Preporuka za mis za rMBP
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Preporuka za mis za rMBP

01.04.2013 | 15:14
Moze neki savjet za kvalitetan mis koji bi se lijepo slagao sa rMBP. Pozeljno bluetooth (mada nije uvjet), jer ne trosi mi se bas jedan od dva USB za mis, ako bas ne moram.

Mis nije za svakodnevni rad, nego za nesto precizno nacrtati, odigrati neku igru, i za slicne primjene gdje trackpad bas i nije praktican.

Probao sam Razer Orochi, odlican je, samo meni trunkicu premalen.

Hvala svima!
01.04.2013 | 15:39
Imaš problem koji sam ja imao a to je da su ti svi BT miševi mali barem koliko sam ja imao prilike vidjeti, na kraju se svede da ako želiš preciznost da
budeš uzeo nekog sa žicom - dobar omjer cjene je roccat , probao sam i razore i sve kaj manje više vrijedi....

nego odgovor na tvoje pitanje pogledaj tu:

bluetooth-mouse-review.toptenreviews.com/

ja ti mogu reči da sam imao i imam još onog toshibinog, microsoft i na kraju koristim samo apple magic mouse i on je OK barem meni jer ima opcije back-forward što mi je super kod surfanje i listanja, OK scrl ima .... mada me iritira što je tako nizak i mali i što ima velik hod tipke a to me smeta kad stisneš tipku pa želiš selektirati i moraš ga držati, nakon roccata, razora to te fakat smeta

Inaće imaš i tu nešto :

reviews.cnet.com/mice/?filter=503283_5027283

www.techradar.com/news/computing-compone...-mice-for-mac-932954

www.newegg.com/Product/ProductList.aspx?...07046&Submit=ENE

Inaće gigabyte, targuse itd baš i ne bi preporučio
01.04.2013 | 15:40
Iako sam inače imao užasna iskustva s Logitechom, ovaj što ga koristim ponekad uz svoj mbp mi je odličan. Bluetooth, bojom se uklapa uz Mac, a kotačić ima i horizontalni scroll. I radi 100% pouzdano, čak i u dosta teškim uvjetima. Ali - vjerojatno bi ti i on bio premalen...
  • mileni
  • Posjetitelj
01.04.2013 | 15:48
Ja bas suprotno. Imam odlicna iskustva sa Logitechom
Koristi mx310 dobrih 5g, pa 2-3 godine mx510, trenutacno sam na Logitech g9x koji je meni osobno fenomenalan. Sam si podesavas tezinu.

No ipak pretezito koristim magic mouse koji nakon prilagodbe mi najbolje odgovara. Valjda mi se svidja sto je osim klika sve ostalo touch, pa je necujan. No ok, meni ne treba nikakva preciznost, pa mu to ne uzimam za zlo
01.04.2013 | 15:52
Al to su ti žičani miševi

Ja sam koristio MX510 i on savršeno radi dok npr roccat kova radi mrak ALI back forward tipka ne šljaka tak da ...
01.04.2013 | 20:34
Nije mi jasmo "Nešto precizno nacrtati."? Prostoručno/umjetnički (uzmi tablet od Wacoma) ili tehnički crtež (bilo koji miš radi OK)? Za igranje (povremeno) isto nije bitno. Zašto Magic mouse nije dobar?
02.04.2013 | 05:04
Hvala svima na misljenjima. Nije mi uopce jasno zasto su bluetooth misevi ovako minijaturni

Narucit cu danas-sutra nesto od Razer ili Roccat, imaju super stvari. Jedan USB manje

@Zabac:

Magic mouse mi jednostavno nije sjeo, jer je prenizak. I ima cudne tipke, tj. taktilni feedback. I previse mi je fancy, svaki trun prasine se na njemu vidi, nije to za moje okruzenje. Mogu ga zamisliti na staklenom stolu nekog odvjetnika, ali tesko u war zone

Osim toga apsolutni deal breaker je da ne mogu pritisnuti dvije tipke u isto vrijeme. Tipa stisnem desnu i cuvam pritisnutu da zoomiram, dok pucam lijevom i sl scenarij.

