29.11.2008 | 13:28
Kaj se tiče iMoviea, priliko kreiranja novog projekta, daje mogućnost da to bude DV, DV widescreen, MPG4 i isight.. tebi treba MP4 jer je h.264 upravo to.. tako da bih ja pokušao prvo na takav način..
Nikad nisam spajao ne DV kartice sa iMovijem pa ne znam da li se iz njega moze direktno importat ili treba otvofit novi projekt pa ići na File -> Import pa ubaciš fajlove..
Moguće da snima u nekom "divljem" formatu koji QT neće nativno prikazat, al opet, nikad se nisam susreto sa time.. kaj se tiče FCE i FCP, za njih mi je normalno da prepoznaju sve, a treba ipak uzeti u obzir da je iMovie program koji dolazi uz stroj te služi za neku jednostavniju montažu sa DV kamerama (tako je bio zamišljen kad je bio napravljen)..
Laganim bacanjem okeca na google, našao sam da postoji problem sa imovijem i tom kamerom, npr
discussions.apple.com/thread.jspa?thread...99746&tstart=900
Tako da ćeš nažalost izgleda trebat koristit FCE za to..
Kaj se tiče titlova u iMoviju, kad napraviš sve, samo odvuci "naziv tog efekta" na timeline pa će ti on već zrendat to, al moraš bit strpljiv jer nekad zna potrajat.. Ako želiš da bude na slici, ne stavljaj kvačinu na Titles over black..
pitanjce: Da li ti Toshiba nudi mogućnost nekog drugog kodiranja prilikom snimanja?