MPEG - 2 - problem sa zvukom u Final Cut Express-u
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MPEG - 2 - problem sa zvukom u Final Cut Express-u

30.01.2009 | 09:42
Pozdrav!

Dragi Lastane,

nakon nekog vremena koje sam potrosio na audio produkciju, odlucio sam se zabaviti sa obradom videa .
imam epizode neke serije snimljene preko TV tunera, koristeci elgato eye tv softver i exportane kao mpeg2 s obzirom da kod tog formata nema konverzije u odnosu na sirovu snimku (tako sugerira softver).
Naime, kasnije kada taj video importiram u FCE, nema reprodukcije tona i isto tako ne mogu vidjeti preview u desnom prozoru - pise "Unrendered". Dakako, radi se o cistom komadu videa, bez ikakvih efekata.

Jucer sam pokusao iz QuickTime-a prebaciti mpg file u cesto spominjani DV. Reko, njega FCE sigurno dobro vidi, medjutoa - ista stvar.
sto se videa tice radi se o nesto manjoj dimenziji nego sto je dvd (708x504) a zvuk je mono - jer je tako emitiran od strane HTV-a pa ga je elgato eye tv tako i snimio.

gdje grijesim ?
30.01.2009 | 12:55
Možda grješim (možda netko zna riješenje, ali moja su iskustva da mpeg2 fileovi nisu baš editabilni (čitaj : toćno navedeni problem sa zvukom ali i ne samo taj). DVD-i su mpeg2-ice i tako se ponašaju (.vob fileovi).
U premiereu ih neće uopće progutat (cs verzija premierea ... neznam kako je sa cs2, cs3, cs4) a fcp ih guta al bez audia ... zasto ...?!!?
E sad ja sam radio konverziju sa Nero-m onaj dio softerskog paketa koji je bio za "montiranje" i pokretalo ga se sa Make your Movie u Nero QuickStart ... i to je bila najelegantnija solucija na Win-u tada a probao sam svakojake opcije ... i kad kažem da je bila najelegantnija uzmi u obzir da nije osobito elgantna ... tj rezultati nisu neki

Na macu sam istu stvar radio sa VisualHubom i dosta je dobro osim što moraš biti svestan da se putem konverzije gubi kvaliteta slike ... koja je dodatno manja već time što je kreiran mpeg2 file u odnosu na primjer na DV.
E sad tražio sam jednom po netu third party plugine za FCP kako bi mogao raditi sa mpeg2 no nisam se baš puno trudio jer mi je jednostavnije koristiti snimke u odgovrajučem formatu ... al proguglaj malo plgine ... možda ti to bude rješenje.
Visualhub je koliko se sjećam 20ak $ no to je ukinuto evo što kaže site www.techspansion.com/ ... no imaš tamo forume na tu i slične teme pa vidi.

Postoji još handbrake koji je free no neznam kako obavlja ovaj zadatak ... mislim sporo :/

EDIT:
Evo probao sam sad sa Visualhubom ... napravi to izvrsno.
30.01.2009 | 14:53
Ok,hvala na sugestiji.
Probat cu Visualhub cim dodjem s posla
30.01.2009 | 14:59
MPEG2 je delivery format i cesto je nezgodan za raditi, tako da je uvijek preporucljivo prvo konvertirati u nesto drugo (DV recimo)
Probaj mpeg streamclip, za ovo sto tebi treba je meni bolji od Huba a jos je i free
www.macupdate.com/info.php/id/15466/mpeg-streamclip
31.01.2009 | 18:23
Imam iste probleme u FCP, dok sam radio na PC u Sony Vegasu nije bilo problema, on je gutao i VOB-ove i MPEG2 fileove. Zgodno je imati mogućnost u montaži tu i tamo koristiti materijal koji je u MPEG 2 a da se prethodno ne mora konvertirati. Instaliaj Windowse i Vegas 7
31.01.2009 | 19:42
@Moschus ... što radi bolje ... ja sam presretan što sam ovog kupio. btw to je jedan od rijetkih softowa koje jesam kupio ... jer mi nikako al nikako nije išao patch. Macov glas bi se razderao na mene pri svakom pokušaju "SOFTWARE PIRACY IS A VERY BAD THING - HOW ABOUT BUYING!!" I pokrenuo browseer u smjeru njihovog sitea ... Zbilja sam se osjetio ko lopov. Te sam isprike radi kpio. I onda su zatvorili site u rok tjedan dva ... neznam kako sad gledati na nabavku softa koji je ukinut a ima ga u kojekakvim illegalnim verzijama po netu?
Da što mpeg streamclip radi bolje?!
Ovo je što je VB napravio je bilo brzo, za dummies i dobar je rezultat. Doduše malo je boja izgubila saturacije ... ali to se vidi samo ako staviš video do videa pa uspoređuješ.
11.03.2009 | 22:01
Probao sam mpeg streamclip i super konvertira vobove i MPEG2 u DV, a još jednostavnije to odrađuje Toast 9.
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 sati, 44 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

accom, cariblanco, Gjuroo, m@xym, Riba, rusty, Anonimci (828)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.54 Seconds

Provided by iJoomla SEO