03.02.2009 | 23:47
Ne može na način za koji pretpostavljam da bi ti htio.. pretpostavljam da bi htio kao iMovie? On kad kepčra, napravi hrpu fajlova, koliko je i scena..
Vidio sam workflow ljudi da koriste capturing u imovieu bas zbog toga, ali meni se ne svidja jer dolazi do nepotrebnog rekodiravanja kad tada..
U FCPu povuci cijelu kazetu.. dakle dobijas jedan veliki fajl.. (mozes smanjiti gabarite capturinga da ustedis na prostoru)..
U FCP označi klip i pod MARK odaberi DV Start/Stop Detect koji ti markira klip pa napravi subklipove s kojima moze radit..
e sad, ak te muci to kaj imas ogromnjacu od fajla koja ti ne treba, mozes zbrisat master klip i one klipove koje ti ne trebaju (unutar bina u FCPu) i zbrisat u finderu taj veeeliki fajl..
Pa kliknut u fcpu na klipove koje ti fale - Batch Capture (naravno ovaj put u full rezoluciji) pa ce te traziti ponovo tu kazetu i importati klip po klip..
po meni je ova druga varijanta dupli posao, ali ako ti fali prostora na disku, onda je to jedini "elegantan" način koji mi u ovom trenutku pada na pamet, a da se koristi samo FCP..