HR tipke za MacBook Pro unibody
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

HR tipke za MacBook Pro unibody

10.01.2013 | 23:00
Pozdrav ekipa!

Kupio sam Mac koji sam oduvijek želio, MacBook Pro 17" early 2011
Sve je super osim što je kupljen u Americi.

Zanima me da li se negdje mogu nabaviti naše tipke? Za sve ovo što je različito i da li je to lako zamijeniti?
Od kojih modela sve pašu tipke?

Makar znam sve na pamet ipak se tu i tamo zbunim sa nekim slovima/znakovima, a i volio bi da je sve tip top
10.01.2013 | 23:16
Mislim da (po onom što se na tu temu pisalo ranije) nemaš neko mjesto gdje se off the shelf prodaju HR tipke. Ako to želiš, moraš kupiti neki pokvareni MBP i s njega izlešinariti tipke. Navodno nije teško, ali trebaš biti pažljiv i strpljiv, da ne polomiš mehanizam...
10.01.2013 | 23:21
Ako paše sa svakog unibody MacBooka možda se nađe nešto na njuškalu...
Slobodno ovdje netko ponudi ako ima viška tipki ili želi US raspored
10.01.2013 | 23:25
Mislim da mozes kupiti naljepnice slova za par eura
11.01.2013 | 08:31
Khm, nije to to. Kao da kupis HP-a i naljepis jabuku na poklopac, a od njega napravi Hackintosh. LOL
  • mileni
  • Posjetitelj
11.01.2013 | 14:03
Mislim da je kod nasih prodavaca nova tipkovnica i mijenjanje iste cca 2000kn
11.01.2013 | 14:35
a ništa...ako netko želi us,a ima hr neka se javi ili ako netko ima neki razbijeni pa ima tipke viška
11.01.2013 | 15:06
zabac kaže:
Khm, nije to to. Kao da kupis HP-a i naljepis jabuku na poklopac, a od njega napravi Hackintosh. LOL

To sto si rekao meni zvuci kao neki kompleks,nije valjda razlog kupovine nekog Apple gadgeta samo zato sto je Apple i ima jabuku koja sija.
  • mileni
  • Posjetitelj
11.01.2013 | 16:50
saint kaže:
zabac kaže:

To sto si rekao meni zvuci kao neki kompleks,nije valjda razlog kupovine nekog Apple gadgeta samo zato sto je Apple i ima jabuku koja sija.

Evo jedna slika stara oko godinu i pol:

Slika je od jednog okorjelog apple ljubitelja koji je ostao bez svog MBP-a i zapeo na cimerovom HP-u na jedno odredjeno vrijeme. No kao sto slika jasno pokazuju, snasao se i po tom pitanju
11.01.2013 | 17:26
Jesu li to tvoje cigare, Mileni.
11.01.2013 | 18:00
Americka i hrvatska tipkovnica na MBP-ima se fizicki razlikuje, a ne samo s otisnutim znakovima. Zamjena mislim da nije moguca ili se varam. Broj tipki nije jednak.
11.01.2013 | 18:03
saint kaže:
zabac kaže:

Ovo sam rekao u kontekstu ljepljenja naljepnica na tipkovnicu. To bi bio kovacki posao, a ne neka elegancija. Ima dosta tipki na koje bi isle naljepnice.
11.01.2013 | 19:05
tino1 kaže:
Jesu li to tvoje cigare, Mileni.

Tino, zasto ga to pitas? Ipak to je bilo prije godinu dana.
11.01.2013 | 19:10
Ko zna?
11.01.2013 | 23:54
zabac kaže:
Americka i hrvatska tipkovnica na MBP-ima se fizicki razlikuje, a ne samo s otisnutim znakovima. Zamjena mislim da nije moguca ili se varam. Broj tipki nije jednak.

Mac prilagodjava keyboard layout onom fizickom tako da se svaka tipkovnica moze koristiti. Hrvatski layout ima isti raspored tipki kao sto ima i internacionalni layout koji je dosta slican onom engleskom (moze se vidjeti malo usporedbom slika).

Ovo je primjer moje tipkovnice za defaultni (us) layout i kad sam samo prebacio na hr:

Primjer internacionalnog i hr layouta:

Eh, da se ova zamjena trazila prije 2 godine ne bih prodavao moj mbp
  • mileni
  • Posjetitelj
12.01.2013 | 03:46
Da, moje su cigare, ali to su bila ona 'mracna' vremena. Danas sam iskljucivo na digitaliji koja zadovoljava sve potrebe covjeka u 21. stoljecu
12.01.2013 | 09:34
Ja se koristim njemačkom i hrvatskom tipkovnicom jednako često i mogu ti reć da je samo u početku malo teško dok ti ne pređe u krv gdje se šta nalazi. Poslije toga ti je sve jedno. Tako da ja na tvom mijestu nebi ništa radio. Pogotovo jer to košta pravo love.

@ mileni
otkad si prešao na Mac i cigare su ti postale digitalne. Je si li predao slatkiše?
  • mileni
  • Posjetitelj
12.01.2013 | 11:15
Naravno. Barem ono sto nisam pojeo
12.01.2013 | 18:12
alojz kaže:
Pozdrav ekipa!

Kupio sam Mac koji sam oduvijek želio, MacBook Pro 17" early 2011
Sve je super osim što je kupljen u Americi.

Zanima me da li se negdje mogu nabaviti naše tipke? Za sve ovo što je različito i da li je to lako zamijeniti?
Od kojih modela sve pašu tipke?

Makar znam sve na pamet ipak se tu i tamo zbunim sa nekim slovima/znakovima, a i volio bi da je sve tip top

Moze se nabaviti u servisu, iStyle ako se dobro sjecam.

Al ne kuzim sto ce ti to.

Iovak neces nikak moc dobit normalni duplovisinski enter kakav je na nasim i opcenito europskim tastaturama. Razlicito je samo kuciste. Tu je Ž pored Ć, a na US tastaturama je Ž pored Đ, tamo gjde bi trebao biti gornji dio entera.

Ja vec 3 godine koristim alu keyboard koji sam za duplo manje para narucio iz neke svedske ili tako nesto, ima ta njihova slova, al za maks 3-4 dana se naviknes i ne razmisljas.

A koliko ja vidim, na tastaturama nema oznaka specijalnih znakova na slovima, tak da to bas nije neki plus.
12.01.2013 | 21:34
Nakon dugo razmisljanja i kombiniranja narucio sam:

tinyurl.com/b3zjhb4

Neizgleda lose.

IMG_0091.JPG

Iako mi to nije bilo potrebno, ali moja bolja polovica se kadkad ulovi meka pa je na cudu
12.01.2013 | 22:36
@mileni, nije se govorilo o internacionalnoj tipkovnici, već o Američkoj!
Američka
www.apple.com/macbook-pro/features-retina/
ili kako si ti stavio Bt tipkovnicu:
http://www.jabucnjak.hr/media/kunena/attachments/legacy/images/MC184LL.jpeg
Prilozi:
  • mileni
  • Posjetitelj
12.01.2013 | 23:02
Zabac, pogubio sam se... Sta sam tocno ja stavio?

@abajo, bas me zanima kako ce to ispasti. Nakon sto polijepis to cudo, uslikaj pa postaj ovdje ako nije problem
12.01.2013 | 23:23
Internacionalna nije jednaka USA.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 6 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.32 Seconds

Provided by iJoomla SEO