prekidi u hd materijalu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

prekidi u hd materijalu

15.07.2010 | 16:58
pozdrav svima.
Već dugo radim sa hd materijalom i uvijek se događa da prilikom capturinga sa kamere (sa kazete naravno) materijal puca. od sat vremena dobijem tipa 5 klipova po 20 minuta (ne baš tako ravnomjerno, a nekad i ne pukne uopće). Primjetio sam da se to zna događati kada se kazeta izvadila i vratila na snimanju ili prilikom promjene baterije. to mi je nekako jasno međutim dogodi se i prilikom snimanja bez da je išta prekidano ručno. Već sam se pomirio s tim. jednostavno stavim sve na timenline i exportiram iz fc-a van radi bolje organizacije posla(ionako u tom slučaju nema dodatne kompresije).
Ono što me sad zbunilo je sljedeće. Radio sam uvijek sa Sonyevim kamerama (z5 i z7). Dobio sam nedavno jednu canonicu za treću kameru i kod nje se to na istom događaju u istim uvjetima snimanja na iste kazete nije dogodilo niti jednom.
Jel to neki Sonyev bug ili?
da..radi se o 1440x1080 hdv-u ne o full hd-u naravno..hvala puno
15.07.2010 | 22:35
Pozz,
ne radim sa Sony kamerama, ali da nemaju možda opciju da kamera svakih 20 minuta razdvoji materijal iako nije prekinuto ručno. hmm, znam da neke kamere imaju ali ipak mi se čini da imaju samo one koje snimaju na karticama a ne na miniDV. Jel snimaš događaj ili šta već u jednom komadu ili?
15.07.2010 | 22:42
bok!
nije ništa toga tipa. Nekad prođe bez prekida i po sat vremena dakle cijela kazeta, a nekad jednostavno napravi rez na nekom mjestu gdje nije uopće bilo prekinuto snimanje iako je pojava učestalija ako je snimanje bilo vrlo dinamično.
To se događalo i na pc-u dok sam bio u premieru i sada na macu u fc-u s tom razlikom da fc stane napravi novi clip i super a u adobeu bude sve u jednom klipu sa nekakvim prekidima u videu ali ne i u audiu pa sve do kraja klipa ispadne gadno iz sinka!
15.07.2010 | 23:02
Hmm, moguće da ti kazeta ima dropove znaš. Probaj očistit glavu na kameri sa onom miniDV cleaner.
16.07.2010 | 12:24
jesam ali nije baš pomoglo. kupio ja kazete od 18 kn ili 38 isti vrag. Baš sad gledam malo po netu, prepuni su forumi ove teme ali ništa konkretno odgovora. zanima me ima li netko i sa drugim kamerama ovih iskustava?
16.07.2010 | 20:17
Radim na televiziji i imamo JVC, Sony i Canon kamere, snimamo samo SD na miniDV, ponekad i na velikoj DV, uglavnom imali smo dosta problema s materijalom,... nekad smo znali imat na stotine dropova non-stop, znači 1h materijal bio je sav zdropan, očistili glavu i nešto je pomoglo ali ne za dugo, onda smo dali kameru na servis i dobila je novu glavu, i onda je bilo ok neko vrijeme ali oped se desi dosta često drop vamo drop tamo, ali to je kod nas problem mi se čini što su kamere dosta zastarjele, ali mislim i da odkad je digital zaživio, da su proizvođači miniDV počeli fušarit traku.
18.07.2010 | 11:47
imao sam sličnih problema i moj zaključak je trake, trake su poslate jako loše i pitanje je kako su uskladištene i koliko dugo su stajalu i u koim uvjetina....probaj si naručiti kvalitetniju traku i mislim dasi riješio problem.....
18.07.2010 | 13:03
Problem sa dropovima može se svesti na najmanju moguću mjeru korištenjem kvalitetnijih traka (osobno, koristim isključivo sonijeve DVCAM trake) i OBAVEZNIM premotavanjem trake prije snimanja i capturiranja. Ako se i desi pokoji drop, važno je u User Prefsima (FCP), dečekirati 'Abort capture on drop frames'.
drop.jpg
18.07.2010 | 20:19
nije stvar u trakama. koristio sam i one očajne sonyeve od 18 kn i one tobože hd trake od 40 kn i uvijek se to događa. pitanje je zašto samo na sony kamerama. od one najjednostavnije tipa hc1 preko z5 do z7. a drop sa dv materijalom nisam doživio baš nikada.
04.09.2010 | 14:28
U HDV-u je timecode break poprilično poguban. Ja sam taj problem trajno riješio usnimavanjem koje odmah splita kadrove (na Win-u, HDVSplit). Tako dobijem puno manjih fileova s kojima mi je na kraju krajeva i lakše raditi. Nakon gotove fine montaže reduciram projekt, tj. obrišem sve neiskorišteno.

Najgora kombinacija su timecode breakovi na JVC kamerama. One drugačije bilježe vrijeme i datum, pa programi za splitanje kadrova ne rade. U tom slučaju se može kazeta usnimiti u potpunosti, od početka do kraja, pa pomoću MPEG Streamclipa (koji ja inače savršenstvo ako radite s HDV-om, reautorirate dvd-e i sl.) izvadite kadrove koji vam trebaju. To sve skupa dobro funkcionira. Ako ste kojim slučajem vadili kazetu i napravili timecode breakove na JVC-u - ton će izgubiti sinkronitet kao što je netko ranije rekao. Premiere uopće ne splita HDV koliko ja znam. Zato je možda bolje capturirati s nekim drugim programom. Baš me zanima kako je s Final Cutom ili Avidom...
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 31 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.17 Seconds

Provided by iJoomla SEO