Cijene Macbook Pro
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Cijene Macbook Pro

12.03.2013 | 16:17
Jel neko može objasniti koja je fora da isti notebook ( usporedba njuškalo ) košta 8000 , 8500, 9000, 9500 pa do 12 000 kn, gledajući sve ista je konfiguracija, svi pišu da imaju račun, kupljeni u HR...jel ima neka fora, serijska greška , šta je po strani kad su svi i7, isto rama, isti disk, ista vga itd. Jel to kupe na firmu pa na neke pretplate, ne kužim to nikako a u dućanu su 15 000 kn.
Uredno ih ima par komada stalno , jel moguće da dođu sa nekom greškom ili je posrijedi ipak neka razlika ali u čemu?
12.03.2013 | 16:34
Na to pitanje ti moze dati odgovor samo prodavac(naravno ako zeli)ali iz licnog iskustva ljudi prodaju na brzinu jer im treba hitno novac.Ista stvar kao sa mobitelima nekog operatera,prodavac placa na rate a proda i uzme kesh odmah.
  • mileni
  • Posjetitelj
12.03.2013 | 16:39
Imas dosta prodavaca koji uvoze polovno izvana pa prodaju. Ja sam na taj nacin jako povoljno kupio iMac. No kako sam bio sumnjicav prema cijeni zahtjevao sam da isti pregledam uzivo i provedem malo vremena na njemu. Na kraju sve proslo odlicno, iMac me sluzio dok isti nisam i ja prodao preko njuskala.

No imas ekipe i sa bolesno nerealnim cijenama. Neki misle ako su 2010. godine platili 15 000kn za svoj MBP, da taj danas vrijedi minimum 12 000kn. Zadnje sto sam preko njuskala htio kupiti je MBP 17, no covjek je inzistirao na cijeni od 15 500kn. Ja mu rekao da mi se javi ako odluci dobro spustiti cijenu.

Na kraju sam taj laptop mjesec dana poslije kupio za 12 000kn od te osobe. Dakle cisto napuhavanje cijene. No mogu i shvatiti ljude, masno su platili, ne zele previse izgubiti. No precesto pretjeruju. Dovoljno je vidjeti 3-4 godine star MB Air na njuskalo sa cijenom od 5000-6000kn. Zar stvarno uspijevaju sa takvim cijenama prodati ?
12.03.2013 | 16:46
Pa cijene su totalno čudne, ono npr X se prodaje po 3000kn i neko je 2800, neko 3200kn pa ajde to kužim, ali iskreno gledam ovaj 15.4 sa i7 2.3 , 500gb disk i razlika je u okvirima i do 5000kn, e sad okvirno su oko 8500-9500 pa to još kužim, ali u dućanu je 15 000 kn isti, još kužim da je skuplji naravno u dućanu ali prebolesna je razlika, čudno je opet da ovi imaju račun, al nema mi logike da je neko kupio po 15 000kn u dućanu i prodaje isti novi nekorišten za 9000kn jer mu treba lova )) Jel može kvaliteta te ploče, dijelova biti različita ili je to njuškalo puno čudaka
Strah me kupiti ako je sa greškom jer razlika je velika u cijeni, a opet nemam 2000 E
S tim ne vjerujem da su preprodavači izvana jer imaju HR tipkovnicu za što vjerujem da se vani ne može kupiti....bilo bi mi čudno da je u oglasniku jedno ali ima ih 5-6 različitih sa tu negdje cijenama
  • Sank
  • Moderator
  • 221
12.03.2013 | 16:59
Pa mislim da si dobio objašnjenje. Ima i onih kojima je valjda žao prodati, pa nabiju cijenu samo da ne uspiju
12.03.2013 | 17:10
Znači realno i je cijena 9000kn za taj model onda? Kak su ga ti likovi nabavili tak jeftino, nemam pojma, uvoz nije jer ima HR slova, ima račun, svi kažu kupljeno u ZG store, jedino me brine da nisu sa greškom, fakat je prevelika razlika, da je 13000 kn pa 2000 ispod dućana, ne bi mi bilo sumljivo, zato pitam....jel se to isplati tako kupiti, ako je zapakiran, ni ne mogu niš skužiti, osim kad stisnem power gumb pa izlede frondi keksi ko nekad kak su cigići prodavali petarde
  • mileni
  • Posjetitelj
12.03.2013 | 17:15
Kupnja preko oglasa je uvijek rizik. Ali bas uvijek.