Meni je trackpad na rMBP toliko dobar da mi ne trebaju slicne funkcionalnosti i na misu. To je, po meni, primarno namjenjeno vlasnicima Apple stolnih racunala
02.04.2013 | 08:49
Koliko vidim tebi je više potrebniji miš za igre nego za crtanje.
Jesi gledo ovako nešto,samo ako nije problem što nema BT i cijena.
store.apple.com/us/product/H7359ZM/A/cyb...use?fnode=56&p=2
02.04.2013 | 16:22
BT su mali svi izgleda, ja još nisam naletio na večeg tj dužeg od magic mousa , ja ga ustvari koristim i meni je OK a ti si pogledaj Roccat Kone+ to je odličan miš a i kova+ ti je super, jeftiniji je ali meni na njemu nisu radile tipke back i forward ali i piše da nema podršku za OS X tako da nisam previše čačkao pošto imam miš koji mi dobro radi i zadovoljan sam a ni sa Razerom nećeš pogriješiti sa druge strane dobar odnos uloženo dobiveno ti je Logitech MX518 - nije laserski nego je optički ali je zato i duplo jeftiniji, definitivno miš za war zone, ja imam mx510 koji je star 7god i savršeno radi ko i pvi dan
  • mileni
  • Posjetitelj
02.04.2013 | 18:06
Mislim da back/forward tipke ne ovise samo o misu, vec i o samom softwareu preko kojeg surfas.
Primjerice, meni te tipke na g9x rade uredno na Operi i FF, dok na Safariu ne rade nikako.
03.04.2013 | 02:01
Eve miševe koje sam naveo nemaju za mac ni podršku pa nisam previše ni istraživao, ali vjerujem da je do samog softwarea miša tj drivera jer ga prepoznaje valjda ko neki generic driver tipa lijeva desna tipka i aj bok

Al zbilja mi nije jasno zašto rade tak male BT miševe, OK za notebook su namjenjeni pa kao lakše, manje i sl, šta onda sa ljudima koji imaju 17" notebook, njima sigurno nije problem nositi još 20gr teži i 1cm veči miš
03.04.2013 | 19:19
damba7 kaže:
Eve miševe koje sam naveo nemaju za mac ni podršku pa nisam previše ni istraživao, ali vjerujem da je do samog softwarea miša tj drivera jer ga prepoznaje valjda ko neki generic driver tipa lijeva desna tipka i aj bok

Al zbilja mi nije jasno zašto rade tak male BT miševe, OK za notebook su namjenjeni pa kao lakše, manje i sl, šta onda sa ljudima koji imaju 17" notebook, njima sigurno nije problem nositi još 20gr teži i 1cm veči miš

Očito je ideja BT miševa da su, za notebook! Prednost BT ili RF miša nad žičanim je to što su bežični i ništa drugo, jer sve je na strani žičanoga.

PS. Kakav je to miš bez repa. LOL
03.04.2013 | 20:46
zabac kaže:

Hrčak! (tako zovem svoj MX1100)
03.04.2013 | 21:32
martyn kaže:
zabac kaže:

Hrčak! (tako zovem svoj MX1100)

www.members.shaw.ca/petitepaws/dwarf/chn1_1.jpg

Dali je to antena? LOL
03.04.2013 | 22:14
zabac kaže:
damba7 kaže:

Očito je ideja BT miševa da su, za notebook! Prednost BT ili RF miša nad žičanim je to što su bežični i ništa drugo, jer sve je na strani žičanoga.

Pa jesu za notebook ali pa ne koriste notebook djeca da naprave tak mali miš, ja nemam veliku šaku ali ti miševi su stvarno za moje djete od 3god
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 7 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, Ender, Gjuroo, m@xym, Riba, Anonimci (983)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.38 Seconds

Provided by iJoomla SEO