18.07.2005 | 00:51
Evo jedne usporedbe... Doduse nemam iMac G5 nego G3 ali ipak je Mac
.
Da bi koliko toliko ohladio svoj PC u kucistu imam 7 ventilatora, a taj komp je smjesten na katu no cak i po danu kad ima zvukova okolo ja ga cujem iz predsoblja u prizemlju
. Anegdota - namjestio sam si budilicu na PC-u da mi odsvira moje omiljene MP3-ce u taj-i-taj sat, a da bi \"zvonio\" PC mora bit i upaljen cijelu noc
. Naravno, brzo sam odustao od te ideje jer ima jedna plava dioda na prednjoj strani kucista koja mi \"ugodno\" osvijetli pola sobe, a k tome buka je bila neizdrziva
.
S druge strane, donio sam jednom doma iMaca G3 od starog s posla i do kasno u noc sam ga malo iskusavao i skuzio da bi pored njega mogao spavat k'o top
. Masina je gotovo necujna!
A i dobra stara Performa 5200 koja je u mom posjedu je daleko tisa od PC-a.
P.S. vidio sam neki dan novu novcatu konfu baziranu na athlonu 64 i poprilicno je tiha sto se hladjenja tice, no unutra sam cuo jedan zvuk koji nisam cuo jos od pradavnog doba 386-ica, 486-ica i prvih pentiuma, a to je - trrrk, trk, trrrrrrrrrk (glasno citanje po disku). Kao sto rekoh, vec dosta vremena ni kod PC-a, a pogotovo ne kod Maca nisam cuo taj zvuk, ali ovo(radi se o 120GB disku, a zvuci ko 120MB
) mi je probudilo neka sijećanja
.