Najbolje je da sa sobom povedes nekoga tko se razumije u apple racunala, iako cak ni to nije garancija da nece nesto poci po zlu. K vragu, da ga kupujes direkt u ducanu ne znaci da nece nesto poci po zlu. Moze link na taj oglas ?
12.03.2013 | 17:27
Ma ako je komp zapakiran i novi, pa vidiš da je nov

Evo npr pogledaj ovo, ima ih tu par , sortirani su po cijenama , mislim ima i lik koji 4 god prodaje po 6500 a ja isti platio 3000kn
i savršeno radi, ubacio SSD i fakat sam prezadovoljan s njim a zašto on traži 6500kn ni sam ne kužim

www.njuskalo.hr/macintosh?sort=expensive&page=3
12.03.2013 | 18:27
12000 bez PDV je 15000 sa PDV. Dakle, ako netko ono što je u dućanu 15000 prodaje po 12000, to je vjerojatno muljaža s PDV. Kupio na firmu kao osnovno sredstvo, PDV će mu država vratiti, a on laptop prodaje jer računa da mu neće doći porezna i da neće tražiti da vide sva osnovna sredstva koja ima u knjigama.
Onda, ovisno o tome tko se čime bavi, možda je to neka firma kojoj je npr. iStyle (ili Apcom) dužan pa su radili neki prijeboj (kompenzaciju) pa je dobio tih Macova više, pri čemu su mu obračunati možda s nekim rabatom, recimo 10%, a on je sa svoje strane kompenzacije obračunao nešto po cijeni većoj od svoje ulazne (kao i kad to prodaje) pa onda kad izračuna, možda ispada da su ga efektivno ti Macovi koštali 20-25% manje, to jest nekih 9-9500 bez PDV.
Onda još, ako mu se žuri doći do keša, može odlučiti da ih ponudi za daljnjih desetak posto ispod cijene (dakle, gubi 10% ali žuri mu se pa eto) i to ti ispada 8-8500 Kn.
12.03.2013 | 18:39
Znaci ustvari bi se mogli rezumirati da je to OK kuplja i da nema razloga brizi ako je on novi i zapakiran? Ako naravno uzmemo takve pretpostavke da nije roba sa greskom ili da ih mozda neko nije zamracio - vjerujem da ih ne bi ovako kretenski prodavao u oglasniku

Tak sam i ja mislio, kompenzacija, PDV ili dobio na poslu pa reskira glavu itd, svakako ko kupac jel ima brige?
12.03.2013 | 18:44
Druze previse se opterecujes,zapakovan,garancija i to je to i da crkne u cemu je problem.Sa druge strane(nisam sujevjeran) ali mozes sebi samo ispehirati(naslutiti nesto lose(zargon)) samo opusteno.Neko ti je vec rekao ako se ne razumijes povedi nekoga istestiraj i ako je sve ok daj pare ako ne nikom nista.Pogledaj malo po forumu Scarface je imao brdo problema a kupio je masinu u Apple store pa je na kraju dobio novu.Pa ti kupujes racunar a ne on tebe,znam da nisu male pare ali samo lagano i bices sretan
12.03.2013 | 18:50
sve 5, razlika u cijeni me povela za ovim pitanjem, sa druge strane brinem sa razlogom jer nije 2000kn a ne bi zelio hodati po servisima ili ne daj boze da mi neko pokuca doma jer je poplasen laptop iz neke firme al ajde OK, ima logike...vjerujem da je kompenzacija, PDV, poklon firme u igri jer bas da je 5 lopova i to tako javno obznanila mi nema logike , mada kad se sjetim pipl mast trast - sve je moguce
12.03.2013 | 18:56
Naravno da postoji mogucnost da su negdje poplaseni ali ako vec ima racun i ako je upakovan nema sta da brines .Cisto sumnjam da je neko cekao da mu prodavac napise racun pa da ga ukrade.
12.03.2013 | 19:04
Danas svi printaju racune al veca je vjerojatnost da ga neko oglasava tako , ustvari da su svi 12-15000 a ovaj 9000, onda je sumljivo, ovako je to manje sumljivo jer su razliciti trgovci i vise oglasa itd....a vjerujem da se to i jako prati iz policije radi lopova ....

