pad powerbooka
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

pad powerbooka

09.06.2005 | 02:02
eto nije pao sistem,vec powerbook na pod s stola visine 80cm, sva sreca bio je u ruksaku i on radi savrseno bez posljedica ALI pukla mi je mala kvacica koja zatvara comp... pogledom mi se cini da bi se to dalo sredit iako je feder ispao... pitanje glasi da li se moze odvojiti aluminisko kuciste oko displeja , da li je zaljepljeno i da li je itko imao slicnih iskustva s skidanjem kucista???????
09.06.2005 | 10:33
kod mene je na PB malo naprslo ono Al cudo na zglobu... na prvi mah sam pomislio da je pao sistem
10.06.2005 | 04:06
Otvarao sam nekoliko PowerBooka, ali nikada nisam imao razloga otvaratio dio oko ekrana. Savjet - just google it!
16.05.2014 | 14:02
Pozdrav ljudi!

Ovako imao sam nesretni slucaj sa MBP nazalost pao mi je i ostetilo se kuciste, koliko moze kostat ta zajebancija?

IMG_0016_2.jpg

IMG_0017_2.jpg

IMG_0018_2.jpg

IMG_0019_2.jpg
16.05.2014 | 15:40
Puno previse. Oa zar kod ovih modela nije tipkovnica dio kucista?
16.05.2014 | 16:41
Najjeftinija zajebancija kojoj se uopće možeš nadati je da kupiš na E-bayu MBP istog kućišta kojem je pokvarena matična ploča te da svoju matičnu preseliš u njega.
16.05.2014 | 16:55
U američkim Apple Store-ovima popravak kučišta 15" unibody modela stoji između 300 i 400 $. Znači, između 1600 i 2200 kuna.
U EU isto stoji između 300 i 400 eura, odnosno između 2300 i 3000 kuna.
U HR međutim, računaj kao da si u UK, pa možeš biti siguran da će te zamjena olakšati za 2800 do 3700 kuna.
Zašto sam poprilično siguran u ovu tarifu - zato jer su mi još kada sam čekao tada novi iMac da dođe u HR u Storeu na zagrebačkom Cvjetnom, na pitanje koliko će komp koštati - odgovorili da pogledam cijene na Apple UK stranicama.
I stvarno, bile su gotovo pa identične.
P.S. Tipkovnicu dobivaš također novu, ne znam zašto, ali zbog nekog je razloga dio kučišta.
16.05.2014 | 16:59
Sumnjam da može proći tako jeftino. Nije samo donje kućište dobilo šus, nego i poklopac. Vrlo je upitno - kad se krene rastavljati - da li je, odnosno što je kod šarki poklopca puklo ili se savilo pa se, jednom kad se demontira ekran sa starog kućišta, više neće dati montirati na novo kućište.
16.05.2014 | 18:11
A sta kazete na ovo?
znaci ista godina maca i odgovara kuciste,

Jel mogu ja samo kuciste zamjenit ili moram maticnu selit?

www.njuskalo.hr/macintosh/macbook-pro-15...-case-oglas-11390448
16.05.2014 | 18:16
Ovako na slici izgleda starsno, srecom mac radi sve normalo vidi se samo sa boka kad se gleda a opet mislim da bi samo donji do mjenjao jer gornji se i ne primjeti toliko.
16.05.2014 | 19:23
mac1818 kaže:

Jel mogu ja samo kuciste zamjenit ili moram maticnu selit?

www.njuskalo.hr/macintosh/macbook-pro-15...-case-oglas-11390448

Pa to kućište nema ništa osim tipkovnice.
Zato ako želiš da radi, morat ćeš seliti i matičnu i sve dijelove.

Ali bar je cijena ok.
16.05.2014 | 19:29
Da. To je prazno kućište s tipkovnicom i touchpadom.
Vodi računa da to što ti se poklopac ne čini jako oštećen ne znači da neće nešto otpasti, ili da će se saviti "van škvare" jednom kad ga demontiraš sa starog topcasea. On je sada "utegnut" u svoje mjesto, ali udarac je možda stvorio naprezanje materijala tako da se minimalna deformacija može pretvoriti u veliku jednom kad makneš kruto kućište koje ga drži.
16.05.2014 | 23:07
Istina, možda ti je najbolje prvo zamijeniti donji dio, a onda kad skupiš lovu i gornji. E sad, kako je tu automatski i ekran, zaista nemam pojma koliko bi te to izašlo...
17.05.2014 | 01:57
Probat cu zamijenit, cijena je vise nego odlicna.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 2 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.36 Seconds

Provided by iJoomla SEO