21.06.2012 | 12:03
X230t je nasljednik 220 modela. Nedavno je tek izašao.
Ali ni to nije rješenje koje se traži, jer je to još uvijek glomazni, teški laptop sa "okrenutim" ekranom. Ekran je vrhunski (IPS plus wacom senzor), ali uređaj je po konceptu zastario.
E da, zaboravio sam spomenuti najrobusnije, najjefinije i da stvar bude luđa, najbolje rješenje!
Nintendo DS!
Pogotovo DSi i DSi XL verzije, može i novi 3DS.
Osjetljivost na dodir, podrška za olovku (kapacititivni ekran, nema multitouch), jeftin - 1000 do 1500kn novi.
Dvije su genijalne aplikacije na njemu za crtanje: Colors! i Inchworm Animation.
Rezimirano, opcije:
- Wacom Cintiq kao ne-mobilna, ali najbolja opcija
- neki Wacom Tablet plus laptop kao malo mobilnija opcija, ili Lenovo tablet PC
- iPad kao mobilna ali manjkava opcija
- Windows8 x86 tableti koji će možda imati ovo ili ono što iPad nema. Možda. Jednog dana.
- Nintendo DS kao low end, down & dirty, partizanska opcija
Inače za mobilno crtanje koristim kombinaciju Macbook + Wacom tablet i Nintendo DSi XL + Inchworm za pixel art i animaciju.
I da, olovku i papir. Još uvijek najmobilnija opcija, s neograničenim trajanjem baterije!
iPad mi je primamljiv baš zbog vektora (ima vektorski app, iDraw) i Procreate-a, ali sam KRAJNJE skeptičan prema radu sa gumi-gumi stylusima.
Baš sam nedavno naručio Adonit Jot stylus sa eBaya kao zadnju opciju. Ako ni to ne bude radilo sa touch screenom, onda odustajem i čekam bolje dane.