30.03.2013 | 14:21
Da ne otvaram temu a ova je friška
Na macbook pro 15 sam zamjenio disk sa SSD i ubacio rama - rezultat je da mi se povečala i temp , do sada nisam vidio da je došao na 90C a sada je prešao i na 95C , recimo sad imam samo crom otvoren sa nekih 10 tabova i temp je na 65C , da malo nešto pokrenem skočilo bi na nekih 80C za par sec....jel moguće da je radi HDD-a? Ili možda RAM, da ne vadim sad komponente, malo je problem što sam stari HDD formatirao pa da opet ne kloniram, šarafim...
Gledam temp od zadnjih 24 sata i 7 dana, full load je bio na max 89C , sada je 95C
Koristim istat koji ima neke brojeve gore i dole pa sada npr je 80 gore a dole 50 , prije je bilo 75 gore i 25dole ( ko koristi istat bude vidio i znao koji su brojevi )
Ako je neko imao sličnih problema....ne znam kako bude kad dođe ljeto pa i u sobi bude toplije , obzirom da je sad bio na 95C pa sam pogasio te procese .... ventilatori su sada oko 2000okretaja a temp u surfanju 60C ( ovo mi se sada čini jako normalno i OK )
Po statistici vidim i da su se ventilatori sada max vrtili na 3600 a prije je max bilo 3100, znači ipak je neka promjena
Ako mi stalno radi oko 60-80C to ne bi trebalo biti zabrinjavajuče zar ne?