jedno totalno laičko pitanje HDV
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

jedno totalno laičko pitanje HDV

10.11.2009 | 22:19
Da li je moguće na SD DVD snimiti hdv kvalitetu?

Gledam video od Art Studija npr i njihov video je prekrasan. Oni snimaju u HD-u, ali kako uspijevaju dobiti tako kvalitetnu sliku na običnom DVD-u.

Moj video nikad nema takvu jasnoću i kvalitetu slike a snimam u HDV-u. (Z1)

Unaprijed hvala.
10.11.2009 | 22:42
SD DVD je uvijek 720x576, bez obzira da li je napravljen sa DV-a, HDV-a ili HD-a, a "kvalitetna" slika na SD DVD-u ovisi o bitrateu, načinu enkodiranja, ali i o kvaliteti originalne snimke. Znam da Art Studio koristi isključivo HD kamere, a takve snimke još obogaćuju raznim efektima, color gradingom i sl.
11.11.2009 | 00:09
Pričaju mi (nisam probao) da se na blueray playeru može vrtiti i DVD na kojem je snimljen HD sadržaj.

Ali vjerojatnije je ovo što Macak piše.
11.11.2009 | 00:26
Da, Macak je u principu dobro napisao ali to stvarno zavisi o jako puno parametara. Svejedno mi je cudno da je razlika ogromna ako i vjetrenjca snima u hdv formatu. Vjetrenjaca jel mozes negdje uploadati neki tvoj klipic pa mozda "dijagnosticiramo" zasto je slika losa, a moze i neki klipic od tog Art Studia da vidimo zasto je njihova dobra
11.11.2009 | 19:47
Evo, ja uspio zapržiti HD filmić na DVD ali je samo čitljiv u Bluray playeru. Tada imaš DVD sa snimljenim filmom u AVCHD formatu a od foldera na DVD-u imaš BDMV i CERTIFICATE, dakle čisti bluray folderi na običnom DVD-u.

To sam napravio pomoću Toast 10 HD pro i to bez problema.

POzdrav
11.11.2009 | 21:52
stvar je u "detaljima"... probaj se poigrati sa postavkama u Compressoru (pretpostavljam da ga koristiš)
  • campo
  • Posjetitelj
11.11.2009 | 23:13
samo toast 10 moze hd kvalitet prebacit na SD dvd ja sam probao,..i radi odlicno ali moras ga plejat na bluray playeru
12.11.2009 | 21:25
znam znam da je stvar u detaljima, i dugo već tražim odgovor ... dosta sam naučio od lynda.com, al opet postoji razlika.

Ako vam stavim nešto na youtube to će biti h264 a onda je to opet super kvaliteta.

Ovako, obično snimam u hdv-u, montiram u hdv-u, a finale u compressoru prebacujem u best quality DVD 90 min, two pass wbr, 5.5 x 7.2 (tako kaže lynda da je to naj) i to je to. i izlazni fajl je m2v ... sa tim u DVD SP i DVD je tu.

znači snimam u hdv i to prebacujem u SD vidi se razlika u kvaliteti slike ... naravno ... ovo je sad filozofija ... ne znam više što i kako bih vam objasnio.

Mogu vam dat snimku sa hdv, i vidjet ćete da je slika ok dok god je hdv ili neki oblik hd u pitanju slika je kristalno čista, čim prebacim u običan pal kreće moje ne zadovoljstvo.

Ovo na videu je potpuni mrak a slika kristalna, zar ne.

ma vjerojatno je stvar ili u postavkama u compressoru ili u formatu .mov tj .avi.

Art studio radi u avidu.

Evo što vi mislite.

Ljudi hvala vam puno što imate volje i vremena pronaći riješenje.
12.11.2009 | 22:14
ajde ovako ako nije problem, uploadaj negdje finalni hdv i finalni mpeg koji ti napravis pa cemo pogledati, ovako je stvarno tesko kad se ne vidi sama slika. Izrezi 10tak sekundi i stavi na rapidshare ili tako neki vrag i posalji link pa cemo vidjeti, mozda jednostavno ocekujes previse pogotovo ako puno snimas po mraku i onda to jos krsis u mpeg sto je recept za katastrofu.
btw jel snimas progresive ili interlaced i sa cim radis dvd?
12.11.2009 | 22:16
interlaced i dvd sp
12.11.2009 | 22:52
a jel radis deinterlace u compressoru ili ostavljas final sa fieldovima?
13.11.2009 | 08:59
dei radim u FCP

hm, da, možda očekujem previše
  • campo
  • Posjetitelj
13.11.2009 | 09:31
HD je moguć samo ,..snimati na HD cameri unijeti i obraditi u FCS ili Motion u HD formatu onda to exportirati ali ne u mpeg2 nego u HD formatu i to u toast 10 sa bluray plug inom i dobit ces 20 tak minuta HD na obicnom dvd ...samo je tako moguce ostalo nije HD
16.11.2009 | 10:32
Ok, zahvaljujem se, svima.
03.12.2009 | 22:46
gle..art studio snima fotoaparatom a ne kamerom tj. canon 5d mark 2 koji daje sliku kakvu nećeš dobiti hd kamerom ispod barem 40 000 kn :)mogućnost tog aparata je neviđena..od 1920x1080 full hd-a do objektiva koji su brutalno dobri to je ta slika vjeruj mi..sve radiš ok osim što bi ja radio cbr a ne vbr pri exportu i to je to
03.12.2009 | 23:47
Da, puno ljudi sad snima sa foticima i to stvarno izgleda wow! Evo kolega jucer kupio Canon 7d i jedva cekam da vidim slikicu.
Moze i sa nekom malom hd kamericom pa nasarafit na to Jag i neki objektiv sa fotica ali pretpostavljam da je to skuplje kad ih vecina ipak ima fotice?
05.12.2009 | 01:19
ma da to je puno povoljnija spika. 5d mark2 košta sad već nekakvih 17000 kn što je puno jeftinije od moje kamere sony z5 a slika je brutalno bolja..full frame čip za razliku od 7d pa s tim i bolji..e sad..7d su obogatili novim frame rate modovima snimanja pa i formatima (kako sam shvatio) dok 5d snima 30 fps h 264 (mislim). Neki dan sam montirao h 264 full hd video sa 7d u fcp-u na mac prou..morao sam prebaciti u apple pro res nije bilo tečno do onda ali na kraju kad sam izbacio hd verziju slika je bila brutalna naravno i isti rezultat i u dv-u..tako da je to do toga..što bolja i oštrija slika u startu i pravi hdv..ne ovo što mi snimamo 1440x1080..velika razlika..
05.12.2009 | 01:25
!!!ej pa ovo na klipu sa youtubea na gitari je Erol!!! hahaha legenda...pričao mi je o tom bendu
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 10 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.15 Seconds

Provided by iJoomla SEO