16.06.2005 | 15:00
Ok.
Svijet informatike ludi.
Apple prelazi na Intel.
Nikad nisam koristio Apple racunalo ali od kad se bavim informatikom uvijek sam se divio Apple-u i njegovoj samostalnosti.
Uvijek sam htio kupiti Mac racunalo ali mi okolnosti to nisu dopustale pogotvo zbog lose pokrivenosti i zastupljenosti Applea u Hrvatskoj sto se zadnje vrijeme hvala bogu promijenilo.
Prelazak na Intel je jako zanimljiv potez i zasigurno jako profitabilan.
Jer zamislite samo OS X na vasem PC-u!
Ili jos bolje, objekt mojih najperveznijih mastarija, vrtiti Windows xp na PoweBook laptopu!!!!
Prelazak na Intel ce zaista staviti Apple u poziciju velikog igraca na podrucju programa, igara i sto je najvaznije, operativnog sustava.
Ali dosta o tome.
Danas sam citao casopis Hacker i vidio nesto zanimljivo.
Svi znate da je Steve rekao da odustaju od IBM procesora zato sto nakon godinu dana nije ispunio obecanje i napravio pocesor od 3 giga Hz.
Ok. Svi ga razumijemo. Vjerovatno bi se svi mi naljutili na njegovom mjestu na IBM i otkazali suradnju.
No, nitko nije cuo drugu stranu price.
Pricu sa strane IBM-a.
Ili da se bolje izrazim, stranu price IBM-a i MICROSOFTA.
Pogledajte konfiguraciju novofg xBox-a 360.
Vidite nesto poznato?
Svi su pricali da ce se novi Micrsoftov XBOX vrtit na IBM procesoru.
Danas pise da ce se viriti na cak 3! IBM procesora.
Zanima vas koji su to procesori?
Dakle, MICROSOFT xbox, koji je ujedno i veliki protivnik Apple-a i svega sto on predstavlja u financijskom, tehnickom i graficki naprednom svijetu,
taj isti Xbox ce pogoniti nitijedan drugi procesor nego 3 PROCESORA IBM POWERPC OD 3,2 GIGAHERCA!!!!!
Komentari?