26.12.2012 | 13:28
Moja filozofija je uzmi si najbolje što možeš u tom trenutku. Nikada ne znaš da li će ti zatrebati više snage i u kojem trenutku. Pošto novi iMac nije baš previše frendly što se tiče upgradea mislim da bi bilo dobro razmisliti što ide unutra. Osim rama (samo u 27" modelima) koji se vrlo elegantno može nadograditi, disk je jedan od elemenata na kojem treba malo više pozornosti.
Meni osobno Fusion drive kao ideja nije loša jer daje mogućnost da se spori mehanički diskovi mogu puno bolje iskoristiti i ne stvaraju više bottleneck kada je riječ o korištenju u FusionDrive konfiguraciji.
Samo uvijek postoji situacija da će jedan od dva diska krepati i onda tu nastaju problemi. Dakle ja jesam za FD ali uz obavezni backup na neki dodatni disk ili NAS kao externu jedinicu.
Što se grafike tiče mislim da ti tu nema previše razmišljanja pošto se nemaš namjeru igrati na tom stroju. Čak i da imaš 1GB kartica vrti moderne naslove bez problema (ja osobno na late 2010 modelu nemam nikakvih problema u nativnoj rezoluciji), tako da 2GB kartica ti može samo još bolje raditi.
Sve skupa mislim da bi bilo dobro da si posložiš stroj koji neće biti potrebno otvarati i nadograditi, odnosno da sve što još zatreba možeš odraditi pomoću perifernih uređaja (Thunderbold, USB 3.0...) kao i nadogradnju RAMa.