Bijeli ekran nakon buđenja MacBook Air-a.
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Bijeli ekran nakon buđenja MacBook Air-a.

17.12.2012 | 21:16
Pozdrav svima.

Novi sam na forumu, mada ga cesto pratim. Sada sam se odlucio prijaviti zbog jednog problema na koji sam naisao.

Naime radi se o tome da MacBook Air 13",128GB SSD, 4GB RAM-a 7 mjesec 2012. nakon buđenja zna na ekranu da prikaze bijeli ekran. Onda zna da se pojavi djelic doka ili neki dio radne povrsine.

Kad krenem kursorom da pomjeram po ekranu onda se pocne pojavljivati sama radna povrsina.

Problem rjesavam tako sto jednostavno otvorim neki program u full screen-u.

Inace sve normalno radi i nema nikakvih problema sa kocenjem i slicno.

Trazeci rjesenje nasao sam na ovo support.apple.com/kb/TS4135?viewlocale=en_US. Slican problem OSIM toga sto je kod mene password iskljucen, tako da nema logovanja pri budjenju.

Meni je samo vazno da nije neki hardverski kvar, a to sto se pojavljuje meni ne smeta previse.

Unaprijed hvala na savjetu
17.12.2012 | 22:13
Dobrodošao - ne vjerujem da se radi o hardverskom kvaru, prije o kakvom problemu sa driverima za grafičku. Kako se radi o dosta novom modelu, vjerojatno će neki od budućih updatea to riješiti. Ja sam imao sličnih efekata na MBP do ovih zadnjih Mountain Lion updatea.
18.12.2012 | 07:26
je si li probao PRAM, kod Starta pritisni od jedanput alt-cmd-p-r dok ne čuješ 2. Startton drži pritisnuto. Možda ti to pomogne,

P.S. Dobrodošao
18.12.2012 | 13:11
Ja sam do sad promijenio dva imaca zbog tog problema. Evo sad cekam treci. To ti je bug u sofveru koji apple jos nije rijesio. I sto je najgore, ovi u servisu ne znaju za to. Problem je u postavkama sleepa i logiranja. Ako postavis da ti se mac odlogira prije nego sto ide u sleep onda neces imati problema. Npr. Da ti se odlogira poslije 20 minuta, a u sleep namjestis da ti ekran ide u sleep poslije 30 min a mac ide u sleep poslije 35min. Poslije toga nece ti se to desavati. U slucaju da su ti sleep postavke prije odlogiranja , desava se da poslije budjenja mozes crtati po ekranu s misem.
18.12.2012 | 13:14
Kao ova slika kod mog starog maca.
image-7044a37d0f3fdf2d305dfd58ec3629f4.jpg
18.12.2012 | 14:28
Znaci ipak nije do hardvera nego do softvera.

Meni to ne smeta nego sam to bio primijetio pa samo pitam. Inace slika je slicna, s tim sto kad kliknem misem pojavuljuje se kvadratić povrsine kao na desnoj strani slike.

Nekada se desava kad ga probudim pojavi se radna povrsina normalno i onda iskoci tako bijeli ekran. U radu nema nikakvih problema, a ovaj problem rjesavam otvaranjem nekog programa u full screenu.

Jos jednom hvala na savjetima.
18.12.2012 | 16:08
Ja sam jučer uplatio zadnju ratu Dinersa za moj MacBook Air pa sad slobodno mogu imati problema.

Prije desetak dana sam kupio MyBook FireWire vanjski disk i krenuo raditi kopije sa svojih Macova. Dok se na novi disk kopiralo nešto sa Mac Minija, pustio sam kopiranje sa MacBook Aira na moj mrežni disk. Nakon par GB javio je grešku kod kopiranja. Probam ponovo, opet ista greška na otprilike istom mjestu. U pitanju je bio virtualni disk za VMWare od kojih 30GB, a greška se javljala na nekih 3,5 GB.

OK. Kad je Mini završio svoje, spojim ja novi disk na Air preko USB-a, krene kopiranje, greška nakon 25GB. Probam ponovo i ovaj put prođe. Sve OK. Probam opet na mrežni disk i opet sve prođe OK. Jel stručni izraz "propuhati" disk. Odjednom sve normalno kopira, nakon toga sam napravio još par kopija na jedan stari MyBook i to je sve prošlo ok.

Danas otvorim MacBook Air - uvijek ga držim u sleepu, nikad valjda nije bio ugašen - i on ništa, crni ekran, crna tipkovnica. Nakon što sam ga promatrao skoro pola minute, naravno bez disanja, tak da je možda i bilo kraće od pola minute, najprije se upalila tipkovnica pa onda i ekran. Baterija na 97%, dakle nije išao u duboki sleep. Tko zna što mu bi?!
18.12.2012 | 20:10
IgorD kaže:
Ja sam jučer uplatio zadnju ratu Dinersa za moj MacBook Air pa sad slobodno mogu imati problema.

Prije desetak dana sam kupio MyBook FireWire vanjski disk i krenuo raditi kopije sa svojih Macova. Dok se na novi disk kopiralo nešto sa Mac Minija, pustio sam kopiranje sa MacBook Aira na moj mrežni disk. Nakon par GB javio je grešku kod kopiranja......i?!

A sto ti tocno javlja? Koju gresku?
19.12.2012 | 00:49
Nešto disk error, ne mogu se sad baš točno sjetiti. Prva dva puta je bila takva neka generička uz možda i neku brojku za error code. Treći put me baš obradovao sa greškom u stilu "ne može se kopirati zato što je došlo do greške kod čitanja ili kod pisanja". Mislim da takvo nešto nisam vidio od kad sam kupio prvi komp prije 100 godina, točnije na proljeće 1985.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 7 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.27 Seconds

Provided by iJoomla SEO