iMac G5 buka ventilatora
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac G5 buka ventilatora

• ez-rider
  • Posjetitelj
16.07.2005 | 20:51
Uvaženi ..

PC sam korisnik koji se zainteresirao za Mac prvenstveno zbog OS X Tiger'a.

Razmisljam o kupnji novog/rabljenog stroja, slijedom cega sam dosao i do iMac'a G5 za kojeg na sve strane pisu da je bucan kako avion na daljinsko upravljanje. (Iako bi nazivno trebao biti iznimno tih, iMac G4 je bucniji?)

Ima li takvih slucajeva kod nas u HR ili je kod nas uobicajeno, nirvana?

Hvala!

.ez.
16.07.2005 | 21:46
ja imam iMac G5 i ima buke samo ako radite zahtjevnije poslove a ostalo je zbilja tih, možete si podesiti i performanse (utječe na ventilatore) u system preferances--> energy saver-->options
Stvar je odlična!!
16.07.2005 | 22:25
Spram klasičnog PC-ija je ugodno tih.
  • ez-rider
  • Posjetitelj
17.07.2005 | 02:16
scienceman.com/pgs/00_imacG5.html

na ovom linku pri dnu ima mali QT movie .. ne bih ovo nazvao tihim ..

vjerujem da iMac G5 ne bi trebao biti bucan ali izgleda da ima modela koju si vrlo bucni i to ne malo sudeci po pisanju na netu ..

Tako mi se cini i u ova dva odgovora .. jedan se malo vise cuje drugi manje ..

no vjerujem da se iMac u HR moze isprobati prije kupnje .. gledao sam jednog 17\" i nije se cuo .. ali nije nista ni radio ..

.ez.
17.07.2005 | 14:03
1. na tim stranicama hvale rev. 2 stroja (na koju ćeš nalatjeti ako ga kupuješ) i govore da je stroj sada još TIŠI nego rev. 1 (rev 1 je orginalni stroj kakav je prvi pušten u profaju, a rev 2. je novija verzija, malčice izmjenjena)
2. na tom quicktime movie-u (odmah ispod filmića) kaže da su to mjerili sa mikrofonom !!! (tip drži mikrofon u ruci, zato se stroj tako glasno čuje), a smisao filmića je pokazati ljudima drugačije okretajne brzine ventilatora i razne zvukove koje proizvode.
TAko da ja i vjerujem, većima ljudi na jabučjnaku bi to ipak nazvala tihim. I možeš biti bez brige. Pozdrav
17.07.2005 | 20:07
Mika je napisao:
2. je novija verzija, malčice izmjenjena)

hmm... malčice? za mene jača grafička i već stavljen Bluetooth i 512 rama baš nije malčice.

kod PC njegova kutija (procesor) sroji na podu pa ga nečujete a iMac G5 vam je pred očima (procesor je iza ekrana) pa ga kadkada čujete, ali kada malo bolje poslušate skužit ćete da je G5 za pravo tih, nečujan, a PC pri nikakvom poslu zuji zuji i zuji a buka se da lako riješiti pokretanjem iTunesa ili iPoda!
  • ez-rider
  • Posjetitelj
17.07.2005 | 23:12
Hvala na odgovorima ..
pozdrav ..
18.07.2005 | 00:33
Imam iMaca G5 i stvarno je tih, osim kad ga opteretis, naravno... ali i onda je dosta tisi od mog starog PC-a
  • User
  • Posjetitelj
18.07.2005 | 00:51
Evo jedne usporedbe... Doduse nemam iMac G5 nego G3 ali ipak je Mac .

Da bi koliko toliko ohladio svoj PC u kucistu imam 7 ventilatora, a taj komp je smjesten na katu no cak i po danu kad ima zvukova okolo ja ga cujem iz predsoblja u prizemlju . Anegdota - namjestio sam si budilicu na PC-u da mi odsvira moje omiljene MP3-ce u taj-i-taj sat, a da bi \"zvonio\" PC mora bit i upaljen cijelu noc . Naravno, brzo sam odustao od te ideje jer ima jedna plava dioda na prednjoj strani kucista koja mi \"ugodno\" osvijetli pola sobe, a k tome buka je bila neizdrziva .

S druge strane, donio sam jednom doma iMaca G3 od starog s posla i do kasno u noc sam ga malo iskusavao i skuzio da bi pored njega mogao spavat k'o top . Masina je gotovo necujna!

A i dobra stara Performa 5200 koja je u mom posjedu je daleko tisa od PC-a.

P.S. vidio sam neki dan novu novcatu konfu baziranu na athlonu 64 i poprilicno je tiha sto se hladjenja tice, no unutra sam cuo jedan zvuk koji nisam cuo jos od pradavnog doba 386-ica, 486-ica i prvih pentiuma, a to je - trrrk, trk, trrrrrrrrrk (glasno citanje po disku). Kao sto rekoh, vec dosta vremena ni kod PC-a, a pogotovo ne kod Maca nisam cuo taj zvuk, ali ovo(radi se o 120GB disku, a zvuci ko 120MB ) mi je probudilo neka sijećanja .
18.07.2005 | 04:49
User je napisao:

Masina je gotovo necujna!

Potpuno tačno!
18.07.2005 | 12:36
S druge strane, donio sam jednom doma iMaca G3 od starog s posla i do kasno u noc sam ga malo iskusavao i skuzio da bi pored njega mogao spavat k'o top

ooooooo itekako se moze spavati kraj iMaca...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 1 sat
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.07 Seconds

Provided by iJoomla SEO