30.01.2009 | 12:55
Možda grješim (možda netko zna riješenje, ali moja su iskustva da mpeg2 fileovi nisu baš editabilni (čitaj : toćno navedeni problem sa zvukom ali i ne samo taj). DVD-i su mpeg2-ice i tako se ponašaju (.vob fileovi).
U premiereu ih neće uopće progutat (cs verzija premierea ... neznam kako je sa cs2, cs3, cs4) a fcp ih guta al bez audia ... zasto ...?!!?
E sad ja sam radio konverziju sa Nero-m onaj dio softerskog paketa koji je bio za "montiranje" i pokretalo ga se sa Make your Movie u Nero QuickStart ... i to je bila najelegantnija solucija na Win-u tada a probao sam svakojake opcije ... i kad kažem da je bila najelegantnija uzmi u obzir da nije osobito elgantna ... tj rezultati nisu neki
Na macu sam istu stvar radio sa VisualHubom i dosta je dobro osim što moraš biti svestan da se putem konverzije gubi kvaliteta slike ... koja je dodatno manja već time što je kreiran mpeg2 file u odnosu na primjer na DV.
E sad tražio sam jednom po netu third party plugine za FCP kako bi mogao raditi sa mpeg2 no nisam se baš puno trudio jer mi je jednostavnije koristiti snimke u odgovrajučem formatu ... al proguglaj malo plgine ... možda ti to bude rješenje.
Visualhub je koliko se sjećam 20ak $ no to je ukinuto evo što kaže site
www.techspansion.com/ ... no imaš tamo forume na tu i slične teme pa vidi.
Postoji još handbrake koji je free no neznam kako obavlja ovaj zadatak ... mislim sporo :/
EDIT:
Evo probao sam sad sa Visualhubom ... napravi to izvrsno.