12.03.2013 | 00:48
Nov sam ljubtelj Mac-a koji sam počeo koristiti prije 6 mjeseci nakon 15-tak godina PC-a i ne da nisam požalio nego ne razumijem kako prije nisam otkrio Apple (valjda nisam nikada ni gledao radi cijene).
Prezadovoljan od prvog dana kada sam u rujnu 2012. kupio iMac 27 (mid 2011) na ekupi.hr (na rate naravno) pa sve do danas kada mi je nakon što je zadnjih mjesec-dva rijetko ekran znao zabljeskati kratko nasumično (što me brinulo ali sam se nadao da je kakva sitnica koja će proći
) danas pola lijeve strane ekrana znatno mračnija od desne.
Provjerio sam u računalu na "About this Mac" i "Repairs and Service Coverage" ima status: Active
Trebam savjet ako netko ima iskustva, pošto sam daleko od Zagreba (južna Dalmacija), a srećom nisam bacio pakiranje, da li je moguće da putem HP ekspressa pošaljem računalo na servis (i koji) i imam li pravo na besplatan servis u sklopu jamstva.
Također, u računalo sam ručno ugradio SSD (ispod CD pogon) koji mi je naravno main pogon a 1 TB disk (koji je također ostao u računalu) koristim kao data pogon. Naravno, imam backupe na dva vanjska diska.
Molim savjet i pomoć, kojem servisu da se obratim koji uvažava garanciju računala i dali da vadim SSD koji sam ugradio da mi ne odbiju jamstvo ako ga primjete (ispod CD uređaja je nevidljiv).
Unaprijed hvala na pomoći! http://www.jabucnjak.hr/media/kunena/attachments/legacy/images/images-e4d2b8afda8c0b647027115440676b9d.jpeg
Slika je sa google-a, skoro pa točno kao što se i meni dogodilo.