31.03.2011 | 19:11
Finn kaže:
hvala na odgovorima.
@nenad: ne znam ništa o modovima, pa ne znam koliko mi je to bitno.
o čemu je riječ - šta znači 720p, a šta 1080p?
ako ga hackiram da ne korisitm hard, onda mi je isto kao da koristim novi model, zar ne? meni je baš zanimljiviji stari zbog harda. može li stari model sherati tj. streamati muziku preko iTunesa bez hackiranja?
@scarface: šta je s konvertiranjem filmova, šta ne podržavaju?
@zabac: zanima me izvedba all-in-one, ne treba mi kutija na koju moram spajati dodatne kutije. ne vidim u tome smisla.
@bkacas: koliko je to "dosta jeftino" otprilike? šta znači "sa flashanjem mozes i wireless dongle upiknuti"? to je opet neko hackiranje?
Imam stari AppleTV pa cu se koncentrirati na njega.
720p i 1080p su video modovi (brojka oznacava broj hrozontalnih linija) Progooglaj. Mislim da i jedinica i dvojka podrzavaju samo 720p out of the box. Stari AppleTV se moze hackiranjem natjerati 1080 (ugradnjom HD kartice).
Stari AppleTV out of the box moze playati sve sto mogu itunesi (syncaju se). Muziku mozes streamati (zicno ili bezicno) iz itunesa (sa kompa ili laptopa) na Appletv umjesto na zvucnike. Video mislim da ne sljaka bezicno na taj nacin. (Novi AppleTV mislim da moze i video preko airplaya).
Hackiranje je vrlo lako i bezbolno. Stari appleTV moze vrtiti torrente samostalno sa pristupanjem preko bilo kojeg kompa kroz web sucelje (nekome vrlo korisno).
Sto se tice harda, cijelo vrijeme se cuje/vrti (nekome moze smetati)jer appleTV nezna spavati.
Youtube mislim da ne radi outofthe box, nakon hakiranja radi.
Nakon hakiranja podrzava sve video formate (nisam nasao neki koji nije htio) uz skidanje titla direktno iz filma.
Moj je onaj manji sa 40Gb pa sam na njega spojio vanjski 2.5" HDD jer mi tako vise odgovara (mogu cijelu kolekciju nositi sa sobom).
Ako sam nesto propustio - pitaj.