problem sa WIFI
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

problem sa WIFI

17.01.2013 | 19:12
Pozdrav,

Upravo donio doma novi bookPro sa retinom. OS je najnoviji jer je tako predinstaliran. Mene mući što se ne mogu spojiti na kućnu WI-FI mrežu iako mi se iMac normalno spaja. Prvo mi se ime mreže pojavi na izborniku, zatim nestane. Kada se probam spojiti na svoju mrežu ( vidim ime mreže na izborniku ), nakon nekoliko sekundi mi napiše connection timeot. Probao sam nekoliko puta i uspio sam se samo jednom spojiti i to nakon restartanja. Ponovo napominjem da su mi iMac i iPad normalno spojeni.

Da li je to hardverski problem?

BookPro je kupljen danas u Zg tako da imam garanciju. Da li u slučaju hardverskog problema dečki iz Apple Hrvatska mijenjaju stroj ili servisiraju kvar koji s obzirom da je sve intagrirano možda nije ni moguć bez velikih zahvata.

Hvala na pomoći.
17.01.2013 | 19:17
Imao sam slican problem,probaj promjeniti kanal na routeru,meni je pomoglo.Ima negdje tema na forumu Smayoo je pisao sta i kako.
17.01.2013 | 19:23
Moj router nije wireless pa sam na taj router spojio Airport Express kako bi imao wireless mrežu. Nemam pojma kako promijeniti kanal na Airport Expressu.
17.01.2013 | 19:42
Potrazi na forumu ima tema koja je vezana za airport
17.01.2013 | 19:50
Hvala na odgovorima.

Nakon malo guglanja vidio sam da i drugi imaju isti problem kao i ja. I svi čekaju riješenje od Applea.

Moj Airport express je star 6-7 godina pa je možda i problem u nekim različitim protokolima. Možda treba promijenitii Airport na najnoviji?
17.01.2013 | 23:42
Novi MBP ti vjerojatno ima 802.11n. Da nije slučajno da je uključen samo 4,95 GHz oscilator? Imaš li negdje izbor frekvencije? Ugl, morao bi raditi na nekom od kanala na 2,4 GHz.

Probaj napraviti ad hoc wifi mrežu između tog novog MBP i iMaca. Ide li to?
18.01.2013 | 09:16
Smayoo, točno je da ima 802.11n ali po podacima moće raditi i na 802.11g i ostalima. Nisam nigdje našao mogućnost izbora freqvencije. Mene zbunjuje da iako se svako toliko uspije spojiti što znači da može raditi i na 2,4 GHz zašto se ne spaja uvijek.

Na appleovim support stranicama također postoji isti problem i tamo je rečeno da Apple zna za to i da radi na otklanjanju. Navodno se može skinuti i beta OS 10.8.3 koji je dakle još uvijek u testnoj ( probnoj ) fazi i koji navodno uključuje znatna poboljšanja vezano za WIFI.

Zahvaljujem Smayoo na dobrom tragu.

Pozdrav
18.01.2013 | 09:30
Kanal promijeni. Imaš mali programčić (AirPort Utility)za namještanje samog Expressa i u njemu potraži gdje se namješta kanal. Obični je postavljeno na automatski i on uzima prvi prihvatljivi koji je po redu, ali tako i rade ostali uređaji u tvojoj blizini. Moguće je kako ima dosta uređaja koji rade ne istom kanalu i stvaraju se smetnje (mogu se one stvarati i zbog drugih bežičnih uređaja ali sigurno nije slučaj kod tebe).
To obično zna biti izraženo u gusto naseljenim urbanim sredinama gdje ima i po desetak mreža u okolici. 802.11n je nešto povoljnija jer ima manje uređaja koji je podržavaju i oni bolje rade.
en.wikipedia.org/wiki/List_of_WLAN_channels, tu imaš (nije da treba slijepo vjerovati Wikipediji) koji kanali su uz koji standard vezani (ovise i o državi za koju je uređaj namjenjen).
Ja sam nekako shvatio kako Apple ima "slabi" signal na uređajima i neka ozbiljna smetnja zna dosta zmrdati vezu. Ovo te ništ ne košta, jedino treba poslije (nisam siguran) na svim uređajima koji se vežu na WiFi ponovno uspostaviti konekciju.
18.01.2013 | 17:13
Sve je to OK. Samo ima jedan mali problem. Airport je star 6-7 godina a moje sve Mac pile su novijeg datuma pa Airport utility ne podržava stari Airport ( trebao bih instalirati utility starijeg datuma ) i nemogu ništa kopati po njemu. Ionako mislim da sam imao problema sa starim Airportom pa razmišljam o kupnji novoga koji radi na 802.11n i nižima a i pokriva sve freqv. tako da mislim da nebi smjelo više biti problema.

Inače sam provjerio ta mislim da nitko ne koristi isti kanal kao i ja.

Pozdrav
18.01.2013 | 20:22
Imas upitno postavljen AirPort, a ocekujes pomoc.
Nisi rekao sve, vec samo djelimocno. Ako ne mozes do postavki AirPorta, onda si fulao rubriku. Pitanje postavi pod software.
OT
A jesi li ga ustekao u struju, svijetli zelena lampica, imas li uopce struje u stanu? Sve su to potencijalni uzroci zasto ti ne radi.
20.01.2013 | 03:34
Nema tu pomoći,ja imam isti problem na novom miniju. Imam airport-express i imam ruter wi fi,znači mogu se doma spojiti na dvije mreże i na obadvije mreże ista poruka nakon pola sekunde...vrijeme konekcije spajanja je isteklo. Probao sam i ručno mjenjati kanale na ruteru i bez uspjeha. Moj ti je savjet da odustaneš i spojiš se na kabel kao ja i da čekaš dok apple ne ispravi svoj šlamperaj iPhone,iPad ili air se mogu najnormalnije spojiti na moje obadvije mreže,samo mini neće jel ima nekakav bug. Od svega u toj priči me najviśe boli što me OS X laže,kad kaže da je isteklo vrijeme spajanja konekcije,a prodje pola sec od klika na mrežu do te obavijesti. Da se je on spajao minutu ili pola minute pa kaže s porukom,bilo koji problem koji može biti kod konekcija....to bi već lakše podnio,ovako To bi bilo slično,kao da ja żapcu serviram ručak i nakon pola minute mu uzmem beštek i każem,vrijeme ručka je prošlo..što si pojeo,pojeo si
20.01.2013 | 10:11
20.01.2013 | 18:01
Probaj upute na ovom linku. Meni je pomoglo za Mac Mini kojeg sam upgradeao na Mountain Liona.
21.01.2013 | 21:54
Cariblanco i Goc98 Hvala na pomoći.Probati cu kada se vratim u ZG.

Ja već mislio da router treba uštekati u struju i da je to problem. Ipak treba vjerovati čovjeku sa toliko kvalitetnih postova.
Pozdrav
21.01.2013 | 22:02
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 8 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bertone, m@xym, Riba, songoku, Anonimci (437)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.19 Seconds

Provided by iJoomla SEO