iMac Alu - struja na aluminijskom dijelu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac Alu - struja na aluminijskom dijelu

• matx
  • Posjetitelj
08.02.2013 | 19:38
Ponekad mi se za dogoditi da osjetim laganu struju na iMac-u aluminium (2008) na aluminijskom dijelu..
Dali bi me to trebalo zabrinjavat ili?
08.02.2013 | 20:12
Da.
Loše uzemljenje na električnoj instalaciji. Ili uopće nije uzemljenje, nego nulovana instalacija, u kojem slučaju imaš neko drugo trošilo koje ima djelomični proboj na masu (pokvareno je).
  • matx
  • Posjetitelj
08.02.2013 | 20:31
Aha, znači rješenje je uljučiti ga u drugu utičnicu (uzemljenu)? ...još sam primjetio i da uvijek zaiskri kad ga uključujem u utičnicu.
Znači da tako ostane to bi moglo biti "kobno" za hardver??
08.02.2013 | 20:41
Više za tebe, nego za hardver.
  • matx
  • Posjetitelj
08.02.2013 | 21:32
Eh sad mi je laknulo, hvala!
08.02.2013 | 21:55
  • mileni
  • Posjetitelj
08.02.2013 | 21:55
: ))))))))))))
08.02.2013 | 22:04
matx kaže:
Eh sad mi je laknulo, hvala!

Sta je ljubav prema "meku".
  • Mobius1
  • Posjetitelj
08.02.2013 | 22:08
Ma nek me prži samo Mac da izdrži
  • matx
  • Posjetitelj
08.02.2013 | 22:27
A stvarno nebi davao novce za popravak (jer vjerojatno ni nebi bio jeftin), nisam toliki zaljubljenik u Mac, imam ga odnedavno ali mi je definitivno bolje sjeo nego windows i na windowse se više sigurno ne vračam.. a i ako recimo padnem s bicikla uvijek prvo gledam bicikl a onda sebe
Ma nije to tolika struja, toga se ja ne bojim
09.02.2013 | 11:34
To što se ti toga ne bojiš - ne znači da nije opasno. Od toga se gine, znaš...
  • matx
  • Posjetitelj
09.02.2013 | 18:34
Razumijem.. trebat ću to riješit..
09.02.2013 | 23:25
smayoo kaže:
To što se ti toga ne bojiš - ne znači da nije opasno. Od toga se gine, znaš...

Slazem se. To treba rijesiti
28.07.2013 | 23:29
Pozdrav, uocio sam slican problem na svom 27'' imacu mid 2010. Dakle ponekad osjetim kao "vibracije" kada prodjem rukom po zadnjoj strani, dakle dijelu gdje je power tipka ili gdje su ulazi, a kada dodirnem gornjom stranom ruke (dakle ne dlan nego suprotna "mekanija" strana) onaj oštriji dio ispod monitora gdje su zvucnici, osjetim lagano peckanje. Nakon nekog vremena to "vibriranje" prestane. Jel tko imao slicna iskustva? Loše uzemljenje u kući ne bi trebao biti problem jer je nedavno to riješeno.
28.07.2013 | 23:50
Jesi probao staviti ispitivač napona?
29.07.2013 | 00:13
Evo rijesio sam, imac nije bio trenutno na svom mjestu nego u drugom dijelu kuce i vidio sam da je spojen preko produznog kabla koji nema uzemljenje. Sada je sve ok, thx na pomoci.
29.07.2013 | 12:36
ja kada u imac ukljucujem usb mi iskri kontakt izmedu kucista imaca i usb utora, ali sada kada se sjetim odkad sam promijenio produzni mi se ne desava vise. bar mislim. o.O
29.07.2013 | 15:52
Ipak nije rijeseno, sa novim produznim koji ima uzemljenje također se isto događa.
29.07.2013 | 16:24
Jedna od mogućnosti je i da si ti nabijen statičkim elektricitetom pa se prazniš na njega.
29.07.2013 | 16:47
markobb kaže:
Ipak nije rijeseno, sa novim produznim koji ima uzemljenje također se isto događa.

Bitno je uzemljenje objekta, a ne produznog.
  • num
  • Korisnik
  • 3
29.07.2013 | 17:36
zabac kaže:

Bitno je oboje, jer ako produžni nema žicu za uzemljenje, ne bude ni iMac bio uzemljen, bez obzira kakvo je uzemljenje objekta.
29.07.2013 | 23:25
Ako je električna instalacija u utičnicama "nulovana" (dakle, nema žuto-zelenog vodiča, nego se plavi vodič spaja na jedan pol utičnice i na kontakt zaštitnog uzemljenja), onda je moguće da neki drugi električni uređaj u kući nije ispravan pa da on stvara određeni napon na nul-vodiču prema zemlji, koji se onda osjeti na svim metalnim kućištima u kući.

Dakle ako produžni kabel ima ispravni zaštitni vodič (žuto-zeleni) odvojen od nul-vodiča (plavog), a kućna instalacija je nulovana (dakle na razvodnoj ploči nema FID diferencijalnih zaštitnih sklopki), problem može biti u nekom drugom neispravnom uređaju. U tom slučaju, pokušaj umjesto Maca uštekati nešto drugo (peglu, metalni toster, i sl.) što ima metalno kućište pa vidi da li imaš isti osjećaj pri dodiru s metalnim dijelovima tog nečeg. Ako da, onda imaš neispravni električni uređaj drugdje u kući koji ti stvara napon dodira na cijeloj instalaciji.

Onda, u tom slučaju, skidaj redom sve osigurače u kući dok ti taj osjećaj ne nestane pa ćeš tako locirati neispravan uređaj.
29.07.2013 | 23:33
num kaže:
zabac kaže:

Bitno je oboje, jer ako produžni nema žicu za uzemljenje, ne bude ni iMac bio uzemljen, bez obzira kakvo je uzemljenje objekta.

Da naravno, samo je produzni lako rijesiv problem ako nema zemlje.
Problem je sto punjaci nemaju transformator kao nekad. Ako bi se koristio odvojni trafo, ovog efekta nebi bilo.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 7 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, Ender, Gjuroo, m@xym, Riba, Anonimci (988)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO