kamerice nemaju .. i da je to kao ful problem prebaciti (sto meni zvuci cudno) ali da bi na Tv morali moci imati to ... pa NARAVNO mislim si .. kajoni kao nista iz USA ne dobiju ???
Uglavnom .. pitanje ... u cemu je stvar ... jel trebam ja nesto softwerski drugo raditi ili naci hardware koji NTSC podrzava ???
I savjet gdje bih se mogao obratiti za takav hardware ???
Jos jednom puno hvala