19.01.2013 | 10:18
Ekipa,
ima li tko za preporučiti dobar podložak za Apple Magic Mouse
www.apple.com/magicmouse/
?
Kaj me točno muči
- na mom radnom stolu od furnira koji je mat finiša, miš se dosta teško pomiče u odnosu na primjerice razorov Imperator miš. Trebao bih neku podlogu na kojoj bi miš klizio i najmanjim pomakom ruke. Ovako imam osjećaj da je potreban veći "napor" za pomicanje miša. Uzevši u obzir da je multitouch njegova površina, ne bi trebao biti toliko trom u pomicanju.
Rekao bih da je razlog dosta velika površina (dvije plastične crne trake sa donje strane miša) kojom prijanja na stol - površina je puno veća nego kod npr Imperatora, što stvara veće trenje na mat površinama.
Probao sam koristiti ga na onim platnenim okruglim podmetačima za miša i još i gore nego samo na stolu bez podloška. Na primjerice glatkom i sjajnom fasciklu ide već lakše.
Imate li za preporučiti konkretni podložak za baš ovaj miš? Svojedobno su imali u našim Apple trgovinama nekakvi tanki (skoro kao papir) bijeli podložak na kojem je miš klizio bolje no taj se podložak doslovce zalijepio za podlogu što mi nije prihvatljivo -tanak kao papir da, no ne i ljepljiv kao naljepnica.
Naravno, zamjena stola za neki drugi nije opcija
a niti miša-baš bih koristio ovaj. I češće da nije tako trom kod pomicanja.