02.08.2012 | 19:40
ovako...ja imam i keca i dvojku,i sto se tice video i audio podrske,mislim da su skroz isti...znaci idu maximalno do 720p...e sad...kod 2,je sa updateom na Os 5..dosao novi izgled,a na Atv1 je ostao onaj stariji koji je imao i Atv2 do Os 4.4.4....izgled ko izgled,ne menja mnogo stvar,nekom se svidja,nekom ne....softverski su takodje slicni,stim da mozda Atv2,malo prednanjaci,zato sto ima AirPlay,podrzava Bluetooth tastaturu...ima Plex Klient,poseban Media Player,XBMC....
Sve to mozes da imas i na Atv 1,ali uz malu pomoc XBMC..naime,imas u XBMC,opciju da aktiviras AirPlay,pa samim tim ti radi AirPlay i na Atv1(sve dok je aktivan XBMC)....imas addons za XBMC,koji se zove PleXBMC,pa opet imas i Plex Klient za Atv1....na Atv1,imas i Samba server...pa mozes na njegov Hard disk da kopiras mediu sa kompa,direktno...takodje ima Boxee,Firefox...a ima i zvanicni AppleTv browser,koji se zove Couch Surf..kec podrzava i neke emulatore za starije igrice,pa mozes na njega da kacis i usb tastaturu i misha...i igras igrice.....na glavnom meniju su mu i dalje kao i na Atv2..Youtube,Podcast..Net Radio...to je sve isto na Oba...
uglavnom...rade oba dobro....blaga prednost ide za Dvojku,jer se i dalje pise za njegov OS.....a Atv3,nudi full HD,ali nema jos Jailbreaka....ali je sve vise programa i Mac,Androidu,koji podrzavaju AirPlay,pa se dosta toga dobija stime...+ Mirroring na novom M Lionu 10.8...
mislim da nije lose da bacis pogled i na sve bolju ponudu ovih Android Tv Box-eva..odlicno rade,i prepuni su aplikacija....pa dobije pravi Smart Tv...i jako lepa vest,da je pre nepunih mesec dana izasao XBMC za Android...eto
imam jedan vec godinu dana,i radi savrseno...nema sta nisam instalirao na njega....
www.alibaba.com/showroom/android-tv-box.html