MacBook kupnja u Hrvatskoj
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacBook kupnja u Hrvatskoj

09.04.2013 | 08:34
Kako u Hrvatskoj najpovoljnije kupiti MacBook?

Ima li netko iskustava sa odlaskom u Sloveniju po Mac? Jesu li kod njih jeftiniji kao npr. u Austriji?

U Austriji je jeftiniji cca 2000kn u odnosu na HR. Koliko su problemi sa njemačkom tipkovnicom? Kolika je vjerojatnost da OS nije na Engleskom ukoliko se računalo uzima vani?

Hvala...
09.04.2013 | 11:29
Jezik lokalizacije OS-a se promijeni lako, gdje god da kupiš Mac. Koliki su problemi s njemačkom tipkovnicom najviše ovisi o tome koliko gledaš u tipkovnicu. Ako tipkaš potpuno naslijepo, onda ti je svejedno.
09.04.2013 | 12:58
U principu ti mozes svaki moguci layout tipkovnice kupiti u svakoj zemlji gdje se Apple prodaje. Samo glupo bilo ocekivati da ih sve imaju na lageru

Zelim reci da mozes mozda prije puta koordinirati sa ducanom gdje zelis kupiti da ti naruce Mac sa HR ili ENG tipkovnicom, i ti samo odes po njega kad stigne.

Stavis ga u torbu kao osobnu prtljagu i niko te nece ni pitati nista za njega. Danas 90% putuje sa laptopima (ili vise njih)
09.04.2013 | 13:39
drlovric kaže:

...
Stavis ga u torbu kao osobnu prtljagu i niko te nece ni pitati nista za njega. Danas 90% putuje sa laptopima (ili vise njih)

Ili jednostavno pričekaj do ulaska u EU, i onda se slobodno pohvali prilikom prelaska granice. Jedino, tada više neće biti carinika!

... i ja sam za ovu opciju od drlovrica! Ili jednostavno pronađi nekoga tko ima EDU popust + popust za gotovinu, i dođe ti cijena kao da si kupio npr. u Austriji.
  • toc
  • Korisnik
  • 3
09.04.2013 | 21:50
Eto ja se nudim ako nekome treba EDU popust. Imam pravo na onaj od 8%. Koliko znam to cak se moze dobiti kada se kupuje na firmu. Ako kome treba, feel free to ask!
10.04.2013 | 09:03
Hvala svima! Naročito toc. Mogao bih ostvariti EDU popust, onaj od 5%. Moja bolja polovica je zaposlenik jedne od navedenih institucija koje ostvaruju popust.

Vrijedi li taj popust u svim trgovinama gdje se prodaju Apple proizvodi ili samo u iStyle koji su to jedini istaknuli na svom webu?
10.04.2013 | 13:44
EDU popust je, mislim, odobren od strane Apple-a, tako da ti vrijedi kod svih ovlaštenih resellera.
Sad sam se sjetio. Mislim da studentski popust vrijedi čak i u drugim zemljama (sloveniji npr.)
10.04.2013 | 18:33
Svojedobno smo kupovali Minija u Kreativnom odjelu, Davor nam je skrenuo pažnju na EDU popust jer moja supruga radi u prosvjeti, pa je na kraju ispalo da ga je uvoznik zaje*o i odje*o jer mu je rekao da on jedino može taj popust otkinuti od svojih 10% marže, tj. da Apcom ne daje EDU popust na cijenu za daljnju prodaju. Tako da nisam baš siguran da vrijedi kod svih ovlaštenih resellera.
  • toc
  • Korisnik
  • 3
11.04.2013 | 01:43
ako treba vjerujem da ja mogu nabaviti macbooka iz belgije sa edu popustom. onda vam ispada jos sve jeftinije 100ak eura...
14.04.2013 | 12:10
ja bih to svakako volio kupiti negdje što bliže zagrebu zbog mogućih reklamacija, garancije, servisa i ostale podrške.

