25.05.2009 | 13:08
Pozdrav,
radim DVD menije na način da u PhotoShopu sredim .psd sa layerima u kojima su sličice iz filmova (po 6 komada izvučenih JPEG-a, free transformom smanjenih na 27% originalne dimenzije) u okvirima i na dnu strelice lijevo, desno i Menu button.
Pozadina tog .psd-a je transparentna i taj .psd stavljam u FCP preko videa. .PSD je napravljen u PhotoShop postavkama za DV PAL (720x576 i 1.07 pixel.
Kako ne znam na koji način držati taj .psd minutu (a sa jabuka-J ga mogu produžiti samo 40 sekundi s tim da se pred kraj fejda) stavio sam ga toliko puta jedan za drugim na timeline koliko je potrebno da se popuni ta minuta. Takav video sam izvukao van (jer je djelovao ok na preview) i ubacio u Menu u DVD Studio Pro, poštimao buttone i stavio overlay i sve je i dalje djelovalo dobro.
Nakon toga sam završeni DVD ubacio u DVD player i pogledao na LCD televizoru: slike iz filmova i nazivi filmova djelovali su kao da im je bitrate mizerno mali (što možda i je) i to me jako podsjeća na stare DivX-e od prije 10 godina: oko slova je flekava sjena, a slike iz filmova su na isti način "razmaljane".
Što napraviti da se to ne dogodi? Je li problem što se radi s .PSD, pa da probam s PNG? Treba li staviti kakav flicker ili de-interlace?
Sve ideje su dobrodošle.
Hvala unaprijed