06.08.2005 | 23:18
Praznici su loši
. Ljudima se može dogoditi da im se stvori džep slobodnog vremena za koje nemaju plan. Tada počnu s vragom tikve saditi - kako bi rekao narod. No, ako znate što želite i kako to napraviti, sreća može biti i na vašoj strani.
Upgradeao sam mog Mac minija 1.25 u 1.42 model za 0 kuna (ok, nema veći hard). Treba doslovno 30 minuta za cijelu operaciju, ali je super-riskantna. Najriskantniji overclock koji sam izveo, a overclockao sam sve svoje Macove kod kojih je to bilo moguće. Niti ne pomišljajte to učiniti ako niste iskusni s lemilom i SMD elementima, a isto tako nije pametno započeti akciju bez velikoj povećala na stalku i lemila tankog poput igle. Mogućnost havarije je velika, a garancija je, naravno, izgubljena.
Što se tiče samog overclocka - tu nema ničeg spektakularnog, radi se o svega 14% ubrzanja i sam rizik da nešto ne štima je malen. Radio sam overclock i za 35% na nekim procesorima. Isto tako - ekipa je digla Mini 1.42 na 1.5 i na 1.58 - navodno bez ikakvih problema.
Malo ću ga testirati ovih dana da vidim ima li kakav skriveni problem, ali za sada se sve čini pic-pic!
No risk - no fun!