većinom gledam neke trgovine s mogućnošću povoljne otplate na rate. nadam se nekoj akciji u lokalnim trgovinama. za sada nisam nailazio na neke značajnije popuste

btw: hvala svima na pomoći. bilo kakav savjet je i dalje dobro došao
14.04.2013 | 12:13
Za prijenosnike i Mini garancija je globalna. Možeš ga kupiti i na drugom kraju svijeta, ali lokalni servis u Hrvatskoj će ti priznati jamstvo.
14.04.2013 | 12:57
shx kaže:
ja bih to svakako volio kupiti negdje što bliže zagrebu zbog mogućih reklamacija, garancije, servisa i ostale podrške.

većinom gledam neke trgovine s mogućnošću povoljne otplate na rate. nadam se nekoj akciji u lokalnim trgovinama. za sada nisam nailazio na neke značajnije popuste

btw: hvala svima na pomoći. bilo kakav savjet je i dalje dobro došao

Pa onda baci oko na ovaj link.Tamo je retina 13" a razlika od gotovine do kartice je oko 700 kn,mislim da ne možeš dobiti razliku od par stotina kuna (gotovina-kartice)na tako veliku cijenu proizvoda.

www.istyle.eu/hr/mac/macbook-pro/macbook...d-graphics-4000.html
15.04.2013 | 23:03
Jeli moguće naknadno zamijeniti tipkovnicu u slučaju da nije hrvatska? Npr. u nekom od servisa u Hrvatskoj.
15.04.2013 | 23:18
Moguće je, ali jako skupo. Nedavno je bila tema, netko je dao link gdje se mogu kupiti samo tipke pa si ih zamijeniš sam.
29.04.2013 | 00:51
Mislim da se neću zamarati s time da mora biti HR tipkovnica pod svaku cijenu. Njemački layout sam vidio i ne čini mi se uopće problematično za naviknuti se. Ionako se može, ako sam dobro shvatio, prebaciti i jezik na English i keyboard na HR na svakom MacBooku. Možda bi kupnja u Italiji bila i bolja opcija jer oni nemaju ü ö ß itd.
29.04.2013 | 07:26
Nemoj se zamarati s nikakvi layout, osim ako nisu na arapskom Kupi gdje ti je jeftinije,ja imam švedsku tipoovnicu i sve super radi.
29.04.2013 | 09:15
Zasto developeri uglavnom vole US layout? Imao sam 3-4 slucaja gdje su bas trazili taj raspored tipki.
29.04.2013 | 10:50
Taj je jedini gdje []{}\| i slične znakove dobivaš bez lomljenja prstiju.
21.05.2013 | 22:43
Evo u Grazu, ovaj dućan:

www.digitalis.at/

Od njih sam dobio info da se može naručiti MacBook s SLO/HR tipkovnicom. Vrijeme isporuke je 2 tjedna, traže avans od 500€.

Još jedno pitanje:

Može li se u HR na neki način naručiti MacBook Air s 8GB RAM-a? Zašto ih nema nigdje u ponudi?
22.05.2013 | 07:54
shx kaže:
Evo u Grazu, ovaj dućan:

www.digitalis.at/

Od njih sam dobio info da se može naručiti MacBook s SLO/HR tipkovnicom. Vrijeme isporuke je 2 tjedna, traže avans od 500€.

Još jedno pitanje:

Može li se u HR na neki način naručiti MacBook Air s 8GB RAM-a? Zašto ih nema nigdje u ponudi?

Jesi pitao u apcom-u?
Koliko znam, može se kupiti sve što Apple prodaje za ovaj dio svijeta.

store.apcom.hr/contact_us.php
22.05.2013 | 11:44
Zato što i nema nigdje u ponudi. Čitaj malo Apple portale, svi već danima pišu kako MacBook Airova nema na lageru što je prema njima očigledan znak da će se na WWDC-u 2013 predstaviti, uz najavljene softvere, i obnovljeni Air s Haswell procesorima...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 7 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, Ender, Gjuroo, m@xym, Riba, Anonimci (976)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 2.00 Seconds

Provided by iJoomla SEO