zamjenska baterija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

zamjenska baterija

09.01.2013 | 14:07
Imam macbook pro 17" early 2009 i potrebna mi je nova baterija. Ovo je najjeftiniji izbor, no je li baterija kvalitetna?

www.ebay.com/itm/Original-APPLE-Macbook-...;hash=item564c12e821

unaprijed hvala
09.01.2013 | 14:14
Jako tesko je unaprijed znati kakva ce biti kupljena baterija. Pretrazi malo po forumu. Na puno mjesta se pisalo o toj problematici. Cak kad kupis novu bateriju od tzv. ovlastenog Apple trgovca, ni tad nisi ziher. Jedino sto im mozes u nekom kratkom vremenu reklamirati.
Najvaznije je kod kupovine baterija na ebay-u trajanje garancije, odnosno vrijeme za moguci povrat. To ovisi od trgovca do trgovca.
09.01.2013 | 14:20
Znaci pitanje je riskirati li za 50 ili 200 dolara...

Za ovu kinesku e-bay bateriju garancija odnosno rok za povrat je 60 dana. Pretpostavljam da ce raditi, no vise me zanima dugotrajnost ove u odnosu na originalnu...
09.01.2013 | 14:39
el gordo kaže:

Znaci pitanje je riskirati li za 50 ili 200 dolara...

Upravo tako. Dobro je sto imas tih 60 dana. Mislim da je kod nasih trgovaca garancija 3mj do max 6mj.
Mislim da baterija koja izdrzi 60dana sigurno izdrzi i punu godinu.
09.01.2013 | 19:00
Pa šta misliš gdje su originalne napravljene, u Švicarskoj? Sve su iz Kine! Ja bi probao i kud pukne da pukne.
09.01.2013 | 19:22
Naravno da su sve iz Kine, samo me zanima koja je razlika?! Imaju li ove s e-baya mozda neku tvornicku gresku pa ne da crkne nego doslovno da pukne i iscuri i napravi mega sranje u laptopu...
09.01.2013 | 19:35
Pa probaj, iscurit ne može ništa, može se samo napuhat.
09.01.2013 | 20:15
Ja sam na powerbooku zamijenil bateriju nekom kineskinjom za 23-24 dolara. Niš joj nije falilo. Bila je na izgled lošija (boja, nije imala gumiranu nogicu itd), ali radi i dan-danas bez problema, ima ne znam koliko ciklusa, kapacitet joj je na nekih 95-96 posto...
Uzmi tu najjeftiniju i ne brini niš. Ionak sve dolaze vjerojatno iz iste tvornice u Kini.....
10.01.2013 | 18:34
ne znam gdje da pitam ali posto je rijec o bateriji da probam tu. kupila sam macbook air prije nesto vise od mjesec dana i do danas baterija je trajala i trajala. doslovno par sati (4sata) i to dok sam gledala filmove. i onda danas Bum! postotak napunjenosti smanjuje se velikom brzinom. jucer sam neke velike aplikacije skidala pa sam ih danas sve pobrisala misleći da je zbog toga, ali se nista nije promijenilo.
ne kuzim se u te stvari pretjerano pa ako je odgovor vec u pitanju (gledanje filmova na bateriju bez punjenja) ispričavam se na gluposti ali mi svakako napomenite da je u tome stvar.
10.01.2013 | 18:48
Najbolje da skineš i instaliraš aplikaciju Coconut Battery pa vidiš što će ti ona reći. Odnosno koliki je kapacitet baterije, broj ciklusa...
10.01.2013 | 18:52
tino1 kaže:
Pa probaj, iscurit ne može ništa, može se samo napuhat.
10.01.2013 | 19:22
glupsitupsi kaže:
ne znam gdje da pitam ali posto je rijec o bateriji da probam tu. kupila sam macbook air prije nesto vise od mjesec dana i do danas baterija je trajala i trajala. doslovno par sati (4sata) i to dok sam gledala filmove. i onda danas Bum! postotak napunjenosti smanjuje se velikom brzinom. jucer sam neke velike aplikacije skidala pa sam ih danas sve pobrisala misleći da je zbog toga, ali se nista nije promijenilo.
ne kuzim se u te stvari pretjerano pa ako je odgovor vec u pitanju (gledanje filmova na bateriju bez punjenja) ispričavam se na gluposti ali mi svakako napomenite da je u tome stvar.

Otvori terminal i upiši:

1. cd ~/Library/Preferences/
2. Enter
3. rm com.apple.desktop.plist
4. Enter
5. killall Dock

ili ako nisi baš vična Terminalu onda otvori Finder i:

1. pritisni: Shift+cmd+G
2. Upiši ili kopiraj odavde: ~/Library/Preferences
3. Nađi File: com.apple.desktop.plist
4. Povuci ga u smeće i izprazni koš.

To bi trebalo raditi. Javi da li je bolje. Ako nije, onda ti je baterija u k..cu.

