03.03.2013 | 05:08
Purge je komanda koju valjda koristim 50+ puta dnevno. Sve sto je smayoo napisao stoji. No samo u teoriji.
Meni OSX stalno swapa sa diska iako bude i po 5gb+ inactive memorije. I umjesto da iskoristi inactive memoriju OSX swapa sa diska. A kako imam SSD nije mi svejedno. Posebice kad je rMBP u pitanju.
Freememory programicic je pametnije ne koristit. Istina je da alocira svu memoriju za sebe pa istu oslobodi. No takodjer napravi i swapanje pa je opet isti problem.
Skuzio sam takodjer da purganjem memorije ne oslobadja se samo Inactive memorija, vec pomalo i wired i active memorije. Ima dosta materijala za procitati po netu, ekipa je pokusavala sve i svasta, no nije bilo bas pomoci.
Ja sam onemogucio swapanje sa diska u bilo kojem slucaju. Pa cak i pod cijenu rusenja aplikacija. I ovaj problem koji postoji navodno od Liona pa sad i na ML-u je stvarno iritantan i poprilicno glup. Pokusavao sam mailati appleu, javljao se supportu, ma sve. Naravno da nisam ni prvi ni jedini koji je to napravio, no strpan sam u kos sa svima ostalima - apple ne vidi problem.
I tek onda dolazimo do memory leakova u odredjenim aplikacijama, cak i appleovim. Jedna od najgorih aplikacija po tom pitanju je Safari. Uzet ce memoriju za sebe i ta ce konstatno rasti (koristio ili ne koristio safari), a kad quitas, ta memorija nece nikad biti pustena ili dodijeljena nekoj drugoj aplikaciji. Barem vecina iste.
I znam da ce me neki sad opet napast zbog napisanog, no OSX ima ozbiljnih problema sa memory managmentom.