05.10.2009 | 11:57
Vidim da si malo "ogorčen" FCS-om, jer nema iste opcije kao premiere, i moram ti priznati da su neke stvari i mene nervirale u početku. Naime, pošto se već 20-tak godina bavim poluprofesionalno videom, koristio sam puno različitog softwera za montažu pa tako i premiere od ver. 4 do pro (7), zatim edius od prve verzije (čak sam ga i legalno kupio), ali tek sa FCS-om mogu reći da je rad postao ugodan, brz, stabilan, bez nervoze, sve je na jednom mjestu, od titlova, colora, hrpa soundova, clipova itd. itd... Znači, integracija različitih aplikacija u paketu je zbilja fantastična i koliko god imao video ili audio traka na timelineu, uz malo učenja i truda, vidjeti ćeš da je rad sa klipovima zbilja logičan i ugodan. Dalje, svatko od nas ima neki svoj workflow, i zbilja je malo teško kad se moramo privikavati na nove stvari, pa ti stoga preporučujem razne tutorijale za FCS, jer bez pomoći sigurno nećeš iskoristiti sve njegove mogućnosti. Evo, mogu ti preporučiti jednog dobrog poznavatelja (i kritičara) FCS-a i njegove tutorijale:
www.larryjordan.biz/