P.S. Ništa se ne sekiraj, nema glupih pitanja, sve se uči i niko nije naučen rođen.
10.01.2013 | 19:35
U drugom postupku fali:

5. napravi logout i ponovno login

Ali prije će biti da je nastradala jedna ćelija u bateriji.
10.01.2013 | 22:34
Nakon mjesec dana da crkne baterija?! Reklamiraj. Mislim da je na bateriju garancija 3 mjeseca?!
11.01.2013 | 11:38
tino1 kaže:
glupsitupsi kaže:

Otvori terminal i upiši:

1. cd ~/Library/Preferences/
2. Enter
3. rm com.apple.desktop.plist
4. Enter
5. killall Dock

ili ako nisi baš vična Terminalu onda otvori Finder i:

1. pritisni: Shift+cmd+G
2. Upiši ili kopiraj odavde: ~/Library/Preferences
3. Nađi File: com.apple.desktop.plist
4. Povuci ga u smeće i izprazni koš.

To bi trebalo raditi. Javi da li je bolje. Ako nije, onda ti je baterija u k..cu.

P.S. Ništa se ne sekiraj, nema glupih pitanja, sve se uči i niko nije naučen rođen.

drugi način it is. proveden i izveden pa vidim i javim. hvala!
11.01.2013 | 13:47
uspjelo! e sad ja sam napravila tako kako si rekao ali zapravo ne znam sto sam uopce napravila pa me zanima da li to trebam svako malo raditi i sto time zapravo postizem? (ne volim kad nesto slijepo radim i ne kuzim sto zapravo napravim).
11.01.2013 | 20:43
To se dešava usljed jednog defektnog file-a koji se sam generira najčešće kod korištenja Migrations Assistenta ili kod neke druge metode pri prebacivanju podataka na novu mašinu. Izbrišeš taj file i dobro je. Ja pogledam poslije svakog Update- a OSX-a i ako je tu (a do sad nije bio) onda ga odvučem u korpu za smeće i bog.
11.01.2013 | 22:31
Zahvaljujem.
18.03.2013 | 22:47
Pozdrav, oprostite što izvlačim malo stariju temu,ali imam jedno pitanje.
Imam MacBook Air iz 2008 godine. Prije mjesec dana mu je crkla baterija(napuhala). Izvadio sam je i sada Mac radi isključivo kada je na punjaču,a onda to baš nije laptop . Naručio sam s eBaya za cca 350kn zamjensku bateriju. Seller je imao samo riječi hvale od strane kupaca. Baterija je nakon nekog vremena i stigla do mene. Na vidim nikakvu razliku između originalne i ove s eBaya. Ugradim je (pravilno) u Mac radila 5min,a onda ista stvar kao i bez baterije-samo na punjaču radi. Ponovo sve izpočetka odspojio-spojio,ali ništa. Malo se raspitao i dobio informaciju da očito baterija ne radi. Poslao sam je natrag u Kinu i sad ne znam da li da mi pošalju drugu koja možda radi ili da kupim original. Original košta 1400kn,a pitanje je hoće li i ta raditi. Ne znam više što da radim...Očekujem vaša mišljenja
18.03.2013 | 22:58
Ja sam bio kupio "kinesku" (Kao da je originalna iz Švicarske stigla, jel? Po cijeni bi pomislio i da je s Jupitera! ) bateriju preko ebaya kad se originalna napuhala. Nakon 3 tjedna se počela čudno ponašati, health joj je naglo opao i nikako se nije mogla napuniti do kraja (bila bi na 99% i pisalo da preostaje još 550 sati do kraja punjenja). Javio sam se prodavaču, poslao je natrag, a njemu sam samo mailom poslao scan od carinske deklaracije (da je šaljem natrag za zamjenu u garantnom roku) i on mi je odmah poslao zamjensku, koja me dočekala u poštanskom sandučiću, bez carinske pristojbe, PDV, ičeg. I ova druga veselo radi, evo već gotovo 2 godine.
18.03.2013 | 23:09
Znači da naručujem Kineske sve dok ne nađem neku koja radi ?
18.03.2013 | 23:22
Pa već si naručio, nije valjala i vratio si je natrag. Stiže ti druga, zar ne? Ako ni ona ne radi, vrati je opet. Osim nešto troška na poštarinu za to vraćanje i čekanja (koje je sigurno kraće nego da svaki put naručuješ od drugog kupca), u čemu je problem?

Isto tako, ima ovdje i dosta korisnika koji su kupili zamjensku bateriju i nisu imali nikakvih problema, a ima i onih koji su kupili originalnu koja je u kratko vrijeme opet otkazala, a Apcom ih je odje... jer kao na bateriju nema garancije. Tako da...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 8 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bertone, drlovric, m@xym, Riba, Anonimci (579)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.33 Seconds

Provided by iJoomla SEO