24.02.2013 | 21:50
Lijep pozdrav svima.
Imam jedno pitanje koje se odnosi na problem koji mi se pojavio na 15'' MBP sa Retina zaslonom. Kupljen je krajem 7.mjeseca prošle godine i sve do sada je radio apsolutno savršeno (uz neke probleme sa kraćim trajanjem baterije ali to je riješeno killanjem docka u terminalu).
Naime, desilo se ono o čemu čitam već duže vrijeme, ali živjeh u nadi da sam ipak jedan od sretnih korisnika koji su to izbjegli - pojavila mi se bijela točka na donjem desnom dijelu ekrana, poznata kao mura... mali magloviti oblačić promjera cca 5mm... vidljiv je samo na svijetlijim bojama, dok se na crnoj i tamnijima (još uvjek) ne ističe. E sad, vidim da naša američka braća po Jabuci masovno imaju taj problem, a rješavaju ga tako da laptop odnesu na servis, te im uređaj ili display bude zamijenjen. Naravno, namjeravam učiniti isto (uređaj je kupljen u iStyle-u u Vlaškoj), ali kako u Zagreb idem tek za mjesec dana (najranije), a u Splitu naravno nema nikakve pomoći po tom pitanju, zanima me ima li ovdje koji rMBP koroisnik s istim ili sličnim problemom, te da li je odlazio u servis, kako je to prošlo... any words of wisdom?
Također, da napomenem, zadnjih par tjedana se pojavljuje i slavni ghosting, a i na displayu, točnije njegovom crnom okviru oko područja kamere pojavile su se male sitne bijele točkice koje izgledaju poput malih ogrebotina, a nastale u doslovno preko noći. Znam to, jer ekran temeljito čistim na dnevnoj bazi od prašine ili eventualnih otisaka, i nije dolazio u nikakav kontakt sa oštrim predmetima, tekućinom ili drugim korisnicima.
Sve su to stvari s kojima se može živjeti, realno ne utječu baš na učinkovitost i preformanse, ali mislim da se za 20 soma kuna to ne smije događat ni u snovima. Strašno je iritantno gledati u te greške i živjet u "strahu" da se ne razmnože.
Zahvaljujem se unaprijed bilo kome tko si uzme vremena da ovo pročita i eventualno odgovori.