22.11.2024 | 23:32
Bertone kaže:
dpasaric kaže:
Prenio sam taj komentar analitičara (koji inače ima pola milijuna pratitelja, pa nije baš šupalj tip) u cjelosti,...
A hebo ga patak, Ela Jerković ima skoro četvrt milijuna pratitelja pa ne uzimam njeno razmišljanje i objave kao nešto vrijedno i vjerodostojno
Gotovo svakoga treba poslušati. Koliko puta sam stao s čistačem ulica i popričao o mnoštvo stvari za koje nikada ne bi rekao da se takvim čovjekom može popričati. I vrijedi čuti mišljenje iz neke druge perspektive.
Ovo mi je zapelo za oko jer u prvom dijelu, iz moje perspektive, sve točno rekao: "It was a warning. Putin just exercised extreme restraint, while also showing Ukraine/NATO that they are outgunned. This should be front page news on every outlet, but for some reason, it’s not. Perhaps it’s because this situation does not fit their narrative that Putin is this Hitler-esque loose-cannon who wants to conquer the world."
A to kako će Trump to hendlati, to ćemo vidjeti, ne mislim da je Trump jači od vojnih korporacija, ali u ovom trenu je dosta važno što je Putin pokazao da nije impulzivni kauboj. Šahist je i igra strpljivo. Nisu niti za plinovod vratili, samo pišu u tekicu...
Tješi me to što se WW3 plaše i trenutni gorljivi warmongeri - jer i vojno-korporativni lobi ipak daje prednost vlastitom životu. Ako počne nuklearna rokačina, džabe im sav novac koji su namaknuli u svim ratovima zadnjih desetljeća.
Inače, baš sam danas po privatnoj liniji pričao s financijskim analitičarom iz Švicarske, čovjek koji je godinama pekao zanat u najvećim EU bankama, domena posla su mu investicije veće od 100 mil. €. I pitam ga na kraju kako vidi ovu situaciju s ratom u Ukrajini... i čovjek kaže, parafraziram:
"Rusi cijelo vrijeme pametno igraju, sada mogu i samo čekati i pustiti nas da se sami uništimo ekonomski i onda je game over. Ovo najopasniji trenutak u ljudskoj povijesti nakon kubanske krize, zapravo čak i najopasniji jer ovoga puta s naše strane ima mnogo manje ljudi na pozicijama moći koji su realni. A ogromna većina ljudi je potpuno nesvjesna sto se događa. Zato nam se loše pise. Njih vode "intellectual giants", a kod nas djeca političara koja se osjećaju "entitled" jer su im mama i tata bogati i odabrao ih je neki usko interesni lobi."
Eto, nije čistač ulica, uspješna je faca u tom svijetu, ali dobro je i njih poslušati, zar ne?