Dobro, budem vidio malo, zanimalo me jel mozda ima neka caka al ocito je to OK , svakako je puno povoljnije nego u ducanu a oglasnik je javan i legalan
12.03.2013 | 19:45
Ako je Mac stvarno kupljen na firmu (s kompenzacijom ili bez nje) i onda ilegalno prodan (na crno, za keš, preko oglasa) da bi se utajilo PDV, on zakonski nije vlasništvo kupca (dakle tebe), nego firme u koju je kupljen. U toj firmi on dobiva inventarni broj i upisuje se u osnovna sredstva na rok od najmanje dvije godine (pa do 5, ovisno o firmi) nakon čega se može legalno rashodovati i prodati fizičkoj osobi za neku simboličnu svotu. Dakle, (ako je moja pretpostavka uopće točna) ako u tu firmu dođe porezna, traži taj mac koji je upisan u osnovna sredstva, a oni ga ne mogu pokazati, to je kazneno djelo utaje poreza u kojem si i ti, kao kupac - suučesnik.

Ali to ćeš lako vidjeti po računu (ako ga stvarno prodaju s računom), jer će onda račun biti R1 i glasit će na firmu kojoj je prodan.
12.03.2013 | 19:46
Naravno, na računu piše serijski broj Maca. Ili na papirima koji idu uz račun, a onda na tim papirima piše broj računa. I to se mora poklapati. Inače može prodati i 100 Macova sve s kopijom jednog te istog računa.

Prije nego daš novac, iz system profilera iščitaj serijski broj pa na apple stranicama provjeri koji je status uređaja.
12.03.2013 | 19:59
Uh di smo otisli

Mislim da nema potrebe to sve raditi, ako je novi i zapakiran, to je to, nije sigurno niko stavio kinesku kopiju na kojoj pise Macbuk Pro onda si je stvarno dao truda.

Novo je novo, ako ima racun ima i garanciju, obicno nekaj tak i tak rikne 7 dana nakon sto je istekla , no zato je tu ebay i to je to

Malo smo zabrijali a sa druge stranice ja kao kupac, kaj ja znam jel neko mulja ili ne mulja sa pdv-om, kompenzacijama i sl, pa to nije moj problem, kupis posteno iz oglasa, onda je iglasnik kriv sto dopusta takve oglase i tako u lanc pa u krug
12.03.2013 | 20:54
Pranje novaca?! Kupe na firmu i/ili kompenziraju i zele novac. Izvuku ga dosta jednostavno. Treba pitati je li racun na firmu ili privatnu osobu. Je li kupleno u RH ili vani. Ja na Njuskalu pogledam koliko artikal doticni ima.
12.03.2013 | 21:00
damba7 kaže:
Uh di smo otisli
Malo smo zabrijali a sa druge stranice ja kao kupac, kaj ja znam jel neko mulja ili ne mulja sa pdv-om, kompenzacijama i sl, pa to nije moj problem, kupis posteno iz oglasa, onda je iglasnik kriv sto dopusta takve oglase i tako u lanc pa u krug

O, i te kako si kriv! Znaš da je kriv i onaj koji krade i onaj koji ljestve drži! Tvoje neznanje te ne oslobađa krivice samo ti nešto ublažava kaznu. Evo, samo jedna certica. Kad se otvori firma i apsojutno se ništa ne radi i nema prometa, treba se kvartalno prijavljivati PDV poreznoj i naravno, ako se to ne radi, sljeduje globa.
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
12.03.2013 | 21:30
damba7 kaže:
Jel neko može objasniti koja je fora da isti notebook ( usporedba njuškalo ) košta 8000 , 8500, 9000, 9500 pa do 12 000 kn, gledajući sve ista je konfiguracija, svi pišu da imaju račun, kupljeni u HR...jel ima neka fora, serijska greška , šta je po strani kad su svi i7, isto rama, isti disk, ista vga itd. Jel to kupe na firmu pa na neke pretplate, ne kužim to nikako a u dućanu su 15 000 kn.
Uredno ih ima par komada stalno , jel moguće da dođu sa nekom greškom ili je posrijedi ipak neka razlika ali u čemu?

A jebate filozofije ovdje....

Zato sto ne kužiš - mani se toga i plati max cijenu u dućanu...

Kad/ako skužiš - kupovat ćeš za manje istu stvar....
12.03.2013 | 22:12
damba7 kaže:
Uh di smo otisli

Mislim da nema potrebe to sve raditi, ako je novi i zapakiran, to je to, nije sigurno niko stavio kinesku kopiju na kojoj pise Macbuk Pro onda si je stvarno dao truda.

Novo je novo, ako ima racun ima i garanciju, obicno nekaj tak i tak rikne 7 dana nakon sto je istekla , no zato je tu ebay i to je to

Može biti novo, ukradeno iz nekog skladišta, vjerojatnije u inozemstvu, nego u Hrvatskoj. Kupnjom ukradene robe također postaješ suučesnik i najmanje što ti se može dogoditi je da ti oduzmu ukradenu robu, a nitko ti ne vrati novac koji si platio.

