29.03.2013 | 11:54
baba kaže:
Kuzim. Znaci od G3ojke nema nista.?
Ako sam dobro ti ih slazes ili sam krivo skonto?
Slozio sam samo sebi. Mogao bih sloziti i drugima, ali ne mogu garantirati da ce sve raditi kako treba.
Prilikom mog slaganja odabrao sam matičnu plocu Gigabyte GA-Z77-DS3H (rev1.0 jer rev1.1 ima razlicit ethernet controller kojeg nece biti tako lako osposobiti) jer za nju postoji
custom utility sa svim kextovima i driverima. Tako sam bio siguran da ce sve raditi jer kad se koristi MultiBeast moras paziti koje ces drivere i kextove instalirati, a koje ne. A to je uvijek lutrija jer nekome na forumu radi s jednim postavkama, a drugima s drugim.
Takodjer, ako se nece koristiti SSD, vec obicni HDD mora se paziti da se koristi HDD koji ima 512byte sektore, a ne 4096byte sektore jer ce se u protivnom pojaviti greska pri bootanju.
Dakle, najvaznija je maticna i hard disk, ostale komponente poput procesora, kucista, napajanja, RAM-a i nisu toliko vazne. Od prije par mjeseci je podrzana i Intel HD4000 integrirana graficka kartica. Ako hocete plug&play podrzane dedicated graficke kartice, ostaju Vam samo NVidia kartice - zaboravite na ATI.
Od ostalih periferija koje bi mogle nekoga zanimati, mogu potvrditi da sljedece radi perfektno:
- citac kartica - SCYTHE Kama Reader Junior
- DVD/CD przilica - Sony Optiarc (za hackintoshe se i preporuca Sony Optiarc serija jer ce jedino ona sigurno raditi, samo pozurite jer se prestala proizvoditi)
- USB wlan adapter - aqprox 150 nano, moze i Edimax i TPLink jer su svi kopija jedni drugih (mora se instalirati driver s Realtek-ove stranice - 8188CU) NAPOMENA: ne moze se koristiti za izradu WiFi hotspota (u Mac OS X-u, ali moze iz Windowsa putem VMWare Fusiona. Ali to je mali overkill
).
Nadam se da sam bar malo pomogao.
Za dodatna pitanja, slobodno me kontaktirajte.
Pozdrav.