Ako ne znaš, ne kupuj. Kako ti je već napisao Žabac, neznanje ne opravdava.
12.03.2013 | 22:34
Dobar mi je i ovaj kojeg imam, pitanje je bilo vezano za čudnu cijenu tj jel postoji mogučnost da ima nekih sa greškama ili kako to ide za balkan kao poluproizvod ... a ako tebe neko prevari, ne znači to da držiš ljestve, ako postoji račun , stvar je OK...ima ljudi koji račune i kutije i sve bace, ko bi sve to i čuvao, zametneš i sl.

Sve u svemu hvala svima, zatvori temu da se ljudi još ne posvađaju
12.03.2013 | 23:12
Ma nema šanse... Mi se ovdje jedino posvađamo oko toga gdje je tko bio devesprve i oko toga je li Steve Jobs svetac ili samo blaženik.
12.03.2013 | 23:17
Onda dobro, već mi je počelo smrditi sve ovo na žestoku raspravu a radi jednog običnog pitanja, na kraju krajeva budem pričekao da neko kupi prije mene pa da mi javi jel kinez ili pravi mac

Tak i tak za par mj ulazimo u EU i biće sve jeftinije, biće nam puno i bolje, idu navodno i plaće gore, biće posla a onda nećeš više pitati koliko, nego di toga ima - pipl mast trast
13.03.2013 | 00:30
Kupujem rMPB 15'' kada izmisle i ugrade u njega SSD od cca 1TB. Za sada je Intel navodno izbacio od 800 GB pa ocekujem da cu kupnju realizirati najkasnije slijedece godine.
13.03.2013 | 01:24
E svaka ti cast, ti si sad uletio ovim postom ko kak budali sjedne samar
  • mileni
  • Posjetitelj
13.03.2013 | 02:15
damba7 kaže:

Tak i tak za par mj ulazimo u EU i biće sve jeftinije, biće nam puno i bolje, idu navodno i plaće gore, biće posla a onda nećeš više pitati koliko, nego di toga ima - pipl mast trast

Istina. Cuo sam takodjer da svaki stanovnik EU-a dobije i po 9 djevica. No ima i caka. Samo 1g. garancije
13.03.2013 | 04:44
Postoji jos jedan kanal nabavke jako jeftinih Apple uredaja.

Ne treba zanemariti da veliki broj HR gradjana radi na LOGCAP projektu podrske za US Army, pogotovo Sl. Brod i okolica.

Oni (ako su u dovoljno velikim bazama) mogu kupovati Apple stvari po cijenama cak povoljnijim nego u USA. I onda to donesu u HR, pa im se isplati prodati ispod (jedino za HR "normalne") cijene. I nije nista ukradeno, niti pokvareno i sl...

Recimo, evo nekih jucersnjih cijena iz moje baze (kes za krajnjeg kupca):

iPad 4 16GB Wifi - 469$

Apple Mouse / Trackapad - 69$

Apple iPad Mini 16/32 - 310$ / 410$

MBP 13 (entry model) - malo ispod 1100$

Air 13 - nesto i jeftiniji od MBP

MBP 15 - oko 1400$

Retina 13 oko 1400$

iPad 2 mislim da je ispod 300$

itd itd itd

Usporedi to sada sa HR cijenama, pa ces razumjeti prostor za popuste u oglasima
13.03.2013 | 09:19
Pricekat cu EU, evo nova informacija za djevice me je zainteresirala cak i vise nego MBP.

Jedino me zanima kakav racun dobijem za njih i jel ih pametno uzimati ako izgledaju ko misice....ustvari da mi ne bi neko kineskinje podmetnuo

Mislim da su oni povoljniji MBP na njuskalu ipak totalno OK, uzeti na povoljnijim izvorima , bitno je jedino da nije ukraden, da mogu sad bi ga kupio, uostalom 75% ljudi je kupilo mobitel na njuskalu na istu foru pa ih niko nije uhapsio
13.03.2013 | 09:51
damba7 kaže:
E svaka ti cast, ti si sad uletio ovim postom ko kak budali sjedne samar

J€bat ga, ne bi mogao zaspati da to nisam javno objavio...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 7 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, Ender, Gjuroo, IgorD, m@xym, Riba, Anonimci (924)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.35 Seconds

Provided by iJoomla SEO